105 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים אי אל 2 החידה של Ori b
דיון

החידה של Ori b

42 הודעות 5,440 צפיות לפני 19 שנים
#1 · לפני 19 שנים
לא חייבים להיות תותחים בפיזיקה כדי לענות על החידה הזאת, מספיק קצת הגיון ושכל ישר.

מטוס מתכונן להמראה על מסלול שהוא למעשה סרט נע ענק (conveyor belt).

בסרט נע נמצא חיישן שמסוגל למדוד את מהירות הסיבסוב של גלגלי המטוס, וכאשר החיישן מרגיש שהגלגלים של המטוס מתחילים להסתובב, הוא מניע את הסרט נע בכיוון הפוך באותה מהירות של הגלגלים.

זאת אומרת, אם הגלגלים של המטוס מסתובבים במהירות של 20 קמ"ש, החיישן יזיז את הסרט נע בכיוון הנגדי בדיוק ב 20 קמ"ש. ככל שגלגלי המטוס מאיצים ומסתובבים מהר יותר, כך גם החיישן מגביר את המהירות של הסרט נע בכיוון הנגדי.

האם המטוס יהיה מסוגל להמריא למרות שהסרט נע כל הזמן מנסה לזרוק אותו לכיוון הנגדי?

רב תודות ל-Ori B
🙂
בהצלחה...
VIFF
its not a bug, its a design feature
נערך לאחרונה: לפני 19 שנים
#3 · לפני 19 שנים
Hedgehog כתב/ה:אני חושב שלא.
למרות שהוא מריץ במהירות, הוא למעשה נשאר באותו מקום במרחב - כלומר אין תנועת אויר על הכנפיים.

לקחת לי את המשפט ...לפי דעתי זה בול מה שאמרת!

!No Shnizel?No B&Z
Pilot that counts on missiles will die by the gun
#4 · לפני 19 שנים
ימריא כמו גדול!!! המטוס ממריא כפונקציה של מהירות לא כפונקציה של כמה מטרים הוא עבר על המסלול!!!

ברגע שהוא מגיע למהירות מספקת לעילוי אני לא רואה סיבה למה שלא ימריא.

מה זאת אומרת אין תנועת אוויר על הכנפיים??? זה שהוא כביכול נשאר במקום זה לא אומר שאין תנועת אוויר בכנפיים.

כשרצים על הליכון , אתה לא זז לשום מקום אבל זה אומר שאין תנועת אוויר סביבך?

לא נראה לי....

זה מזכיר לי נקודות ייחוס , הרי מי שנמצא בתוך המטוס , מבחינתו הוא לא זז , אז איך הוא צובר מהירות\תאוצה?
#6 · לפני 19 שנים
claud כתב/ה:ימריא כמו גדול!!! המטוס ממריא כפונקציה של מהירות לא כפונקציה של כמה מטרים הוא עבר על המסלול!!!

לא נראה לי....

ועכשיו אני שואל אותך ? מה היא מהירות?

מהירות זה מרחק למול זמן ... מה גם שהמהירות שלו היא 0 קמ"ש מצד אחד הוא מתקדם ומצד השני ההליכון מחזיר אותו אחורה , על ההליכון הוא יעשה "מרחק" של 20 ק"מ עם הוא ימשיך ככה שעה... אבל גלובאלית הוא לא יזוז מילימטר...

בקשר לעניין של הרוח מולו , אני ממש לא יודע , ימי בחדר הכושר עברו משנה שעברה , ואני ממש לא זוכר אם הייתה רוח מולי כשרצתי , אבל מה שאני כן יודע , זה שהרוח תתחיל "לנוע" ליד הכנף רק עם הכנף תנוע , זאת אומרת , הרוח במציאות עומדת במקום , אבל המהירות היחסית של הרוח היא בדיוק אותו גודל רק עם הכיוון המנוגד לתנועת המטוס זאת אומרת שאם המטוס רץ על המסלול במהירות של 150 קמ"ש ונגיד שכיוון תנועת המטוס זה הכיוון החיובי , אז המהירות היחסית של הרוח היא מינוס 150 קמ"ש(זה רק ע"פ הגיון , אני בטוח מישהו שבאמת מבין יגיד שאני טועה ולא צודק ב 100% ) , ומכיוון שהמטוס לא זז , אז זרימת הרוח לא פועלת עליו...

אגב , אנחנו מדברים על חדר , שבכלל אין בו זרימת אוויר.

