·
לפני 13 שנים
שאלה זו עלתה במוחי לא כי הגעתי למיצוי הקיים אלא מתוך סקרנות ומשחק דמיון פרוע המביט לעבר העתיד.
וזאת מתוך חוויה אישית רבת שנים שלהלן מס' צמתים חשובים כפי שאני ראיתי בהם.
אין זו סקירה מסודרת אלא יותר "סריקה" עפ"י נקודות הזכורות לי כמשמעותיות בניסיון האישי שלי
בראשית דרכי בעולם הסימולטורים אי שם באמצע שנות ה-90 (של המאה שעברה...) לאחר שהפנמתי שיש דבר כזה מופלא 'סימולטור אווירי' שיגשים לפחות ווירטואלית את החלום שלא התממש במציאות 🙁
זכורים לי לטובה הסימו'/הכותרים הבאים
ה-WARBIERD שאיפשר לי גם להפוך לתותחן נ"מ ולהפיל את מה שהטסתי קודם לכן
ה-ARMA בגירסותיו המוקדמות בא ולקח אז את כל הקופה חי"ר/אוויר/קרקע/ים ונדמה שהשאיפות מולאו
ואז הגיע יעד חדש מטוסי חיל האוויר, מטוסים שלנו - כוכב כחול
ובין לבין מסוקים ומטוסי קרב של הקו הראשון F15 F18 ואחרים
וזכורה לטוב האם המולידה: חברת ג'יינס ז"ל שכל שנה בממוצע, כאישה וולדנית, הנפיקה כותר חדש ואיכותי
והפלקון שהציב סטנדרט חדש: תא לחיץ הזוכה לעדנה מחודשת כיום
והיו IL2 לגירסותיו השונות שלקחו את התחום עוד צעד קדימה – "מליון מטוסים, רק תבחר ...."
ועוד כותרים רבים שיסלחו לי שלא ציינתי שמם אבל נמצאים אצלי ב'בויידם' ובעיקר בזיכרון החווייתי שלי שהיה כרוך בשעות רבות בעיקר בלילות (אמא תסלחי לי 😳 )
והיום, החברה ב-ה' הידיעה ED ששברה כמעט כל סטנדרט של איכות
אך האם המבט לעתיד כפי הצפי אותו יצרה ED הוא רק עבור עוד "סקין לחיץ" ?
כאשר כל מטוס הוא בעצם לא חידוש גדול זהו בעצם "סקין" מושקע, למכירה
נכון ישנם מס' מטוסים שהיו במציאות חידוש ופריצת דרך (ויהוו גם מבחינה ווירטואלית): פאנטום, הארייר, טומקט
אבל כל השאר זה בעצם "עוד סקין" (נו טוב, עוד מטוס, שלא אפגע במישהו, אבל מי באמת מתעניין ב-T38 או ב-T2 אפילו הפורום העוסק בהם דל...)
האם יכולים להיות בתחום הסימולטורים האוויריים יעדים פורצי דרך ?
מעבר ל"עוד סקין לחיץ" ?
טיסה משותפת (מולטיפלייר)
הטיסה המשותפת באותו מטוס (COMMON)
הקמפיינים ההמוניים
הגרפיקה המדהימה
המעבר לשיטת שיווק ייחודית של הסימולטור (ROF)
כל אלו יעדים מדהימים שכבר הושגו ומהווים תשתית לכל העולם הווירטואלי התעופתי ומצייני התפתחות והתקדמות בכלל.
בניגוד לעולם האמיתי שהיעדים העתידיים הוגדרו כבר: "מטוסים לא מאויישים", בעולם הווירטאולי זה לא יתכן...כי הם כבר לא מאויישים... 😛
ושוב איני מצר על הקיים, התחום עשה צעדים מדהימים יחד עם זאת האם יש אופק עתידני לתחום ? באקדמיה ישנו תחום עיסוק חדש יחסית: "עתידנות" .
לא, העוסקים בו אינם נביאים הם עוסקים לצרכים מאד תכליתיים ומעשיים, ב"ניבוי" והערכה כיצד יראה המחר לאור השינויים הגדולים והמהירים המתחוללים בימינו ולאור הידע הקיים
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%AA%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%95%D7%AA
לאן אנו מביטים ? האם ישנן מגמות פורצות דרך שהתחום שלנו עדיין לא הגיע אליהן ? לאן אנו עוד יכולים לפנטז ? 😮
וזאת מתוך חוויה אישית רבת שנים שלהלן מס' צמתים חשובים כפי שאני ראיתי בהם.
