CataliZe כתב/ה:[quote="JET_PiLoT"]אם אתה רוצה להעלות את סיכויך במבחנים הפסיכוטכנים יש לי עצה אליך שגם אני ממשתי אותה .
לך לסטימצקי ותבקש מהמוכרת "ספר לבחינות המיון של צה"ל"(צו ראשון) היא כבר תבין ! ספר מעולה פשוט והוא עולה 55 שקלים. בקיצור תקנה אותו כמה שיותר מהר ותתכונן.
מעשה שכזה גובל ברמאות וזה בגלל שמה שמעניין את הצבא בעצם בבחינות הללו זה
היכולות שלך והיכולת השכלית שלך, עכשיו, מה יקרה כשאתה תלמד איך לענות על שאלות
של הצו? מה הנקודה בדיוק בזה? מנסה להיות אדם שאתה לא? אחרת איך תסביר?
בגלל הספר אתה תתחיל פתאום להיות ברמה חשיבתית יותר גבוהה? ושוב, מהי הנקודה בזה??
פסול לגמרי בעיני ובעיני הרבה אנשים עיניינים מסוג זה.
*עריכה*
ולפותח האשכול, אנא ממך לטובתך האישית קח את העניינים האלו בזהירות יתרה, הצעה כזו
ממני ומעוד הרבה מאוד אנשים אתה בטוח לא תקבל, בהצלחה לך, שבוע טוב.
יאן.[/quote]
יאן אני רוצה להתייחס לדבריך בנוגע לצורת ההתכוננות לבחינות בצה"ל ודעתך שדבר זה נחשב כרמאות. אני חולק על דעתך בגדול בעיניין הזה.
אם קיבלת זימון ליום סיירות, והינך רוצה להתקבל לשייטת מבין שלוש האופציות שזמינות באותו היום (שייטת 13, חובלים ומטכ"ל) והתחלת ממש להתכונן מסיבית על ידי ביצוע ריצה כל יום, כפיפות בטן, מתח ושכיבות שמיכה זה אומר שאתה מרמה לקראת היום סיירות?
עצם זה שאיש מסויים מתכונן למשהו לא בהכרח אומר שהוא יצליח יותר. צריכה להיות לו את יכולת ההבנה על מנת להצליח. משמע שאם אותו בנאדם שחרש את ספר הפסיכוטכני אך אין ביכולתו להפנים ולהבין את דרך הפתרון לא יצליח בכל מקרה. בנאדם שיש ביכולתו להפנים וללמוד, הדגש הוא בעצם על היכולת, יצליח במבחנים בלי שום קשר והספר רק יעניק לו דוגמאות לקראת מה בעצם הוא הולך.
בחזרה לדוגמא של היום סיירות ולדגש של היכולת, רצתי התכוננתי קרעתי את עצמי אך אין לי כושר טיבעי כמו למישהו אחר. הסיכויים של הבנאדם עם הכושר הטיבעי להתקבל גבוהים יותר משלי שכן אני אצטרך להתאמץ הרבה יותר.
לסיכום, אין שום רע בלהתכונן למבחנים, להפך צריך לעודד את התופעה. אם אני לא טועה בשיחות מטעם הצבא לבוגרי תיכון ותלמידי כיתה י"ב אף ממליצים לעשות שימושים בספרים מסוג זה ולהתכונן לצו ראשון וזאת על מנת שכל אחד יוכל להגשים בצורה הטובה והגבוהה ביותר את הפוטנציאל שבו בשירותו הצבאי.