71 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 116 הכנף המעופפת אימוני טייסת - ימי ב' החל מ 21:00
דיון

אימוני טייסת - ימי ב' החל מ 21:00

56 הודעות 336 צפיות לפני 19 שנים
#4 · לפני 19 שנים
Hedgehog כתב/ה:כן !!!
By hook or by crook - יהיה אימון, גם אם זה יעלה בחיים של כולנו 😄

מעולה. אני מציע אימון זוגות היום. הכלי הוא ללא ספק יהיה ה- Fw190 D9 1944, לקראת התרחיש של יום חמישי. לאחר שנעבור תדריך קצר בלוחמת זוגות (אני מניח שאלון יערוך, יש אצלו את כל החומר) נעבור לביצוע בלוחמת- קבוצה כנגד קבוצה. דגש על אימון בגובה רב!!!
מה דעתכם?
#5 · לפני 19 שנים
הי,
אני אגיע היום לאימון.
רק צריך לקחת בחשבון שלא אני ולא עזרא עברנו אימון הסבה או כל אימון מסודר אחר,
ואנחנו טסים כאן "סתם" ללא כללים/נהלים מסודרים.
אנחנו מנסים לעקוב אבל לא תמיד אני מבין מה הולך, פתאום מדברים איתי בקודים או נהלים שאני לא מכיר, או מטוסים שאני לא מכיר את החולשות שלהם.
ככה שהאימונים אפקטיביים באופן חלקי עבורנו עד שנעבור קורס מסודר אפילו מזורז אבל ממצה עם מישהו שמתנדב ללמד אותנו את רזי IL2.
בינתיים התחלתי לקרוא חומר שמיכה שלח לי כרקע תיאורטי.
נפגש בערב

בינתיים משהו שקשור בעקיפין לנושא הערב (ידבר יותר למבוגרים פה...🙂 )

"יוטיוב"- לואי דה פינס מקריא תפריט באופן מיוחד...! קורע...
Private Pilot - Single Engine Land. American PPL
נערך לאחרונה: לפני 19 שנים
#6 · לפני 19 שנים
HeadCrab כתב/ה:[quote="Hedgehog"]כן !!!

מעולה. אני מציע אימון זוגות היום. הכלי הוא ללא ספק יהיה ה- Fw190 D9 1944, לקראת התרחיש של יום חמישי. לאחר שנעבור תדריך קצר בלוחמת זוגות (אני מניח שאלון יערוך, יש אצלו את כל החומר) נעבור לביצוע בלוחמת- קבוצה כנגד קבוצה. דגש על אימון בגובה רב!!!
מה דעתכם?[/quote]

למה דווקא FW190, ולא LA-5FN? לא פחות טוב - ואולי אפילו יותר טוב....
התייחס למטוס שלך כמו לאהובתך.... היכנס אליו חמש פעמים ביום, העלה אותו לגבהים והחזר אותו חזרה לקרקע!
IAF.Perry
#7 · לפני 19 שנים
Perry כתב/ה:[quote="HeadCrab"][quote="Hedgehog"]כן !!!

מה דעתכם?[/quote]

למה דווקא FW190, ולא LA-5FN? לא פחות טוב - ואולי אפילו יותר טוב....[/quote]

לא זכור לי שיש La 5 FN בתרחיש של גרשון.
#9 · לפני 19 שנים
רגע רגע רגע - Hold your horses.

קבענו שבמפגש ראשון אנחנו עושים קצת ריענון נהלים וחזרה על ענייני מבנים וכדו' כדי לשים את כולם על קו אחד. זה אומר שגם לרון ועזרא יש מה ללמוד כאן, וגם לכל היותר ותיקים. אני מקווה שזה לא יגזול את כל זמן המפגש, ושנוכל לעבור גם הלאה, אבל זה מאוד חשוב שנעשה יישור קו.

במפגשים הבאים נתמקד על קרבות בזוגות, ובהמשך נכנס לקרבות 4 מול 4 וכו'. זה חשוב מאוד שנעשה את זה בהדרגה ולא נרוץ מיד קדימה, גם כי יש כאן חסרי נסיון (כולל אותי, כן, כן), וגם כדי שבעלי הנסיון יתרגלו לעבוד לפי נהלים אחידים. אין לנו עדיין תוכנית אימונים מסודרת ופריסת השיעורים על-פני זמן, אבל אני ואלון מתחילים לעבוד על לגבש משהו כזה. ברגע שיהיה נפרסם את זה כאן.

לגבי מטוס, מאחר ואנחנו 116, אני מניח שהאימון יעשה שימוש במוסטנג, ולאו דווקא במטוס שישמש אותנו בתרחיש הקרוב. אין לנו כל-כך מה לרוץ ולהקדיש ערבי אימון טייסת בשלב הזה כהכנה לתרחישים - אנחנו עדיין לא ממש במצב טוב לזה. גם אין מה לנסות ולעבור את 101 ברמת עבודת צוות כי הם מקדימים אותנו בתכנית האימונים שלהם במס' חודשים. אני יודע, כי ניסיתי להצטרף אל אימון הטייסת האחרון שלהם במוצ"ש - יקח לנו זמן כדי להגיע לרמת תחרות איתם כרגע.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#10 · לפני 19 שנים
HeadCrab כתב/ה:[quote="Perry"][quote="HeadCrab"][quote="Hedgehog"]כן !!!

