·
לפני 9 שנים
ד"א, כשאתה אומר 16 מעלות לשניה באפ-16, או 26+ בטייפון, באיזה גובה זה? כי באפ-16, 16 מעלות לשניה זה לא הקצב המקסימלי האפשרי, אלא, בגובה מסויים\תצורה מסויימת. ההכי טוב של אפ-16 במתמשך זה בסביבות ה-20 מעלות לשניה, שזה מטוס בתצורת מפגן אווירי, בגובה פני הים.
גובה פני הים, ברור שעם הגובה קצב הפנייה יורד.
לא דיברתי על קצב מקסימלי אפשרי אלא על קצב קבוע, דהינו PS=0 ולא בתצורה חלקה.
חיפשתי הרבה באינטרנט נתונים לגבי הקצב פניה של טייפון, אפ-35, אפ-22..ואין משהו רישמי, אלו דברים מסווגים. כתוב רק במילים, דברים כמו "המטוס מתמרן מעולה" וכאלו. הדבר המספרי היחידי שמצאתי שהוא מטייס אמריקאי, שאומר שבגובה 20 אלף רגל הרפטור פונה 28 מעלות לשניה פניה מתמשכת.
ויש גם גרף של לוקהיד מארטין שמראה את הפניה של האפ-35 מול ממוצע של מטוסי דור 4.5.
כנראה שהנתונים במאמרים שקראתי (והפניתי אותך אליהם) הם לא המצאות פרי דמיונם של הכותב אלא מבוססים על משהו.
בכל מקרה אלו הם הנתונים הקיימים וכולם מראים יתרון ברור ליורופייטר.
אתה יכול לבטלם בטענה שאלו לא נתונים רשמיים, זו זכותך המלאה אבל לא יוכיח את נכונות הטענות שאתה מעלה.
הכמות דלק זה לא המדד, איזו תצורה לאיזו משימה זה מה שחשוב.
לדוגמא, לאפ-22 יש כמעט את אותה הכמות דלק המקסימלית שיש באפ-35, למרות שזו אותה כמות נוזל, זו לא אותה תצורה, בשביל טווח מקסימלי\זמן שהייה מקסימלי, באפ-22, הוא צריך לשאת 2 בידונים של 600 גלון, בנוסף לדלק הפנימי המלא.
אני מדבר על תצורה לקרב אוויר צמוד (זה מה שאנחנו מדברים עליו כבר איזה שבועים, לא?) כלומר, דלק פנימי = X ואם בא לך, גם זוג טילי חום.
לא איכפת לי טווח\זמן מקסימלי איכפת לי כמה דלק למשימה הספציפית המדוברת (BFM).
תסכים איתי שלא שולחים מטוס לBFM בלי דלק בכלל ולאחר שהסכמת איתי נניח כעת שבשני המטוסים אותה כמות דלק.
לכן, לכל מטוס המקסימום דלק פנימי אומר משהו אחר, ולהשוות רק את הנתון הזה, זה פשטני.
אתה קורא את מה שאתה כותב?
"לכל מטוס המקסימום דלק פנימי אומר משהו אחר" אתה רציני?
דלק פנימי אומר בדיוק אותו דבר לכל מטוס, כמה דלק אפשר להכניס במטוס ללא מיכלי דלק חיצוניים, פשוט מאוד.
בF35 זה 18,498 ליברות ויורופייטר זה 11,020 ליברות.
להשוות את הנתון הזה זה לא פשטני בכלל, ככה עושים את המתמטיקה ואני מקווה שאתה מבין את זה...
אז אם קבעת כמות דלק לחשב איתה את היחס ביורופייטר תקח את אותה כמות ותחשב בF35 בלי לבצע הנחות ובלי לזרוק המצאות כמו 11אלף בטייפון זה 8 אלף בF35...
מודה שיש לי הרגשת דז'ה-וו קלה כעת, לא כבר דנו בזה ?!