חוות דעת מהירה שלי. אני אשווה ל X-52 כי זה מה שאני מכיר מהתקופה האחרונה.
הרגשה כללית -
ה X-55 מרגיש יותר איכותי מ ה X-52. הוא גדול יותר, מאסיבי יותר, נראה שיחזיק יותר זמן (למרות ש ה 52 כבר אצלי כמה שנים בלי שום תקלות, כמעט - עיוות מסוייים בציר ה Y במצערת). הצירים העיקריים מרגישים מדוייקים ונקיים יותר (פחות "רעש"
😉, תדלוק אוירי ממושך בפאלקון היה נוח יותר והיו רגעים שיכולתי ממש להוריד את הידיים מהסטיק והמצערת.
כפתורים ולחצנים -
יש המון, ממש המון, עד כדי כך הרבה שויתרתי על השימוש ב 3 המודים האפשריים ומיפיתי בפאלקון את כל הלחצנים לכפתורי DX, כמעט ללא שימוש בתוכנת הפרופילים. אני אישית מאוד מאוד אוהב את הסוויטצ'ים הנוספים על המצערת, זה ממש מיני פאנל איכותי כזה שמוסיף עוד לריאליזם.
חיבורים דרייברים ותוכנות
ה X-55 מגיע "עירום" בחבילה, רק ה HOTAS קיים, כל השאר כולל מדריך צריך להוריד מהרשת (לדעתי האישית מצויין שכך, פחות נייר לייצור). הדרייבר והתוכנה נוחים מאוד להתקנה ולהורדה, התוכנה מאוד נוחה גם לתכנות וגם לשינוי מאפייני הצירים. ניתן לשנות לצירים העיקריים את כל המאפיינים כולל עקומה, Dead-zone, Saturation וכו'.
בניגוד ל X-52 ה X-55 מתחבר בנפרד, ז"א לסטיק יש USB ולמצערת גם - כמובן שזה עדיף מהכבל המצ'וקמק ב X-52 שמחבר ביניהם.
נוחות
קראתי כאן את הסיפורים על בעיה להגיע לפיקל למשל, דעתי היא כמו מור שזה פשוט ענין של להתרגל לסטיק ולמצערת. לי אישית היה קצת לא טבעי להרים את האגדול כל-כך רחוק ממה שאני רגיל ב X-52 אבל בשום פנים זו לא בעיה, פשוט צריך להתרגל.
בעיות וחסרונות
מדובר ברושם באמת ראשוני אז יכול להיות שלא הכל רלוונטי אבל בכל אופן. אני ארשום מהחמור ביותר לפחות חמור (לדעתי):
1. אין Detent למבער של המצערת - בפועל אני לא יודע בלי להוריד את העיניים למצערת שהגעתי לאזור המבער, על כל המשתמע מכך, אני מניח שזה בגלל שה HOTAS מייצג את ה A-10 שאין לו מבער ולכן אין Detent כמו ב X-52, באסה אבל נשרוד את זה.
2. ה Mouse cursor די בעייתי בתנועה שלו ביחס ל X-52, ז"א שבעוד שהוא ממופה באותה הצורה (Bands) לעיתים יוצא לי מצב שאני מנסה להזיז ימינה והוא מזיז למטה, או למעלה ושמאלה, כנראה גם כאן זה ענין של להתרגל אבל אני מניח שזה פשוט לא מדוייק כמו ב X-52. בעיה שנייה היא שה Cursor מרגיש כאילו יש לו Dead-Zone דיי גדול, ז"א שזה מרגיש כאילו הסמן לא זז אלא עד שמגיעים די קרוב לסוף התנועה, שוב בניגוד ל X-52 שהיה זז חלק.
3. 2 הכובעים הקטנים שעל המצערת עם 4 כיווני תנועה כל אחד לא ממש שימושיים לדמות 4 כפתורים, שוב בדומה ל Cursor כשאני מזיז ימינה זה יוצא לפעמים למטה וכנ"ל לגבי שמאלה ולמעלה. אבל לא נורא בהתחשב בכמות הכפתורים
4. בפאלקון BMS ה Second Trigger Detent משום מה משאיר לי את ה First Trigger Detent לחוץ כשאני עוזב אותו, ז"א למשל שאם ב BMS אני יורה בתותח ואח"כ מנסה ליזור אז הלייזר כבר יירה אוטומטית כי ה First Trigger Detent לחוץ מרגע שעזבתי את ההדק של התותח. יכול להיות שיש כאן בעיה ב BMS אבל לא שמעתי על זה תלונות מחבר'ה עם קוגר אז לא יודע. וכמובן יש גם אפשרות שזה ניתן לפתרון אם כי אני לא מצאתי, לצערי.
שורה תחתונה - HOTAS איכותי ומשתלם מאוד (במיוחד לאור המחיר הנמוך\הזוי), למרות החסרונות שציינתי
🙂

Asus Z-390 Prime MB, Core i7 9700K, HyperX 2x16GB 3466MHz DDR4, GTX-1060 3GB, 1TB Crucial MX500 SSD + 1TB storage, Saitek X-55 HOTAS, TIR4 pro, Dell U2412M 24'', flying at 1920x1200