שאלות יפות ותמימות (אין שאלות מטומטמות) שמי ששואלן חייב גם לדעת לשמוע ולקבל דברים שלא נעים לשמוע בתחום הזה - כי אלו החיים האמיתיים
🙂
בנוסף למה שאמרו קודמי, אם כי אני לא על תקן "האיש הרע" אבל מניסיוני וממה שקראתי רבות מניסיונם של אחרים חייבים להכיר גם במציאות הפשוטה והיא מורכבת, ומכמה עובדות:
א. רבים מטייסי חיל האוויר מעולם לא עסקו בטיסנאות וכדו'
ב. טייסים רבים בחיל האוויר בכלל לא חשבו להיות טייסים וכשהציעו להם אמרו "יאללה ננסה"...
ג. ישנם אכן טייסים שמגיל צעיר רצו להיות טייסים
ד. ישנם אכן טייסים שמגיל צעיר בנו טיסנים וכדו' (יש אפילו אחד כזה בפורום שלנו שהפך לנווט F16)
ה. ישנם טייסים בחיל האוויר שהתחילו בכלל בחי"ר או בתחומים אחרים ורק מאוחר יותר התעורר בהם החשק להמריא
ו. יש מי שאומר שאם אתה בן של טייס יש לך את זה...
ז. בצה"ל יש "בנים של" אבל הם בשריון, בחי"ר, בתותחנים ועוד
ח. יש טייסים שהיו תלמידים בינוניים (ואולי אף תלמידים גרועים, ויש אף כאלו שהגיעו ללא תעודת בגרות)
ט. יש טייסים שהיו תלמידים מצטיינים
י. יש טייסים שהגיעו ממגמות הומניות ולא עסקו כמעט בתחומים ריאליים הנחוצים ללימוד הטיסה (בביה"ס לטיסה סייעו להם להשלים)
במילים אחרות ופשוטות - אין שבלונה או נוסחה שאם תעבוד על פיה "שמור לך מקום בביה"ס לטיסה"
טיסה זה כמו אומנות: או שיש לך את זה או שאין לך את זה (וזה לא עושה אותך יותר/פחות טוב, זה פשוט סוג של כישור/ים)
יותר מזה ממה שהכרתי הגיעה אליה:
טייסים אלו אנשים שמטבע בריאתם (אלוקים) נבראו עם תכונות כאלו הנחוצות לטייס וחיל האוויר מגלה את התכונות הללו ומושך אותם אליו ואתה לא תדע זאת רק בבוא היום - סיום קורס הטיס !!!!!
ולהכרה הזו הגעתי (והיא גרמה לי להשלים עם המקום בו אני נמצא - "לא טייס"
😳 ) דווקא מתוך עיסוק רציני בעולם הטיסה הווירטואלי.
בעבר היה לי צער גדול על כך שלא זכיתי לשאת כנפיים היום הצער הזה חלף מתוך השלמה וקבלה.
אז כמו שאמר אלון (VIFF)
תהיה תלמיד טוב (אך זכור זה כדאי וטוב גם אם לא תהיה טייס)
מצא לך מקום בתנועת נוער (או פתח את אישיותך החברתית) מקבלים שם יסודות חשובים בבניין האישיות (אך זכור זה כדאי וטוב גם אם לא תהיה טייס)
שמור על כושר ובריאות (זה טוב גם אם לא תהיה טייס)
אה שכחתי עוד משהו שיכול להועיל - להתפלל.
אבל בנק' הזו יתכן ולא תענה, כי שם בשמים יודעים שיתכן וזה לא מתאים לך ויעודך הוא אחר
אתה תדע זאת רק לאחר שתסיים/לא תסיים את קורס הטיס
🙂
כך ממה שניסיוני הדל העלה
ואם אכן תצליח לסיים דאג לי לכרטיסים למפגן הכנפיים
😉
" לא טוב היות האדם טס לבדו " (Ice)
נערך לאחרונה: לפני 12 שנים · 3 עריכות