·
לפני 13 שנים
בעיקבות תרחיש אימון 14/3/2013
אין תסכול גדול יותר מזה שהמשימה המרכזית אליה יועדת לא הושלמה בשל נסיבות שאינן מחוייבות מציאות וניתן היה למונען בקלות.
מאורעות המשימה
אתחיל מהסוף, אין אני יודע מה ארע עם שאר חלקי המבנה אליו הייתי שייך – התנתקתי והלכתי.
אני, מנסה לדהות הביתה, המנוע (כנראה) שרוף, מאבד גובה, מתרסק.
כל הנ"ל לא מתוך קרב, ולא מתוך ניסיונות לשמור על חברי המבנה - כלל לא הגעתי לשלב חשוב ומלהיב זה.
אני סבור שיש דברים שניתן ללמוד על סופם מראשיתם וגיחה זו היא דוגמא לכך.
המבנה:
מס' 1
מס' 2
אני – מס' 3
מס' 4 .
ההמראה בסדר גמור, המבנה באוויר, המוביל מזוהה, כולם מזהים עצמם ביחס לווינגמנים שלהם.
מס' 1 נותן הוראות תפעול מנוע.
אני רואה את מס' 2 סמוך למוביל שלו.
מס' 4 מדווח לי שהוא מזהה אותי וקרוב –אני אכן מזהה אותו
אני מתבקש לקחת את צד הימין של המוביל – מאשר
עד פה הכל תקין ובסדר.
אולם מתברר שהולך ונוצר פער גדול בין מספרי 1 ו-2 לבין 3 ו-4.
אני מנסה לסגור את הטווח עם הגדרות המנוע שהמוביל נתן (על מנת לשמור עליו) ולא מצליח.
מדווח למס' 1 ומס' 1 מקבל ומוריד מצערת.
הפער נסגר במעט, מס' פניות שמס' 1 מבצע מסייעים במעט, אני מנסה להיכנס לימין המבנה כפי שנתבקשתי וקרוב יותר, אבל לא מצליח.
אני מזהה בטעות מבנה מטוסים ידידותיים כמטוסי אויב זה קצת מבלגן את המבנה שמרחיק אותי עוד קצת.
מגיעים לאזור הקרבות: מס' 1 מגיע ראשון מדווח על נ"מ ומבנים ידידותיים אחרים התוקפים מטרות קרקע,
ההגעה לאיזור הקרב במצב לא מיטבי כלל:
אין לי מושג היכן מס' 1
מס' 2 שלי מדווח מול מס' 1 !!!
מס' 3 אינו במקומו המקורי ומחפש את מס' 1
בקיצור המבנה מפורק וללא מודעות מצבית ביחס לעצמו עוד לפני שנורתה יריה אחת ולפני שהופיע איזה איום ממשי על המבנה.
בקשר שלנו עולה שאלה מסוג אחת בלבד: "איפה אתה" ,זה אתה", "תדליק אורות לזיהוי"
מדווחים על 110 בסביבה התוקפים את ה-IL התוקפים תחתינו
מנסה לזהות לבד, מנסה להבין את המיקום של שאר חלקי המבנה עפ"י המסרים בקשר ועולה התלבטות:
זה הוא ? זה לא הוא? מחליט שמטוס מסוים זה מס' 1 אבל הוא רחוק מאד
סוגר את הגדרות המנוע חסכוניות כדי להגיע במהרה לאותו מטוס שנדמה לי כמס' 1
לא, זה לא מס' 1
קשר: איפה אתה ? אתה רואה את השמש מצד שמאל או מצד ימין ?
בוקא ומבולקא
השמים מלאים מטוסים חלקם מסודרים במבנים חלקם בודדים, כאשר כל אחד מהם יכול להיות גם "טורף"
אני מביט כל הזמן אחורה
שלא יפתיעו אותי גם הפעם
לפתע רעש מוזר מהפרופלור, מה זה ירו ופגעו בי ?
אני מסתכל אחורה, כלום, אין שום דבר מאחור
הפרופלור עוצר
זה כבר הרבה זמן לא היה לי: מנוע נשרף ? (כנראה)
איזו אכזבה לא קרב, ולא כלום
מודיע למוביל
תוך כדי עדיין שומע את ניסיונות המבנה למצוא אחד את השני.
אני מנסה לדהות הביתה, מנוע גמור, כל ניסיונות ההתנעה לא הועילו, מאבד גובה, מתרסק.
