129 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה קלה כמה מסובך להוציא רישיון טייס פרטי?
דיון נעוץ

כמה מסובך להוציא רישיון טייס פרטי?

82 הודעות 26,641 צפיות לפני 15 שנים
#2 · לפני 15 שנים
לא בעל ססנה, אבל טייס ססנה.
ירון א.
טייס פרטי על C172 בעולם האמיתי - תענוג מזוקק
#4 · לפני 15 שנים
בין חודשיים לשנה. הכל בחיים זה פונקציה של כסף. אם יש לך 65 אלף שקל ביד-> לך שירגל, תירשם לקורס תיאוריה, סיים הכל תוך פחות מחודש. במקביל קח 3~4 שיעורים בשבוע וציק צ'ק יש לך רישיון.
הבעיה בכל הסיפור זה מן הסתם ה65K ש"ח... לרוב לקוח שנה לסבסד את הסיפור.

בעיה נוספת זה זמן... לפחות לחלקנו 🙂 ללמוד בצורה מרוכזת כמו באקדמיה זה די בלתי אפשרי בגלל עבודה/לימודים אקדמיים אמתיים. לכן הטיס הופך להיות התחביב של ימי שישי-> שיעור פעם בשבוע מעמיד אותך על שנה כדי להספיק הכל.

להוציא רישיון למטוס זה בדיוק כמו להוציא רישיון לרכב. זה לא יותר מסובך (אפילו פחות לדעתי)-> המיומנות הטכנית של להכניס את הרכב ברוורס לחניה שווה למיומנות של לנחות, ההשתלבות בתנועה האווירית זה שטויות לעומת מה שהולך בעיר, הידע המקצועי שנדרש הוא לא משהו מטורף וכל אחד יכול להבין אותו בלי בעיה... בקיצור זה לא ביג דיל בכלל. הבעיה בין הרשיונותזה 60 אלף שקל...
#5 · לפני 15 שנים
ניקוס צודק - לי למשל לקח כשנה וחצי להוציא את הרשיון, הייתי צריך "למרוח" את זה בגלל עבודה, טיסות לחו"ל וכו'

אבל ניקוס, נחיתה שווה לרוורס? הגזמת 🙂
ברוורס אתה לא צריך להתמודד עם רוחות צד, גזירות רוח, שמירת מהירות ושאר מרעין וחולין.
כמו כן ברוורס הכי גרוע הוא שאתה דופק את האוטו, אם לא תנחת טוב... נו טוב ברור לכולם מה קורה...
ירון א.
#6 · לפני 15 שנים
בנחיתה אתה לא צריך להתמודד עם ערסים שרוצים לתפוס לך את החנייה
#7 · לפני 15 שנים
גם נכון 🙂
ירון א.
#8 · לפני 15 שנים
לגבי קבוצת רכישה- הדרך ההגיונית היחידה לרכוש מטוס. יש לי 2 מכרים, אחד מחזיק סנקה יחד עם 10 חברים. כל אחד השקיע 8 אלף דולר ומשלם דמי מנוי של 500 שקל בחודש. משיחות איתו- נדיר עד לא קיים שיש 2 אנשים שרוצים לטוס יחדיו. זה לא כמו רכב. יש לא מעט אנשים שנכנסים לסיפור סתם כי הם רוצים בעלות על מטוס (אחד החברים אפילו לא טייס... לך תבין...).
מנגד המכר השני שלי מחזיק את הססנה 172 היותר מדוגמות בארץ. הכל מהכיס הפרטי. משלם הון תועפות. אבל הוא "פריק" של תעופה, טס המון... אחרת לדבריו אין שום הגיון להחזיק מטוס פרטי.
בקיצור, אלא אם כן כסף זה דבר של מה בכך עבורך- אין הגיון לקנות מטוס פרטי. רק קבוצת רכישה.
#10 · לפני 15 שנים
לא, אני שוכר את המטוס בכל טיסה.
כרגע גם קבוצת רכישה זה יקר לי.
ירון א.
#12 · לפני 15 שנים
זה לפי שעות פעולת מנוע(או משהו דומה) והמחיר הממוצע זה 700 שקל לשעה.
ככל שהמטוס חדש יותר ומשוכלל יותר כך המחיר עולה והפוך.
כִּי הִנֵּה יְהוָה בָּאֵשׁ יָבוֹא וְכַסּוּפָה מַרְכְּבֹתָיו
ישעיהו סו טו
#14 · לפני 15 שנים
כן - אתה מתדלק כמה שצריך, אתה לא משלם על הדלק אלא על שעת מנוע. יש מונה שמתחיל לספור מרגע שאתה מתניע, ואתה משלם לפי שעת מנוע.
ירון א.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.