·
לפני 15 שנים
בדיוק
ezana9 כתב/ה:אני חושב שהתדמית של ישראל אף פעם לא הייתה גרועה כל כך . . .בטח שהתדמית הייתה גרועה כל כך, בזמן עופרת יצוקה. יש לנו זיכרון קצרצר. אבל, איכשהו יצאנו מזה, עם נזקים סבילים.
הפעם באמת פישלנו 1!
אם המבצע היה עובר בשקט אז הכל היה בשקט !
שונאים אותנו גם ערבים וגם לא ערבים ! מאמריקה ועד אסיה ואירופה !
שונאיםםםםםםם אותנו
InferNal כתב/ה:"חיילינו ירדו עם רובים בלתי קטלניים, ע"מ לגרור הספינה לחוף בדרכי שלום ולהעביר את האספקה לעזה אחרי שוידאו שאין נשק. עם ירידת החיילים, הם הותקפו ע"י[וכאן תוספת אישית: חבורה של נאצים] "פעילי השלום", כביכול. ע"מ להגן על חייהם נאלצו חיילינו להוציא את נשקם האישי. מדינת ישראל מצרה על הרג אזרחים, אך עם זאת מודיעה שכל פגיעה בריבונות המדינה, או באזרחיה, תוביל לתגובה לא-פרופורציונאלית."זה בדיוק סגנון השכנוע העצמי שדיברתי עליו. זה לא עובד על הגויים. אני לא מומחה הסברה או אסטרטגיה שיווקית אבל זה תמים לחשוב שזה מה שהיה חסר.
יקח 2 דקות+- להגיד את זה, ולהבהיר גם שפעם הבאה זה יהיה M-16, ולא רובה פיינטבול.
sharonbh כתב/ה:אתה שואל אם יש לי פתרון? אתה רוצה את הפתרון המעשי או הפתרון הפנטזיוני שרץ לי בראש 🙂
מכיוון שניסינו כבר את דרך המלחמה פעם אחר פעם, הגיע הזמן שננסה משהו אחר. ממה אתה כל כך חושש? הרי גם הפלסטינאים, למרות ההתלהמות שלהם, הם בסופו של דבר אנשים עם רצונות,דעות והגיון. טוב הגזמתי קצת 🙂...לפחות חלקם.
גם הם יודעים שישראל לא תוותר על דברים מסוימים (זכות השיבה) ותוותר על אחרים (התנתקות).
כשאתה מגיע למשא ומתן, ברור שכל צד יקח את הצד הכי קיצוני שהוא יכול כדי שיהיה על מה להתפשר בהמשך.
תכלס, מדינה פלסטינאית היא הלכה למעשה - גם אם לא הוכרזה. הרי הם גרים שם, מנהלים את חייהם ללא התערבותינו ועם מערכת שלטון משלהם. צריך גם להיות מציאותיים כמובן. הסכם עם אירן יהיה קשה להשיג אבל מאחר ואין לנו גבול משותף איתם - זה לא ממש רלבנטי. תנסה להזכר בתקופת רבין והסכמי אוסלו והשלום עם ירדן. כמה מדינות ערביות פתחו בפנינו את דלתיהן למסחר.
בסופו של דבר נאלץ לוותר. השאלה אם נוותר כי רצינו או כי הוכרחנו. אם נוותר מרצון אולי נצליח להשיג יותר מאשר אם יאלצו אותנו.
התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.