מסקנות
מובילים
א. מובילים, בבקשה, אל תמהרו ו"תרוצו" קדימה, וודאו תמיד שהווינגמן שלכם במקומו הראוי, זה נעשה – אבל לא בצורה סדירה, במיוחד כשהטיסה מתחילה להתחמם – הקפידו להגיע יחד, לפחות לאזור הקרב.
ב. אין לאפשר לווינגמן להשתרך מאחור, שלא במרחק ראוי ויעיל.
ג. הטיסה ליעד מיועדת לשימת לב לשני תחומים:
1. ניווט
2. שמירה (הדדית) מאיומים אפשריים
ולא לבירור הדדי של מיקום מטוסי המבנה מלבד מה שנחוץ, וזה במינון מזערי (מול מבנים אחרים בוודאי חובה)
ווינגמנים
א. ווינגמנים אתם ווינגמנים של המובילים שנקבעו בתחילת המשימה עד שהם או אתם מופלים.
ב. לא מחליפים מוביל "כי המוביל השני יותר קרוב אליך", וודאי לא בשלב הטיסה ליעד, עליכם מוטלת גם האחריות לשמור על מיקומכם ולוודא זאת מדי פעם - לא להתבייש לבקש להאט
ג. אם במהלך מהומת הקרב יוצא שאתה נאלץ להגן על מוביל/מטוס אחר ברור שאל לך לעזוב אותו ולחפש את המוביל המקורי שלך, אבל ברגע שיתאפשר חתור לחזור במהרה לתפקיד המקורי: הגנה על המוביל המקורי שלך.
ד. במהלך הקרב יש פיתויים שונים לעזוב אחריות זו: אתה קרוב לשבת על ה-6 של "טורף" (המוביל אתה אומר לעצמך, יסתדר) הנה הפלה קלה אתה אומר לעצמך.
אך מה שווה הפלה קלה (אם אכן הפלת) אבל נותרת ללא הגנה ?
לא רק זאת אלא הותרת את המוביל ללא הגנה, אתה עוד עלול להביא לנפילתם של 2 מטוסים – אתה והמוביל, הפלת (אולי) מטוס אוייב אבל הבאת להפלת שני מטוסים מכוחותיך – לא שווה.
לטרוח כ"כ הרבה ובסוף ליפול/להתרסק על כלום מאכזב ומתסכל 8O 🙁
אין תסכול גדול יותר מזה שהמשימה המרכזית אליה יועדת לא הושלמה בשל נסיבות שאינן מחוייבות מציאות וניתן היה למונען בקלות.
מאורעות המשימה
אתחיל מהסוף, אין אני יודע מה ארע עם שאר חלקי המבנה אליו הייתי שייך – התנתקתי והלכתי.
אני, מנסה לדהות הביתה, המנוע (כנראה) שרוף, מאבד גובה, מתרסק.
כל הנ"ל לא מתוך קרב, ולא מתוך ניסיונות לשמור על חברי המבנה - כלל לא הגעתי לשלב חשוב ומלהיב זה.
אני סבור שיש דברים שניתן ללמוד על סופם מראשיתם וגיחה זו היא דוגמא לכך.
המבנה:
מס' 1
מס' 2
אני – מס' 3
מס' 4 .
ההמראה בסדר גמור, המבנה באוויר, המוביל מזוהה, כולם מזהים עצמם ביחס לווינגמנים שלהם.
מס' 1 נותן הוראות תפעול מנוע.
אני רואה את מס' 2 סמוך למוביל שלו.
מס' 4 מדווח לי שהוא מזהה אותי וקרוב –אני אכן מזהה אותו
אני מתבקש לקחת את צד הימין של המוביל – מאשר
עד פה הכל תקין ובסדר.
אולם מתברר שהולך ונוצר פער גדול בין מספרי 1 ו-2 לבין 3 ו-4.
אני מנסה לסגור את הטווח עם הגדרות המנוע שהמוביל נתן (על מנת לשמור עליו) ולא מצליח.
מדווח למס' 1 ומס' 1 מקבל ומוריד מצערת.
הפער נסגר במעט, מס' פניות שמס' 1 מבצע מסייעים במעט, אני מנסה להיכנס לימין המבנה כפי שנתבקשתי וקרוב יותר, אבל לא מצליח.
אני מזהה בטעות מבנה מטוסים ידידותיים כמטוסי אויב זה קצת מבלגן את המבנה שמרחיק אותי עוד קצת.
