·
לפני 11 שנים
שלום לכולם,
אני רוצה לשתף אתכם בפנטזיה קטנה שאני מנסה להוביא אל הפועל. רישיון דאייה. בשרשור זה אעדכן אחרי ההליך והחוויות שלי ואשמח לשמוע ממי שיצא לו כבר לטוס. ואנסה לעודד אחרים להצטרף אליי או למסלולים אחרים שיעניינו אותם יותר.
לפני כשלוש שנים ביצעתי טיסת היכרות ומאוד נהנתי. רציתי להוציא רישיון אבל שמתי את הנושא בצד עקב הלימודים האקדמיים שלי. כרגע יש לי שנה בדרך עם מספיק זמן להתחיל בתהליך.
אני מתכוון ללמוד במנחת שבמגידו. ראוי לציין שבמגידו יש הנחה משמעותית על הקורס עצמו שעולה 7 אלף שקל לחבר'ה צעירים (מתחת לגיל 26 כמדומני) לעומת 13 אלף שקל. היות ואני בן 22 כרגע זו אחלה של הזדמנות עבורי 💡 . הקורס מתחיל מהטיסה הראשונה ונמשך 6 חודשים או עד סולו (מה שבא קודם). דהינו, אם לאחר 6 חודשים לא יצאתי לסולו, אצטרך להתחיל לשלם על כל שעת טיסה נוספת בתעריף של חבר מועדון.
שלבים לפני התחלת לימודים
על מנת להתחיל ללמוד טיסה בארץ צריך רישיון מתלמד / חניך שמוציאים דרך רשות שדות התעופה. זה דיי דומה באופן עקרוני ל"טופס הירוק" שמוציאים לפני התחלת לימודי נהיגה על רכב. על מנת לעשות זאת צריך להגיע למשרדי רשות שדות התעופה בשעות הקבלה שלהם ולמלא דיי הרבה טפסים ולשלם כמה אגרות.
- הפרטים שלכם יישלחו לבדיקת יושר של המשטרה. (זה אחד הדברים שלקחו הכי הרבה זמן במקרה שלי, נסה לתפוס את הפקידות בטלפון כדי לוודא שהפקס הגיע 😈 )
- לפי מה שהבנתי ישנו גם הליך של בדיקת סיווג בסיסית שלוקח כמה חודשים טובים ולכן תאלצו להתאזר בסבלנות. למי שתהה, ישנם גם טייסים ערבים והיה גם מדריך טיס ערבי בהרצליה. במקרה שלי ביצעתי את הבדיקה הזו לפני כשלוש שנים והיא עדיין תקפה עבורי היום 😎
- בדיקה רפואית אצל רופא תעופתי - קיימים שלל רופאים בארץ במקרה של הגיל שלי הבדיקות הנדרשות היו אק"ג במנוחה, ראיה, שמיעה ומעט קואורדינציה ,בדיקות דם שגרתיות וכן צילום חזה (ריאות).
נושא הרופאים התעופתיים הזכיר לי עניין קטן, יש המון אגרות ו"קנסות" למיניהם שצריך לשלם. לרשות שדות התעופה על זה שאתה פותח תיק, עוד אחד על זה שהתיק הרפואי שלך ייבדק , עוד אחד לרופא שגם צריך לאכול. בקיצור, תבואו בהבנה שתוציאו על העניין כסף וככה לא תתעצבנו.
קצת על מגידו
במגידו שוכן קלוב הדאייה הכי גדול בארץ לינק לאתר מגידו . זוהי אגודה שיתופית והלימודים הם ללא מטרות רווח. לאחר שהחניך השלים סולו הוא משלם דמי הצטרפות חד פעמיים בסך כארבעת אלפים שקלים + דמי חבר (כארבע מאות שקל בחודש. ניתן להזדכות על חלק מדמי החבר באמצעות ביצוע עבודות בשדה) + תשלום על טיסות. הטיסות מתקיימות בימים שישי ושבת וכן בחגי ישראל.
קחו בחשבון שאין בשדה עצמו משרד פיזי של מועדון הדאייה ולכן כל ההתנהלות היא מקדימה עם טלפונים / אימייל. לשדה באים כדי לטוס.
ניתן לבצע טיסת היכרות שעולה כ450 שקל. במידה ותצטרפו לקורס העלות שלה תנוכה מעלות הקורס.
אז איפה אני עומד?
מאז שנזכרתי בנושא לפני כשלושה ארבעה שבועות הייתי צריך לבצע בדיקה רפואית והרבה כאב ראש מול הקו של רת"א אבל היום התבשרתי שרישיון המתלמד שלי מוכן. יכול להיות שטיסה ראשונה תהיה כבר בסוף השבוע הזה ואם לא בקרוב אז בזה שאחריו.
TO BE CONTINUED