100 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים אי אל 2 החידה של Ori b
דיון

החידה של Ori b

42 הודעות 5,440 צפיות לפני 19 שנים
#1 · לפני 19 שנים
Hedgehog כתב/ה:אם מדובר פה על טריק בהבנת הנקרא אז אחת מ 2 אפשרויות
א. מאחר ולא הגלגלים מניעים את המטוס, הסרט נע לא יחוש בסבסוב הגלגלים ולא "יתן קונטרה"
ב. הסרט נע מגיב באיחור לפעולת המטוס ותמיד נמצא קצת בפיגור מול מהירות המטוס הנוכחית - המטוס באיזה שלב כן יגיע לתנועה במהירות מספקת במרחב

בטוח יש עוד כמה מכשולים ... אני האמת הסתכלתי על החלק של סיבוב הגלגלים שכל הזמן חוזר
אבל אני ממש לא בטוח כמה אני צודק, האמת שנראה לי שאני טעיתי...

!No Shnizel?No B&Z
Pilot that counts on missiles will die by the gun
#2 · לפני 19 שנים
הסרט נע לא נותן "קונטרה". הוא פשוט מניע את עצמו בכיוון ההפוך במהירות שהחיישן אומר לו שהגלגלים של המטוס מסתובבים.

האם יגיע למהירות של 100 קשר IAS ?

או שיעמוד במקום קבוע?

או שייזרק אחורה וייפול מהקצה?

אתם מתקרבים, אך עדיין לא שם... 🤖

VIFF
its not a bug, its a design feature
#4 · לפני 19 שנים
אז זהו, שבעקבות הרמז של ג'ייסון המטוס יזוז וגם ימריא.

אם זאת הייתה מכונית, היא לא הייתה זזה. למה? כי מכוניות זזות בזכות חיכוך - המנוע מסובב את הגלגלים, שמפעילים כוח על המשטח והמשטח מפעיל עליהם כוח חזרה. כוח התגובה הזה הוא זה שמזיז את האוטו.

גלגלים במטוס הם רק דרך להפחית את החיכוך עם הקרקע - הם לא אמצעי הנעה. הכוח שמזיז את המטוס, בניגוד למכונית, בכלל לא קשור לגלגלים או למשטח אלא הוא כוח הדחף של המנוע (ולא משנה כרגע איזה). מה שאנחנו עושים עם ההפיכה של המסלול לסרט נע, דומה לסרטים המצוירים שבהם אחת הדמויות מנסה לרוץ על כתם שמן ונתקעת במקום. עכשיו נדביק לאותה דמות רקטה על הגב. למישהו יש ספק שהיא תזוז?

הגלגלים במטוס מסתובבים בגלל שפועל עליהם כוח חיצוני - הדחף, שגורם לכוח חיכוך שפועל בכיוון ההפוך לכיוון הדחף, על הגלגלים, ומסובב אותם. תופעת לוואי - בכלל לא קשור לתמונה הגדולה.

אני עדיין לא סגור על זה בעצמי אבל נראה שזאת הכוונה פה...

עריכה: עכשיו אני רואה שזה ההסבר שנתנו בסרט של ג'ייסון והוא אומר שזה לא נכון... אז בעע.

צוות ניהול ראשי - פריפלייט
נערך לאחרונה: לפני 19 שנים
#5 · לפני 19 שנים
אוף!
הבנתי! הסרט ינוע אחורה אבל זה רק יכפיל את מהירות הסיבוב של הגלגלים!

איזה פארש אני! המטוס ימריא כמו פטיש! 🤖
!Never Miss a good opportunity to SHUT UP
#6 · לפני 19 שנים
כן, עכשיו שמעתי את זה מאחד שלומד כאן פיזיקה - תנועת הסרט נע לכיוון ההפוך לא מספיקה כדי לעצור את התקדמות המטוס קדימה - הגלגלים פשוט ירוצו מהר יותר אבל אין כמעט העברת אנרגיה שלילית למטוס.

חחח. זה טוב. ואני כבר חשבתי שמתחבא פה פתרון לנושאת מטוסים האידאלית.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#9 · לפני 19 שנים
דן דווקא , יש תגובה אחרת שאומרת בול ההפך , ובעצם אומרת שאתה צודק ומשתמשת באותו רעיון שאמרת (אני בעיקר מדבר על מה שרשמת אחרי עריכה)

!No Shnizel?No B&Z
Pilot that counts on missiles will die by the gun
#11 · לפני 19 שנים
שימו לב לסרטון הזה.

המטוס נשאר באותו מקום ולא מתקדם: כלומר - לא ימריא.

Conveyour
התייחס למטוס שלך כמו לאהובתך.... היכנס אליו חמש פעמים ביום, העלה אותו לגבהים והחזר אותו חזרה לקרקע!
IAF.Perry
#13 · לפני 19 שנים
וגם בסרטון הראשון שהעלו זה אינו מטוס שנועד להמריא, אילו סה"כ פעלולי מצלמה מסכנים, והמודל הוא מודל כבד מדי, והוא אינו נועד לטוס.
#14 · לפני 19 שנים
לדעתי לא ימריא.
אפשר לקחת מברגה ענקית שתסובב למטוס את הגלגלים ב 200 קמ"ש (כמו ההליכון) וזה לא יזיז לו שהם מסתובבים מהר. אין קשר בין מהירות הסיבוב של הגלגלים לעילוי על המטוס.
אם אין זרימת אויר על הכנפיים במהירות שתספק עילוי = המטוס מקורקע.
האם בחדר כושר כשאתם רצים, אתם מרגישים משב רוח על פניכם? לא. כי אתם לא נעים דרך האויר,והאויר לא נע דרכם, כלומר אין זרימה של אויר. אין זרימה=אין עילוי= מטוס מקורקע.
מד המהירות מציג את ה IAS של המטוס לפי זרימת האויר על צינור הפיטו, והוא יציג 0.
מד מהירות של רכב מקבל את הנתון מהגלגלים, והוא יציג 200 קמ"ש בדוגמה הזו.

אבל מטוס מול רוח של 200 קמ"ש (רוח תיאורטית ישרה ונקיה) ללא מנוע אפילו - ימריא מהמקום ללא צורך במסלול. (היישום במנהרת רוח).

אם העניין היה עובד, היו מייצרים נושאות הליכונים ולא נושאות מטוסים....

🙂
Private Pilot - Single Engine Land. American PPL
#15 · לפני 19 שנים
אבל כפרה נשמות!!!
המדחף ייצר כח לאחור וידחוף את המטוס קדימה לכח הזה אין קשר לגלגלים, לסרט ולמהירות הסיבוב שלהם..
כעת למטוס יש V לכיוון קדימה. הגלגלים ייסובו אחור ואז הסרט הנע יידחוף אותם עוד אחורה. בשל העובדה שלגלגלים אין חיכוך הם רק ייסתובבו מהר יותר ו V ישאר V וייגדל. תנועת הסרט לא פגעה במהירות המטוס אלא רק הגדילה את מהירות הסיבוב של הגלגלים. V ייגדל ויגדל ללא קשר למהירות גלגליו הגדלה אקספוננציאלית.

בסופו של דבר המטוס יימריא - ובא לציון גואל. 😂
!Never Miss a good opportunity to SHUT UP
נערך לאחרונה: לפני 19 שנים

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.