היחס דחף-משקל של F-35 בתצורת מיירט היום הוא כ-1.16
היחס דחף-משקל של טייפון בתצורת מיירט הוא כ-1.15
שים לב, שהיחס דחף-משקל של ה-F-35 יהיה עוד יותר טוב ככל שהזמן עובר, כאשר המנוע והמשקל של המטוס יסיימו את האופטמיזציה שלהם. ואז היחס דחף-משקל יהיה כ-1.27. אבל היחס דחף-משקל שיש לו היום הוא כבר אחלה.
מסכים לגבי הF35, שלילי חזק לגבי היורופייטר.
אני מניח שאת הנתון לגבי היורופייטר הבאת מויקי, אבל המונח "interceptor configuration" לא אומר כלום (כשלא יודעים באמת איזה חימוש זה כולל) ובטבלה המדוברת אין נתונים עבור הF35.
מהנתונים שכן יש ומסותבבים ברחבי הרשת נראה שהיורופייטר הוא בעל יחס (+,-) של 1.25 (דחף\תצורה חלקה+דלק פנימי מלא (או תצורה חלקה ו3.5טון דלק+חימוש).
יחס הדחף-משקל לא יהיה יותר טוב, זה לא נתון שישתנה מכוון שהוא תלוי בשני דברים:
1. משקל המטוס שאותו כן ניתן לשנות אך אם מגדירים תצורה מסוימת ו\או כמות דלק מסוימת אז הוא לא באמת רלוונטי.
2. דחף המנוע, נתון זה ישתנה רק אם יחליפו מנוע, אין דרך אחרת לגרום למנוע לעבוד ביותר מהדחף המקסימלי שאותו הוא מסוגל לייצר (ושפורסם באופן פומבי)
וזה לא קשור לאופטימזציה, זה קשור לאיך מיוצר המנוע ולסוגו.
אתה אומר שב2019 אולי יצליחו לגרום לו לספק דחף של 47K אבל עד אז, אנחנו ב2016, המטוסים הראשונים מגיעים בסוף השנה וכנראה שהם יהיו בעלי דחף 43K כמו כל הפרסומים.
חוץ מזה שגם ליורופייטר אמור להיות מנוע חדש בשלב מסוים שיספק דחף גדול יותר משל הF35, אבל אני לא מזכיר אותו ולא מתחשב בו בחישובים מכוון שהוא עוד לא בשימוש.
תחשוב, יש לך טייפון עם חימוש שיוצר גרר פרזיטי מול אדיר עם חימוש שאין לו גרר פרזיטי, מה שידרוש מהטייפון להשתמש ביותר כוח מנוע מאשר אם הוא היה חלק.
יותר כוח מנוע, יותר דלק שצריך לשרוף.
זה גם מתקשר עם החתימה האקוסטית שדנו בה לפני כמה ימים, יותר כוח מנוע = יותר רעש.
זה בנוסף לכך שלטייפון יש צריכת דלק יותר גדולה כבר ככה.
מנוע יורוג'ט = 0.74 ליברות\ליברות-כוח-שעה ביבש, ו-1.7 ליברות\ליברות-כוח-שעה במבער מלא, כלומר:
ולמטוס יש שני מנועים כאלו, כלומר: 1.4 ליברות\ליברות-כוח-שעה ביבש, ו-3.4 ליברות\ליברות-כוח-שעה במבער מלא.
מנוע F-135 = כ-0.7 ליברות\ליברות-כוח-שעה ביבש, וכ-2 ליברות\ליברות-כוח-שעה במבער מלא.
אני לגמרי מבין את ההסבר והרעיון אבל זה לא ממש רלוונטי לשום דבר שאמרתי.
לא דיברנו על צריכת דלק דיברנו על ביצועים.
ואם כבר בצריכת דלק מדובר, אני לא רואה בעיה בצריכת הדלק הגבוה של היורופייטר במתאר המסוים המדובר (BFM) שהרי מטוס קל יותר יתמרן טוב יותר ולכן, בסיטואציה של קרב שיוויוני מסתו הנמוכה יותר של היורופייטר תהיה לו לעזר.
לגבי עניין הרעש, אין נתונים לגבי עוצמת הרעש שמייצרים כל אחד מהמנועים.
מה שכן ידוע זה שהמנוע של הF35 מייצר דחף גדול ושהF35 זקוק לשימוש תדיר יותר במבער וייתכן שמייצר, כנראה, הרבה מאוד רעש.
מה שהתכוונתי זה שהיתרונות של לדור 5 בגובה נמוך תקפים גם לגובה גבוה.
