ori_h כתב/ה:[quote="109sof"]הייתי חייב להקפיץ!
א' אסף אני זוכר אותך
106thE~ONE !!!
ב' המדי א' של צנחנים שונים ממדי א' של חי"ר רגיל.
החולצת א' של הצנחנים נקראת ירכית, חולצה שלובשים אותה מחוץ למכנס ועליה יש ארבעה כיסים, שתיים בכל צד והיא נראית קצת כמו שמלה.
ג' בקשר לשלדג, המדי א' שלהם זה מדי א' של חה"א !
המדי ב' שלהם זה כמו מדי ב' של כל צה"ל חולצה ומכנסים בצבע זית !
ד' אין כזה דבר יחידה מטכ"לית, שום יחידה לא כפופה ישירות למטה הכללי או מקבלת הוראות ישר מהרמטכ"ל.
לכל יחידה יש פיקוד כלשהו שהיא כפופה עליו בין עם זה פיקוד\אוגדה\חטיבה או שק"ם.
אז זהו שלא......קצת תיקון יש יחידות מובחרות שכפופות ישר למטכ"ל למשל:
סיירת מטכ"ל
מגלן
ואני לא זוכר
דבר שני שלדג היא לא היחידה הכי מובחרות יש יחידות יותר מובחרות ויש כאלה שאפילו השמות שלהם מסווגים....
הנה יחידה אחת יותר מובחרת בישבילך:
סיירת מטכ"ל
ואם אתה קצת מתעניין ביחידות תזרוק את השם "דה וינצ'י" למישהו שבאמת מבין..... ותראה מה הוא יגיד לך ...
דבר שני אם אתם מתכוונים למדי ב' האלה שבהם מתאמנים אז לא לכולם יש את המדים הירוקים.....
ליחידות כמו שייטת 13 ועוד יש מדים מיוחדים וגם נעלים מיוחדות שעולות איזה 1200 ש"ח[/quote]
תגיד אתה מקבל כסף על זה שאתה בא לפורום וכותב שטויות ? כי אחרת אין לי דרך להסביר את כמות השטויות שכתבת פה.
בכל מקרה, תרגע, 99אחוז מההודעה שלך הם שטויות וטעיות, האחוז הנותר הוא השם משתמש שלך...
טוב, תיקונים :
א' סיירת מטכ"ל כפופה לאמ"ן (אני מקווה שאתה יודע מה זה אמ"ן) ולא, זה לא סודי ביותר להגיד את זה!
ב' יחידת מגלן כפופה לאוגדה שאלייה כפופה גם חטיבת הצנחנים (זאת ד"א הסיבה לנעלים האדומות והכותמה האדומה)
כל יחידה שלא תעלה לך בראש כפופה לפיקוד מסוים, אין, ואני חוזר אין(!!!) יחידה שכפופה ישירות למטכ"ל ומקבלת הוראות מהרמכ"ל עצמו !
בא לך להמשיך להתווכח על זה ?
אני לא אמרתי שום דבר על זה ששלדג הם יחידה הכי מובחרת בצה"ל.
אבל אם כבר העלאת את הנושא, אז סיירת מטכ"ל לא יותר מובחרים משלדג.
וסתם לידע כללי : שייטת 13, סיירת מטכ"ל, יחידת שלדג, סיירת יעל ועוד יחידה אחת שלא משנה מהי נמצאות מבחינת המדרג הצה"לי של היחידות המובחרת (פלצני, אה?!) באותה דרגה.
אני בטוח שיש מספר יחידות לא קטן שמי שלא צריך לדעת על קיומן לא יודע, על "דה ויאנצ'י" בכל אופן לא שמעתי, למרות שאני חייב לציין שבאמת קרעת אותי מצחוק.
בקשר לדמי ב' : לכולם, כולל כולם, כולל כוווללללםםם ! יש את המדים האלה!
זה המדי עבודה של צה"ל.
גם לטייסים, גם לשייטים, גם לשלדגיסטים, ותתפלא גם למטכ"ליסיטים יש את המדים האלה!
אל תתוכח על זה, זאת עובדה!
בקשר לזה שלא לכולם יש את המדים הירוקים, וואלה נכון, אבל זה נכון רק למדי א', כי מה לעשות שמדי א' של חיל הים, חיל האוויר ושל מז"י שונים !
אבל מדי ב', לכולם יש מדי ב' ירוקים, לכולם !
ובקשר לזה שלמטכ"ל ושייטת יש מדים מיוחדים שעולים 1200ש"ח, אז תקשיב.
לא רק להם יש מדים מיוחדים כאלה.
גם לעוד הרבה יחידות בצבא.
כי מה לעשות ששייטים לא יצאו לצלילה עם מדי ב', זה פשוט לא נוח!
והמשייטים (אלה שנוהגים בספינות של השייטת) לא יצאון למשימה במדי ב', יש להם לזה סרבל זהה לסרבל של טייסים.
ונכון ששלדג ומטכ"ל לא ינווטו צירים של 30ק"מ בלילה בנעלים צבאיות, כי אחרת הם יחטפו שברי הליכה, אז יש להם נעלי הרים רגילות, כאלה שאפשר לקנות בכל חנות למטיילים (עובדה לי יש נעל טיולים זהה לנעל שאיתה הולך ומנווט בחור ממטכ"ל)
אם לא הבנת משהו, או שעדיין יש לך איזשהן הסגות, תיקונים, או סתם עוד רצון להתווכח, אתה מוזמן.