מה דעתכם?[/quote]

לא זכור לי שיש La 5 FN בתרחיש של גרשון.[/quote]
התייחס למטוס שלך כמו לאהובתך.... היכנס אליו חמש פעמים ביום, העלה אותו לגבהים והחזר אותו חזרה לקרקע!
IAF.Perry
נערך לאחרונה: לפני 19 שנים
#11 · לפני 19 שנים
HeadCrab כתב/ה:[quote="Perry"][quote="HeadCrab"][quote="Hedgehog"]כן !!!

מה דעתכם?[/quote]

לא זכור לי שיש La 5 FN בתרחיש של גרשון.[/quote]

צודק. לא חשבתי שמדובר בתרחיש של גרשון.... 🤔
IAF.Perry
#12 · לפני 19 שנים
Hedgehog כתב/ה:רגע רגע רגע - Hold your horses.

קבענו שבמפגש ראשון אנחנו עושים קצת ריענון נהלים וחזרה על ענייני מבנים וכדו' כדי לשים את כולם על קו אחד. זה אומר שגם לרון ועזרא יש מה ללמוד כאן, וגם לכל היותר ותיקים. אני מקווה שזה לא יגזול את כל זמן המפגש, ושנוכל לעבור גם הלאה, אבל זה מאוד חשוב שנעשה יישור קו.

במפגשים הבאים נתמקד על קרבות בזוגות, ובהמשך נכנס לקרבות 4 מול 4 וכו'. זה חשוב מאוד שנעשה את זה בהדרגה ולא נרוץ מיד קדימה, גם כי יש כאן חסרי נסיון (כולל אותי, כן, כן), וגם כדי שבעלי הנסיון יתרגלו לעבוד לפי נהלים אחידים. אין לנו עדיין תוכנית אימונים מסודרת ופריסת השיעורים על-פני זמן, אבל אני ואלון מתחילים לעבוד על לגבש משהו כזה. ברגע שיהיה נפרסם את זה כאן.

לגבי מטוס, מאחר ואנחנו 116, אני מניח שהאימון יעשה שימוש במוסטנג, ולאו דווקא במטוס שישמש אותנו בתרחיש הקרוב. אין לנו כל-כך מה לרוץ ולהקדיש ערבי אימון טייסת בשלב הזה כהכנה לתרחישים - אנחנו עדיין לא ממש במצב טוב לזה. גם אין מה לנסות ולעבור את 101 ברמת עבודת צוות כי הם מקדימים אותנו בתכנית האימונים שלהם במס' חודשים. אני יודע, כי ניסיתי להצטרף אל אימון הטייסת האחרון שלהם במוצ"ש - יקח לנו זמן כדי להגיע לרמת תחרות איתם כרגע.

מקובל עליי, גם לי כמו לשמוליק חסרים הרבה דברים בסיסיים, כגון שמירת מבנה, עבודת צוות וכ"ד. כנ"ל לגבי סוג מטוס: Mustang it is. הכנה לתרחישים ניתן לבצע הן לבד והן בהתארגנויות בערבים אחרים. ערב אימון טייסת יהיה כשמו, ואפשר לקבוע ערב נפרד לאימון לתרחיש.
IAF.Perry
#13 · לפני 19 שנים
ron533 כתב/ה:הי,
אני אגיע היום לאימון.
רק צריך לקחת בחשבון שלא אני ולא עזרא עברנו אימון הסבה או כל אימון מסודר אחר,
ואנחנו טסים כאן "סתם" ללא כללים/נהלים מסודרים.
אנחנו מנסים לעקוב אבל לא תמיד אני מבין מה הולך, פתאום מדברים איתי בקודים או נהלים שאני לא מכיר, או מטוסים שאני לא מכיר את החולשות שלהם.
ככה שהאימונים אפקטיביים באופן חלקי עבורנו עד שנעבור קורס מסודר אפילו מזורז אבל ממצה עם מישהו שמתנדב ללמד אותנו את רזי IL2.
בינתיים התחלתי לקרוא חומר שמיכה שלח לי כרקע תיאורטי.
נפגש בערב

רון ועזרא,
בואו ניכנס לשרת 1/2 שעה לפני שעת המפגש ונעבור קצת על נהלי מסלולי המראה ודיבור בקשר וכו'. אני לא חושב שנספיק להכנס גם לענייני הטסה בסיסית והסבה למטוסי WWII.

בינתים, תורידו את טבלת האלף-בית הפונטי של NATO מפה:
http://www.preflight.us/HE/download-file-130.html

ציון מקום נעשה ע"י הגדרת הקוביה בה אנחנו נמצאים לפי קואורדינטות הרשת (בד"כ אות ומספר כגון אלפא-12), בתוספת מיקום בתוך הקוביה עפ"י חלוקת הקוביה ל-9 ריבועים בדומה ללוח מקשי הספרות במקלדת (לדוגמא Numpad 9 מציין את הפינה ימנית עליונה). נהוג גם לציין גובה, בד"כ באלפי מטרים, כך שמסירת המיקום המלא ישמע כמו "גולף 12 נאמפד 7 גובה 3" לציון מיקום G12 פינה שמאלית עליונה בגובה 3000 מטר.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#14 · לפני 19 שנים
אכן, צריך שהקו יהיה מאד ברור, ושנהיה מציאותיים. אנחנו צריכים להתחיל ב- א'.
הטייסת היום היא חדשה לגמרי, זה לא 101 האדומה, ואת הגוורדיה הישנה רואים לעיתים רחוקות.

בשלב ראשון, נצמיד חדשים לוותיקים יותר.
רז ייקח תחת חסותו את שמחה, שמוליק ייקח את עזרא, ואני את אלכס ורון.

נתראה היום בערב...
VIFF
its not a bug, its a design feature

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.