איזה יתרונות?
בכל הנוגע לBFM, הוא לא עושה שום דבר יותר טוב מאשר היורופייטר\ראפאל.
נכון, הוא יכול להיכנס ולתמרן גם זווית AoA גבוהה אבל ההשפעה של זה בקרב אוויר (להוציא מספר סיטואציות מאוד מסוימות) היא לא רבה.
לגבי גובה רב, גם פה אין לF35 יתרון על מטוסי קרב דוגמאת הראפאל והיורופייטר.
הביצועים הם לפחות טובים כמו של אפ-16\18 ואף עוקפים אותם. ויש לנו חוות דעת של טייסי ניסוי, וטייסים בכלל
"לפחות טובים כמו של" זה לא מספיק טוב, לדעתי לפחות.
ושוב פעם אתה מזכיר את הF16\18 למרות שאני לא מדבר עליהם.
תראה, נתונים כמו קצב פניה וכאלו לא פורסמו.
פורסמו הרבה, כל הרשת מלאה בהם, תריץ חיפוש.
ציטוט של טייס ניסוי של ה-F-35, בילי פלין, שטס גם על טייפון, מן הסתם על ה-F-35,
תגובה למאמרו של בילי פלין מטייס ניסוי אחר, של הטייפון ניתן למצוא פה:
https://theaviationist.com/2013/02/11/typhoon-aerial-combat/
בגדול, הוא מונה כמה וכמה יתרונות של הטייפון ומסביר למה אותו פלין טועה.
קודם כל, זה כן משפיע על ביצעוי המטוס.
אבל בקשר ליחס דחף משקל, ראית שהיום זה מאוד דומה בין המטוסים.
ראשית, הנתונים שהבאת לא מדויקים ושנית אין וויכוח שזה משפיע, אבל השאלה כמה?
תוספת של 4 טילי א"א (שאותה מוסיפים בשני המטוסים) מוסיפה כ-1500ליברות.
שמדובר על דחף של 40K~ ליברות זה זניח.
זה ברור שלטייפון יש מכ"ם מאוד מתקדם ועם תשדורת נמוכה, אבל איך אתה מצפה שהוא ימצא מטוס חמקני? יש לך מידע לגבי זה?
כשמדובר במטוס שהוא לא 100% חמקני (הF35 למשל) אז כן, אני מצפה שהוא ימצא אותו.
לגבי המקור:
https://en.wikipedia.org/wiki/Eurofighter_Typhoon
לגבי ההוספת מערכות שחיל האוויר מוסיף למטוס, זה ברור. לא על זה אני מדבר. אני מדבר על כך, שאי אפשר להפוך מטוס דור 4 לחמישי, הוא לעולם לא יהיה חמקני כמו מטוס דור 5, לא יהיו לו את אותם הביצועי טיסה, ביצועי א"א, לא יהיה לו את יתוך החיישנים והמודעות המצבית כמו שיש לאדיר, שיוט במהירות תוך-קולית ועל-קולית כאשר אתה נושא חימוש, דלק, ופודים, שבדור 5 נמצאים בתוך המטוס, העבודה המשותפת כמו שיש לאדיר, מערכות ההגנה, זיהוי המטרות, וכו וכו..
אבל שלא תבין לא נכון, הטייפון\ראפאל\גריפן\סופר הורנט זה הכי קרוב שאפשר להגיע לדור 5, והם מטוסים מעולים.
לא דברתי על להפוך אף מטוס לחמקני, ברור שהראפאל ו\או היורופייטר לעולם לא יהיו חמקניים (אם כי הם דיי קרובים ליכולת של הF35 בסיטואציות מסוימות) לרמת החמקנות של מטוס חמקן דור 5.
יש להם, במתארים מסוימים ביצועי א"א וביצועי טיסה שעולים על ביצועיו של הF35.
לF35 אין יכולת שיוט על-קולי.
לגבי כל המערכות שמנית, זה לא מייחד מטוסי דור 5 וניתן להתאים כל מטוס לנשיאה של מערכת זו או אחרת.
נ.ב
אנא היצמד לנושא הדיון, אני לא מנסה להשוות מטוסי דור 5 למטוסי אף16 או אף18.
אני מנסה להראות שהF35 הוא מטוס שיכולותיו לא עולות ברמתן על היכולות של היורופייטר והראפאל.
אם אתה מתכוון לדבר על מטוסי דור 5 באופן כללי ולהמשיך להשוות את הביצועים של הF35 לאלה של האף16 והאף18 אז אין פה באמת שום דיון.
נערך לאחרונה: לפני 9 שנים · 3 עריכות