!No Shnizel?No B&Z
נערך לאחרונה: לפני 19 שנים · 5 עריכות
#7 · לפני 19 שנים
claud,
מה בדיוק אמור להזיז את האויר שמסביבו ?
זה לא מנהרת רוח שדוחפת את האויר מול מטוס קבוע - כאן רק הסרט נע רץ מול הגלגלים של המטוס ומתאם את המהירות איתם. בשביל שהמטוס ימריא צריך להיוצר עילוי - כלומר שהאויר יעבור סביב הכנפיים במהירות גדולה ממהירות ההזדקרות של אותו מטוס. אני לא רואה איך זה אמור לקרות בסיטואציה הנ"ל. וזה לא מהירות הקרקע של המטוס, זה מהירות האויר הנמדדת של המטוס.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#8 · לפני 19 שנים
לפי דעתי צריך לערוך ניסוי בחדר כושר עם טיסן, לראות אם הוא ימריא.
#9 · לפני 19 שנים
טוב אם המהירות כביכול נשארת אפס כי זה מרחק חלקי זמן אז נכון אין אוויר והוא לא ימריא אני מסכים.
#10 · לפני 19 שנים
אתם מפספסים משהו, מטוס זה לא מכונית, הגלגלים לא מושכים אותו, תחשבו על זה ואעזור לכם בהמשך אם לא הבנתם...
Do I suffer from long-term memory loss? I cant remember
נערך לאחרונה: לפני 19 שנים · 2 עריכות
#11 · לפני 19 שנים
אני דווקא מסכים עם ירדן ושמוליק..
עריכה:
וגם מצד שני גם הרמז של ג'ייסון נשמע לי די הגיוני..
דחף מיוצר ע"י הפרופלור. אני לא יודע בדיוק מה התשובה הנכונה, אבל השנייה נשמעת לי יותר
הגיונית.
#12 · לפני 19 שנים
לדעתי המטוס בכלל לא יצליח להאיץ.
במטוסים האנרגיה לא מגיעה אל הגלגלים כמו במכוניות או אפילו כמו אצלנו, בני האדם, ולכן אי אפשר להריץ מטוס על הליכון.
מה שכן, עם מנוע בוכנה\טורבו פרופ חזק מספיק, הרוח (הכוונה אל הדחף) שהפרופלור יוצר יכולה להרים את המטוס.
זה נשמע לי די הגיוני, למרות שקצת קשה לי לסדר את זה בראש.

עריכה: חח ענו לפני, כולכם חאוות 🙂

Kickbox.co.il
נדב
#13 · לפני 19 שנים
כן , אבל מטוס כזה צריך להיות עם יחס דחף\משקל מאוד גובה... המנוע צריך ליצור דחף כל כך גדול , ככה שהרוח שהוא יוצר תתפשט במהירות גבוהה על רוב אורך הכנף ואחרי שהרוח הזו זורמת במהירות כ"כ גבוה , גם להרים מטוס שבדרך כלל יהיה משהו יחסית כבד...

נראה לי שהבנתי

הוא יוכל להמריא

ההמראה של המטוס לא תלויה במהירות הגלגלים אלא במהירות הכללית שאליה המטוס מגיע .
הגלגלים יגיעו ל 20 קמ"ש הסרט הנע יתן מינוס 20 קמ"ש אך המטוס עצמו יגיע למהירות גבוהה יותר מ 20 קמ"ש שתצור זרימת אוויר על הכנפיים וזה יתן למטוס את העילוי הנחוץ להמראה...
אני מקווה שאני לא סתם מבלבל את המוח והפעם צודק

!No Shnizel?No B&Z
#14 · לפני 19 שנים
Shnizel כתב/ה:כן , אבל מטוס כזה צריך להיות עם יחס דחף\משקל מאוד גובה... המנוע צריך ליצור דחף כל כך גדול , ככה שהרוח שהוא יוצר תתפשט במהירות גבוהה על רוב אורך הכנף ואחרי שהרוח הזו זורמת במהירות כ"כ גבוה , גם להרים מטוס שבדרך כלל יהיה משהו יחסית כבד...

וכידוע לנו, לא קיים כזה מטוס, ולמען הסדר הטוב מדובר במטוס רגיל לגמרי שלצורך הענין מהירות ההמראה שלו היא 100 קשר IAS.

האם הוא יגיע ל IAS כזה?
its not a bug, its a design feature
נערך לאחרונה: לפני 19 שנים
#15 · לפני 19 שנים
אם מדובר פה על טריק בהבנת הנקרא אז אחת מ 2 אפשרויות
א. מאחר ולא הגלגלים מניעים את המטוס, הסרט נע לא יחוש בסבסוב הגלגלים ולא "יתן קונטרה"
ב. הסרט נע מגיב באיחור לפעולת המטוס ותמיד נמצא קצת בפיגור מול מהירות המטוס הנוכחית - המטוס באיזה שלב כן יגיע לתנועה במהירות מספקת במרחב

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.