112 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון טייס אוטומטי מציל טייס אמריקאי
דיון

טייס אוטומטי מציל טייס אמריקאי

18 הודעות 3,171 צפיות לפני 9 שנים
#2 · לפני 9 שנים
לי מרגיש מהסרטון שהוא פשוט באפיסת כוחות נתן משיכה לסטיק וחזר להכרה .
אני בטוח שטייס אוטומטי היה מכנס אותו ל Level Flight ולא ל9 -12 מעלות טיפוס בזווי.
מה גם שבמהלך כל הטיסה שומעים א תהנשימות הכבדות של אותו הטייס

יתכן שאני טועה?
#3 · לפני 9 שנים
זה לא הטייס האוטומטי של ה F-16 , אלא טייס אוטומטי ייעודי למצב של איבוד הכרה של הטייס/ורטיגו, דובר להתקין כאלה מערכות גם במטוסי ח"א בפרט אחרי ההתרסקות של אסף רמון. נדמה לי שהטייס האוטומטי מופעל בלחיצת כפתור על הסטיק. הוא אמור לעזור גם בוורטיגו. כשהטייס מרגיש שהוא כבר לא בשליטה הוא אמור ללחוץ על כפתור ה-recover.
דוקא הגיוני שהטייס האוטומטי יישר את המטוס ויאסוף גובה מהר לגובה בטיחות מכאן זווית הטיפוס.
מולי
#4 · לפני 9 שנים
[quote="Muli"]זה לא הטייס האוטומטי של ה F-16 , אלא טייס אוטומטי ייעודי למצב של איבוד הכרה של הטייס/ורטיגו, דובר להתקין כאלה מערכות גם במטוסי ח"א בפרט אחרי ההתרסקות של אסף רמון. נדמה לי שהטייס האוטומטי מופעל בלחיצת כפתור על הסטיק. הוא אמור לעזור גם בוורטיגו.
דוקא הגיוני שהטייס האוטומטי יישר את המטוס ויאסוף גובה מהר לגובה בטיחות מכאן זווית הטיפוס.[/quote]

זהכבר נשמע יותר הגיוני.
כפי שיש במיג21 הRecovery mode
#5 · לפני 9 שנים
סרטון מענין,

אסף, הנשימות הכבדות זה כאשר הוא בהכרה, שים לב שבמהרגע שהוא מתהפך ומושך ל8G הנשימה נעלמת וחוזרת ממש בתחילת ההיחלצות, מה שמוביל אותי למחשבה שאין שם שום מערכת אלה הטייס חזר להכרה ומשך מעלה, כמו כן אני חושב שהמערכת מוגבלת למשיכה של 4G(כדי לא לגרום להרס קטסטרופלי בתצורות כבדות- והתרסקות שונה מCFIT).

משהו מענין, האם המערכת מזהה מצב של "בטן מעלה" או רק מישרת כנפיים ומושכת, כי אם המכרת רק "מישרת כנפיים" אז במצב של "בטן מעלה" המערכת רק תכניס את המטוס מהר יותר לקרקע.(היה פרק מענין על דבר כזה בJAG)
כִּי הִנֵּה יְהוָה בָּאֵשׁ יָבוֹא וְכַסּוּפָה מַרְכְּבֹתָיו
ישעיהו סו טו
#6 · לפני 9 שנים
מדובר במערכת ייעודית שמשתלטת על המטוס ומביאה אותו לישרה ואופקי (לא זוכר האם גם לגובה 8 או לא),
המערכת הזו מותקנת במרבית מטוסי חיל האוויר האמריקאי (אם לא כבר בכולם) מבלוק 40 צפונה.
לגבי המשיכה - היא תוציא אותו בכל מקרה, היא עובדת עפ"י מג"א וישנה אפשרות לדרוך אותה מהתחלה או ע"י דרישת צ"א.
כמי שטס בסימולטור של ה- F16 בלוקהיד אני יודע להגיד שאם היא מופעלת מלכתחילה היא מייצרת בעייתיות בגובה נמוך ולכן איפשרו את אופציית ההפעלה באוויר.
וכן, היא תוכנס לחה"א.
Elf

------------------------------------------------
"זה שאינך רואה - הוא זה שיפיל אותך" - (עזר וויצמן)
#8 · לפני 9 שנים
[quote="theelf"]מדובר במערכת ייעודית שמשתלטת על המטוס ומביאה אותו לישרה ואופקי (לא זוכר האם גם לגובה 8 או לא),
המערכת הזו מותקנת במרבית מטוסי חיל האוויר האמריקאי (אם לא כבר בכולם) מבלוק 40 צפונה.
לגבי המשיכה - היא תוציא אותו בכל מקרה, היא עובדת עפ"י מג"א וישנה אפשרות לדרוך אותה מהתחלה או ע"י דרישת צ"א.
כמי שטס בסימולטור של ה- F16 בלוקהיד אני יודע להגיד שאם היא מופעלת מלכתחילה היא מייצרת בעייתיות בגובה נמוך ולכן איפשרו את אופציית ההפעלה באוויר.
וכן, היא תוכנס לחה"א.[/quote]

