אוראל - פרט קטן ששכחו לציין שהגיל המינימלי להוצאת רשיון הוא 17, וכמו שFREEFLIGHT ציין, העלות לא מסתיימת בקנייה - יש תחזוקה, דלק, אגרות...
כמו כן בתור בעל מטוס אתה ורק אתה אחראי לתחזוקה השוטפת של המטוס ובטחון הטסים בו. לא תוכל לומר "החודש אין לי כסף אז אני לא מתחזק את המטוס" - המטוס חייב לעבור טיפולים תקופתיים וביקורות כל מספר מסויים של שעות מנוע, וכמו כן בדיקה של מכונאי ב24 שעות לפני הטיסה.
לגבי אגרות - יש אגרת "כשירות אווירית" שצריך לשלם ע"מ שרשות התעופה האזרחית תאשר את המטוס שלך ככשיר לטיסה, ואני לא יודע אילו עוד אגרות יש, אבל לדעתי מדובר באלפי שקלים לשנה.
השיטה הכי טובה היא באמת להתארגן בקבוצה - וככה התשלומים השוטפים מתחלקים אין האנשים. נכון שצריך לתאם טיסות, אבל עדיין מדובר על פחות אנשים ממספר האנשים ששוכרים מטוסים בחברות תעופה, והעלויות הן העלויות האמיתיות, ללא תוספות רווח לחברת התעופה.
לגבי טיסות לחו"ל - צריך לתאם את כל הנתיב עם הרשויות המקומיות בנתיב שאתה עובר בו, אתה לא מצפה שמדינה תתן למטוס עלום להכנס למרחב האווירי שלה ללא ידיעתה - קל וחומר כניסה ויציאה מישראל (אלא אם כן אתם רוצים לראות מטוס קרב ממש, אבל ממש מקרוב
🙂)
ירון א.
טייס פרטי על C172 בעולם האמיתי - תענוג מזוקק