134 חברים מחוברים
5 בשיחה קולית כעת
הצטרפו עכשיו
חדרי שיחה פעילים: voice 5 H H I L X
בית פורומים תעופה וביטחון אדיר חסר אנרגיות או F-35 הוא לימון - באישור Lockeed Martin
דיון

אדיר חסר אנרגיות או F-35 הוא לימון - באישור Lockeed Martin

35 הודעות 6,415 צפיות לפני 10 שנים
#1 · לפני 10 שנים
Iaf_Assaf כתב/ה:[quote="IAF_Amir"]
CAS ?
בתקופה בא משתמשים עוד ועוד בפצצות טילי שיוט חכמים לא באמת צריך עוד מטוסים כגון ה A10 .
פצצת ספייס או ה 250 יכולות ממרחק רב לבצע כל פעולה שנדרשת לסיוע כמו גם הדלילה .

אז למה עדיין יש טייסות מסק"ר ש95% מהתפקיד שלהם זה CAS?

כל העינין של CAS זה שהסיוע נמצא קרוב מאוד לשטח, ממש "מריח את הקרב", לא סתם יש עשרות אימונים בשטח בנושא שיתוף פעולה וסיוע אוירי קרוב.

אני משפט מאוד נכון, שלצערי אני לא זוכר מי אמר אותו, שאומר:
"רק עם התקפות מהאויר אי אפשר לכבוש את ההר", ולכן ברגע שיש כוח קרקעי שפועל תמיד יהיה צורך בCAS כזה או אחר, ולרוב זה יהיה מאוד צמוד לכוחות הקרקע ובפרקי זמנים לשלא תספיק להכין חימוש כמו ספייס(מחייב טעינת מטרה על הקרקע לפני המראה).
כִּי הִנֵּה יְהוָה בָּאֵשׁ יָבוֹא וְכַסּוּפָה מַרְכְּבֹתָיו
ישעיהו סו טו
#2 · לפני 10 שנים
היום יש לך נשקים כמו SDB ומחר בעוד יומיים יהיה לך גם SDB2. אפשר לקחת כמות מכובדת מהם לקרב ולפגוע באופן כירורגי באיום.
בCAS היכולת לזהות מטרות או להעביר/לקבל מגורם ג' היא סופר חשובה. מטוס שמלא בחיישנים שמאפשרים לזהות מטרות ממרחק הוא נכס אדיר.

הA10 איטי (לוקח לו הרבה זמן להגיע כדי להגיב לאירוע) וחסר מכ"ם (מסתמך על מודיעין שדה/זיהוי ויזואלי). נכון שהוא יכול לקחת AGM65 (שהSDB2 מייתר), פצצות מצרר (שסביר להניח גם הF35 יוכל לקחת) ויש לו מגה-תותח (בזה הוא מנצח ללא ספק)תאבל הF35 יוכל לסגור מעגל מהר יותר, לשגר מרחוק יותר תוך כדי שהוא לא מסכן את עצמו, להוות פלטפורמה שיכולה להגן על עצמה באמת (עם כל הכבוד לשני טילי החום של הA10) ולהגן גם על הכוחות הקרקעיים מתקיפה אווירית.
#3 · לפני 10 שנים
falcononeone כתב/ה:[quote="Iaf_Assaf"][quote="IAF_Amir"]
CAS ?
בתקופה בא משתמשים עוד ועוד בפצצות טילי שיוט חכמים לא באמת צריך עוד מטוסים כגון ה A10 .
פצצת ספייס או ה 250 יכולות ממרחק רב לבצע כל פעולה שנדרשת לסיוע כמו גם הדלילה .

אז למה עדיין יש טייסות מסק"ר ש95% מהתפקיד שלהם זה CAS?

כל העינין של CAS זה שהסיוע נמצא קרוב מאוד לשטח, ממש "מריח את הקרב", לא סתם יש עשרות אימונים בשטח בנושא שיתוף פעולה וסיוע אוירי קרוב.

אני משפט מאוד נכון, שלצערי אני לא זוכר מי אמר אותו, שאומר:
"רק עם התקפות מהאויר אי אפשר לכבוש את ההר", ולכן ברגע שיש כוח קרקעי שפועל תמיד יהיה צורך בCAS כזה או אחר, ולרוב זה יהיה מאוד צמוד לכוחות הקרקע ובפרקי זמנים לשלא תספיק להכין חימוש כמו ספייס(מחייב טעינת מטרה על הקרקע לפני המראה).[/quote]

זה ברור לכולם שנושא המסק"ר הולך ונעלם
האם קיים מסק"ר שנבנה ותוכנן להחליף את האפאצי?
כל הפלטפורמות נמצאות היום במוזיאון.
קטב"מ לקח את רוב המשימות של המסק"ר
כמו כן פלטפורמו המסוק המוכרת לנו הולכת ונעלמת מהעולם בתחלופות דוגמה ה V22
#4 · לפני 10 שנים
אני לא מסכים עם הטענה לגבי "זה ברור לכולם שנושא המסק"ר הולך ונעלם " אני חושב שהיא קשורה לתפקיד המסק"ר במקור(לירות טילי נ"ט), משימות המסק"ר הורחבו מאד עם הזמן והנסיון בקרב המודרני ולראיה אופן הפעלתו בצה"ל כחלק מצוותי קרב גדודיים משולבים ולא ככוח מסייע חיצוני. טייס/מוביל המסק"ר מתפקד כמ"מ/מ"פ אווירי בכוח הלוחם, כטב"ם לא יודע לעשות את המשימות שעושה מסק"ר בקרב המשולב(חיפוי, השמדה, מתן פתרון באש לפי הצורך, הכוונת כוחות במרחב הלחימה במידת הצורך, הספקת מודיעין שדה בזמן אמיתי בהתאם להתפתחות הקרב, קישור ותאום מול מטוסי קרב שמשתתפים במשימה ואם יש צורך גם מול מסע"ר במקרה חילוץ וכד'😉 והכל באופן בלתי אמצעי מול מפקד היחידה הלוחמת אם זה מג"ד, מח"ט או אפילו מ"פ וכחלק מהכוחות הלוחמים.
ולגבי ה-F35
מולי
נערך לאחרונה: לפני 10 שנים · 2 עריכות

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.