מגיעים לאזור הקרבות: מס' 1 מגיע ראשון מדווח על נ"מ ומבנים ידידותיים אחרים התוקפים מטרות קרקע,
ההגעה לאיזור הקרב במצב לא מיטבי כלל:
אין לי מושג היכן מס' 1
מס' 2 שלי מדווח מול מס' 1 !!!
מס' 3 אינו במקומו המקורי ומחפש את מס' 1
בקיצור המבנה מפורק וללא מודעות מצבית ביחס לעצמו עוד לפני שנורתה יריה אחת ולפני שהופיע איזה איום ממשי על המבנה.
בקשר שלנו עולה שאלה מסוג אחת בלבד: "איפה אתה" ,זה אתה", "תדליק אורות לזיהוי"
מדווחים על 110 בסביבה התוקפים את ה-IL התוקפים תחתינו
מנסה לזהות לבד, מנסה להבין את המיקום של שאר חלקי המבנה עפ"י המסרים בקשר ועולה התלבטות:
זה הוא ? זה לא הוא? מחליט שמטוס מסוים זה מס' 1 אבל הוא רחוק מאד
סוגר את הגדרות המנוע חסכוניות כדי להגיע במהרה לאותו מטוס שנדמה לי כמס' 1
לא, זה לא מס' 1
קשר: איפה אתה ? אתה רואה את השמש מצד שמאל או מצד ימין ?
בוקא ומבולקא
השמים מלאים מטוסים חלקם מסודרים במבנים חלקם בודדים, כאשר כל אחד מהם יכול להיות גם "טורף"
אני מביט כל הזמן אחורה
שלא יפתיעו אותי גם הפעם
לפתע רעש מוזר מהפרופלור, מה זה ירו ופגעו בי ?
אני מסתכל אחורה, כלום, אין שום דבר מאחור
הפרופלור עוצר
זה כבר הרבה זמן לא היה לי: מנוע נשרף ? (כנראה)
איזו אכזבה לא קרב, ולא כלום
מודיע למוביל
תוך כדי עדיין שומע את ניסיונות המבנה למצוא אחד את השני.
אני מנסה לדהות הביתה, מנוע גמור, כל ניסיונות ההתנעה לא הועילו, מאבד גובה, מתרסק.
מסקנות
מובילים
א. מובילים, בבקשה, אל תמהרו ו"תרוצו" קדימה, וודאו תמיד שהווינגמן שלכם במקומו הראוי, זה נעשה – אבל לא בצורה סדירה, במיוחד כשהטיסה מתחילה להתחמם – הקפידו להגיע יחד, לפחות לאזור הקרב.
ב. אין לאפשר לווינגמן להשתרך מאחור, שלא במרחק ראוי ויעיל.
ג. הטיסה ליעד מיועדת לשימת לב לשני תחומים:
1. ניווט
2. שמירה (הדדית) מאיומים אפשריים
ולא לבירור הדדי של מיקום מטוסי המבנה מלבד מה שנחוץ, וזה במינון מזערי (מול מבנים אחרים בוודאי חובה)
ווינגמנים
א. ווינגמנים אתם ווינגמנים של המובילים שנקבעו בתחילת המשימה עד שהם או אתם מופלים.
ב. לא מחליפים מוביל "כי המוביל השני יותר קרוב אליך", וודאי לא בשלב הטיסה ליעד, עליכם מוטלת גם האחריות לשמור על מיקומכם ולוודא זאת מדי פעם - לא להתבייש לבקש להאט
ג. אם במהלך מהומת הקרב יוצא שאתה נאלץ להגן על מוביל/מטוס אחר ברור שאל לך לעזוב אותו ולחפש את המוביל המקורי שלך, אבל ברגע שיתאפשר חתור לחזור במהרה לתפקיד המקורי: הגנה על המוביל המקורי שלך.
ד. במהלך הקרב יש פיתויים שונים לעזוב אחריות זו: אתה קרוב לשבת על ה-6 של "טורף" (המוביל אתה אומר לעצמך, יסתדר) הנה הפלה קלה אתה אומר לעצמך.
אך מה שווה הפלה קלה (אם אכן הפלת) אבל נותרת ללא הגנה ?
לא רק זאת אלא הותרת את המוביל ללא הגנה, אתה עוד עלול להביא לנפילתם של 2 מטוסים – אתה והמוביל, הפלת (אולי) מטוס אוייב אבל הבאת להפלת שני מטוסים מכוחותיך – לא שווה.
לטרוח כ"כ הרבה ובסוף ליפול/להתרסק על כלום מאכזב ומתסכל 8O 🙁
" לא טוב היות האדם טס לבדו " (Ice)