אין זו סקירה מסודרת אלא יותר "סריקה" עפ"י נקודות הזכורות לי כמשמעותיות בניסיון האישי שלי
בראשית דרכי בעולם הסימולטורים אי שם באמצע שנות ה-90 (של המאה שעברה...) לאחר שהפנמתי שיש דבר כזה מופלא 'סימולטור אווירי' שיגשים לפחות ווירטואלית את החלום שלא התממש במציאות 🙁
זכורים לי לטובה הסימו'/הכותרים הבאים
ה-WARBIERD שאיפשר לי גם להפוך לתותחן נ"מ ולהפיל את מה שהטסתי קודם לכן
ה-ARMA בגירסותיו המוקדמות בא ולקח אז את כל הקופה חי"ר/אוויר/קרקע/ים ונדמה שהשאיפות מולאו
ואז הגיע יעד חדש מטוסי חיל האוויר, מטוסים שלנו - כוכב כחול
ובין לבין מסוקים ומטוסי קרב של הקו הראשון F15 F18 ואחרים
וזכורה לטוב האם המולידה: חברת ג'יינס ז"ל שכל שנה בממוצע, כאישה וולדנית, הנפיקה כותר חדש ואיכותי
והפלקון שהציב סטנדרט חדש: תא לחיץ הזוכה לעדנה מחודשת כיום
והיו IL2 לגירסותיו השונות שלקחו את התחום עוד צעד קדימה – "מליון מטוסים, רק תבחר ...."
ועוד כותרים רבים שיסלחו לי שלא ציינתי שמם אבל נמצאים אצלי ב'בויידם' ובעיקר בזיכרון החווייתי שלי שהיה כרוך בשעות רבות בעיקר בלילות (אמא תסלחי לי 😳 )
והיום, החברה ב-ה' הידיעה ED ששברה כמעט כל סטנדרט של איכות
אך האם המבט לעתיד כפי הצפי אותו יצרה ED הוא רק עבור עוד "סקין לחיץ" ?
כאשר כל מטוס הוא בעצם לא חידוש גדול זהו בעצם "סקין" מושקע, למכירה
נכון ישנם מס' מטוסים שהיו במציאות חידוש ופריצת דרך (ויהוו גם מבחינה ווירטואלית): פאנטום, הארייר, טומקט
אבל כל השאר זה בעצם "עוד סקין" (נו טוב, עוד מטוס, שלא אפגע במישהו, אבל מי באמת מתעניין ב-T38 או ב-T2 אפילו הפורום העוסק בהם דל...)
האם יכולים להיות בתחום הסימולטורים האוויריים יעדים פורצי דרך ?
מעבר ל"עוד סקין לחיץ" ?
טיסה משותפת (מולטיפלייר)
הטיסה המשותפת באותו מטוס (COMMON)
הקמפיינים ההמוניים
הגרפיקה המדהימה
המעבר לשיטת שיווק ייחודית של הסימולטור (ROF)
כל אלו יעדים מדהימים שכבר הושגו ומהווים תשתית לכל העולם הווירטואלי התעופתי ומצייני התפתחות והתקדמות בכלל.
בניגוד לעולם האמיתי שהיעדים העתידיים הוגדרו כבר: "מטוסים לא מאויישים", בעולם הווירטאולי זה לא יתכן...כי הם כבר לא מאויישים... 😛
ושוב איני מצר על הקיים, התחום עשה צעדים מדהימים יחד עם זאת האם יש אופק עתידני לתחום ? באקדמיה ישנו תחום עיסוק חדש יחסית: "עתידנות" .
לא, העוסקים בו אינם נביאים הם עוסקים לצרכים מאד תכליתיים ומעשיים, ב"ניבוי" והערכה כיצד יראה המחר לאור השינויים הגדולים והמהירים המתחוללים בימינו ולאור הידע הקיים
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%AA%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%95%D7%AA
לאן אנו מביטים ? האם ישנן מגמות פורצות דרך שהתחום שלנו עדיין לא הגיע אליהן ? לאן אנו עוד יכולים לפנטז ? 😮
" לא טוב היות האדם טס לבדו " (Ice)