78 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים מועדון הטייסים F15 SE ברך לישראל?
דיון

F15 SE ברך לישראל?

14 הודעות 1,493 צפיות לפני 10 שנים
#3 · לפני 10 שנים
ככל הנראה גם F-96E בדרך לישראל כחלק מחבילת הפיצוי על ההסכם עם איראן, במידה ויוחלט לפתח את המטוס המאויש דור 9 ב-2114. (מהעיתון "ישראל מחר"😉

אבל ברצינות, זה רציני שישראל מבקשת ומקבלת הבטחה למטוס לא קיים? שממעט לקוחות ה F-15 הקיימות, העיקריות כבר בחרו באלטרנטיבה, אם ערב הסעודית תחליט לקנות 2 טייסות אז אולי יתחילו לפתח, אבל אז ישראל תבקש ליירט את העיסקה כי היא מסכנת אותה 🙂
(בשביל סינגפור לא יפתחו מטוס), ונגמרה הרשימה...[ישראל, יפן, דרום קוריאה, ערב הסעודית, סינגפור, ארה"ב].

בקיצור ברווז עיתונאי.
מולי
#4 · לפני 10 שנים
אנחנו מייצרים את הכנפיים של ה F-35 כך שצריך לעשות משהו עם יתרת כספי ה FMF...

לא חשוב מה נקנה, צריך להתעקש על כמה שיותר מערכות שיהיו פיתוח וייצור כחול לבן.

מבחינתנו שישלחו ארצה באוניה גוף ומנועים, אנחנו נשלים את כל יתר המערכות, וכספי ה FMF יממנו את הפיתוח, ייצור, והרכבה.

זו הדרך לשמור לנו את הידע והיכולת לייצר מטוס קרב אם נצטרך בעתיד, ללא תלות באף מדינה.

אלון
its not a bug, its a design feature
#5 · לפני 10 שנים
סה"כ צי הבזים מתיישן.
שלושה ומהרביעיה המקורית עדיין טסים (אחד התרסק למיטב זכרוני). כך שהם (עם השבחות שונות ומשונות) באויר מאז 1977.
הבזים החדשים יותר כנראה מאמצע.סוף שנות ה80, אולי קיבלנו כמה עודפים בשנות ה90 המוקדמות.

להחליף אותם בשלב כלשהו יהיה הגיוני, ולהחליף אותם בפלטפורמה שמוכרת כבר בחיל יהיה חסכוני.
(אף אחד לא ינסה לקנות טייפון, למרות שכנראה הוא המטוס שהכי יתאים לחיל)
סה"כ אלה יהיו רעמים חדשים. (לא לשכוח שגם הם כבר בשירות 15 שנה).
כל קישקוש החמקנות דבילי. סה"כ מדברים על סוג של CFT עם מקום לטילים בפנים במקום דלק.
ואולי לצבוע את המטוס בצבע חדש שקצת מצמצם שח"מ ואולי תיכנון מחדש של הכונסים.

חמקן הוא לא. מופחת שח"מ כנראה (כמו היורופייטר והראפאל)
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#6 · לפני 10 שנים
אני היחיד שרוצה שכולם יראו אותנו מפציצים איפה שצריך בעזות מצח ?!
לא רוצה חמקנות. רוצה להכניס בהם ושיידעו שזה אני !!!!

BITCHES !!!! 👿
ארדוף אויבי ואשיגם ולא אשוב עד כלותם אמחצם ולא יכלו קום יפלו תחת רגלי
#7 · לפני 10 שנים
schredder כתב/ה:אני היחיד שרוצה שכולם יראו אותנו מפציצים איפה שצריך בעזות מצח ?!
לא רוצה חמקנות. רוצה להכניס בהם ושיידעו שזה אני !!!!

BITCHES !!!! 👿

אתה ממש להוט לקרב 😄
האמת היא שכאשר אתה מפחד ממשהו או מישהו לא מזוהה הרבה פעמים זו הרתעה הרבה יור אפקטיבית ומשתקת
#8 · לפני 10 שנים
uri_ba כתב/ה:סה"כ צי הבזים מתיישן.
שלושה ומהרביעיה המקורית עדיין טסים (אחד התרסק למיטב זכרוני). כך שהם (עם השבחות שונות ומשונות) באויר מאז 1977.
הבזים החדשים יותר כנראה מאמצע.סוף שנות ה80, אולי קיבלנו כמה עודפים בשנות ה90 המוקדמות
הכל כתוב כאן
מולי
#9 · לפני 10 שנים
אותי מדאיג מה יקרה אם אחד המטוסים העתיקים והעייפים האלה (עייפים תרתי משמע) יצטרך למשוך 9 ג'י.
היה כבר מקרה בחיל האוויר האמריקאי שאחד התפרק באוויר. כל החלק הקידמי שלו התקפל...
its not a bug, its a design feature
#10 · לפני 10 שנים
ViFF כתב/ה:אותי מדאיג מה יקרה אם אחד המטוסים העתיקים והעייפים האלה (עייפים תרתי משמע) יצטרך למשוך 9 ג'י.
היה כבר מקרה בחיל האוויר האמריקאי שאחד התפרק באוויר. כל החלק הקידמי שלו התקפל...

צריכים להסב אותם במהירות לתפקידים מועילים יותר

מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי

69 הפטישים הוירטואלית הותיקה
#12 · לפני 10 שנים
מפחיד מה שקרה ל F-15 הזה.., אז מה הצעצוע הזה יודע רק לטוס עם כנף אחת? הוא לא יודע לטוס רק עם חרטום? עלוב..

אכן בח"א משרתים בזים מסוף שנות ה-70 ואמצע שנות ה-80 , אלו שהגיעו ב-91 היו מטוסים יד שניה של חיל האוויר האמריקאי גם פחות או יותר מאותם שנתונים.
גם הפנטום טס בח"א עד 2008 כשהמסירות האחרונות של פנטומים לישראל היו ב-1974. 34 שנות שרות לפנטומים החדשים יותר. הבזים הצעירים בערך באותו פז"ם.
כנראה שהתכנון הוא שהבזים יטוסו בח"א עד 2030...(בז 2030)
מולי
#14 · לפני 10 שנים
בסוף שנות ה80 הוסב פס הייצור לתצורת E. היכולת לייצר את דגמי הC והD לא נשמרה. דובר בעבר על דגם F, שיהיה בעצם סטרייק איגל חד מושבי אבל זה לא יצא אל הפועל.

מאז שנות ה90 פס הייצור של הf15 חי על זמן שאול, מייצור מטוסים עבור חילות אויר זרים. סעודיה וקוריאה בעיקר. כך שהSE הוא התקווה האחרונה של בואינג. ללא הזמנות נוספות פס הייצור יסגר.
אותה הבעיה קיימת גם עם הf18. ייצור המטוסים לציא כמעט להסתיים וגם פס הייצור הזה יסגר ללא הזמנות נוספות.

כך שהse, הוא ממש 0 קילומטראז'.
למרות שתכלס זה שם מטעה, זה E עם שיפורים. במקרה שלנו זה כנראה יהיה רעם משופצר.
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.