זה לא עונה על השאלה שלי, כי "ישרה ואופקית" ניתן לבצע גם "הפוך"(עם הבטן למעלה) ובמצב כזה כל משיכה "מעלה" היא למעשה מטה.
ישעיהו סו טו
#9 · לפני 9 שנים
[quote="falcononeone"][quote="theelf"]מדובר במערכת ייעודית שמשתלטת על המטוס ומביאה אותו לישרה ואופקי (לא זוכר האם גם לגובה 8 או לא),

זה לא עונה על השאלה שלי, כי "ישרה ואופקית" ניתן לבצע גם "הפוך"(עם הבטן למעלה) ובמצב כזה כל משיכה "מעלה" היא למעשה מטה.[/quote] הגיוני שהמערכת אינטליגנטית דיה ועושה מה שצריך כדי לבצע recovery עם מטוס וטייס שיוצאים בשלום . זו שאלה רטורית.
מולי
#11 · לפני 9 שנים
סרטון מענין,

אסף, הנשימות הכבדות זה כאשר הוא בהכרה, שים לב שבמהרגע שהוא מתהפך ומושך ל8G הנשימה נעלמת וחוזרת ממש בתחילת ההיחלצות, מה שמוביל אותי למחשבה שאין שם שום מערכת אלה הטייס חזר להכרה ומשך מעלה, כמו כן אני חושב שהמערכת מוגבלת למשיכה של 4G(כדי לא לגרום להרס קטסטרופלי בתצורות כבדות- והתרסקות שונה מCFIT).

משהו מענין, האם המערכת מזהה מצב של "בטן מעלה" או רק מישרת כנפיים ומושכת, כי אם המכרת רק "מישרת כנפיים" אז במצב של "בטן מעלה" המערכת רק תכניס את המטוס מהר יותר לקרקע.(היה פרק מענין על דבר כזה בJAG)

איזה גדול , הייתי בטוח שאני היחידי שראה את הסדרה הזו 😄
#12 · לפני 9 שנים
[quote="Muli"][quote="falcononeone"][quote="theelf"]מדובר במערכת ייעודית שמשתלטת על המטוס ומביאה אותו לישרה ואופקי (לא זוכר האם גם לגובה 8 או לא),

זה לא עונה על השאלה שלי, כי "ישרה ואופקית" ניתן לבצע גם "הפוך"(עם הבטן למעלה) ובמצב כזה כל משיכה "מעלה" היא למעשה מטה.[/quote] הגיוני שהמערכת אינטליגנטית דיה ועושה מה שצריך כדי לבצע recovery עם מטוס וטייס שיוצאים בשלום . זו שאלה רטורית.[/quote]

לא כזאת רטורית, כי "recovery" יכול להיגמר כבר ב"ישרה ואופקית" בלי התרחקות המקרקע(טיפוס) כי הסכנה של CFIT נעלמת.
ישעיהו סו טו
#13 · לפני 9 שנים
קרא כאן

מערכת (Automatic Ground Collision Avoidance (System בהגדרה לא תמשוך במצב של מטוס הפוך לכיוון הקרקע להתרסקות עליה.
חוץ מהעובדה שהמערכת מסייעת גם בוורטיגו ואז זיהוי האוריינטציה של המטוס הוא, מן הסתם, לב העניין.

ממה שאני מבין, זו מערכת לאימונים, לא הגיוני שבטיסה מבצעית כשטייס באופן מכוון צולל בתלילות אל קרוב מאד לקרקע כדי להתחמק מאיום אז המערכת תפקיע את השליטה מהטייס עד שהמטוס מתייצב בגובה ביטחון מעל הקרקע..
מולי
#15 · לפני 9 שנים
שני דברים:

זה ששומעים את הטייס נושם בכבדות לא בהכרח אומר שהוא מבין מה קורה סביבו, וזה נכון במיוחד למצב של וורטיגו. המערכת עושה את שלה בזיהוי התרסקות כפונקציה של מהירות ומצב אופק , מציגה על התע"ל צורה של "כיוון היחלצות" ובהיעדר תגובה מהטייס, מבצעת בעצמה את ההיחלצות ע"י הפעלת היגוי שמוציא את המטוס החוצה מהצלילה, וגם ניכר מהסרטון שהמערכת מאפשרת לטייס מידה מסוימת של שליטה במטוס לקראת סוף המשיכה.

הקונספט של המערכת לא חדש; קיים מימי מלחמת העולם בשנייה. במפציצי צלילה גרמנים מסוג שטוקה Ju-87 וגם המפציץ דו מנועי Ju-88 היה להם מערכת שמושכת את המטוס החוצה כתלות של שחרור החימוש.

אומנם יישום אחר אבל זה נבע מהצורך להתגבר על הקושי הפיזי של הטייס למשוך את הסטיק. בתקופה ההיא לא היה אוגמנטציה של היגוי כוח לסטיק, החיבור בין הסטיק למשטח היגוי הינו ישיר ע"י כבלים וגלגיליות, ובמהירויות גבוהות שנוצרות מפרופיל היעף (צלילה כמעט אנכית) הסטיק נעשה קשה מאד למשיכה, לטייס פשוט אין את הכוח הפעזי הנדרש למשוך החוצה בזמן. מה גם שלא היה את הטכנולוגיה של חליפות ג'י והטייס מאבד הכרה כבר בסביבות 6 עד 7 ג'י.

אלון
its not a bug, its a design feature

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.