טוב, קצת ביקורת -
קודם כל, אין ספק שהסטיק הרבה יותר איכותי מהX52 או מהX52 פרו, לכל מי שמתלבט.
לדעתי גם יותר איכותי מהG940, אבל כאן יש מקום לויכוח.
לגבי השוואה לWarthog, לא התנסתי ולכן אין לי השוואה טובה, אבל לפי מה ששמעתי על הThurstmaster, כמובן אין תחרות.
דבר ראשון אתייחס לבעיות שעד עכשיו העלו בביקורות באינטרנט ובפורומים -
1. מיקום הכפתורים ונוחות - לדעתי הסטיק נוח, יש כפתורים שצריך קצת להזיז את היד בשביל להגיע אליהם, מבחינתי זה לא מפריע וזה רק עניין של הרגל.
בכל סטיק/מצערת תמיד יש את הכפתורים היותר נוחים ופחות נוחים ולכן כשיוצרים את הקינפוג, לוקחים את זה בחשבון, מי שמספר לכם אחרת פשוט טועה.
2. קשיחות המצערת - גם אני שמתי לב שהמצערת קשה מאוד, גם אחרי הורדת המתיחות למינימום.
הקשיחות של המצערת משתנה מהר מאוד אם מתחילים להזיז את המצערת יחסית מהר, כנראה מדובר בעניין של BREAKING IN ולדעתי טוב שכך כי האיכות תשמר לאורך זמן ארוך יותר.
3. מערכת הקפיצים והדיוק של הסטיק - אין ספק שזה שיש 4 מערכות קפיצים שונות הוא יתרון משמעותי, כל אחד יכול לבחור את הקושי שמתאים לו, ההרכבה והפירוק פשוטים מאוד, הדיוק של הסטיק הפתיע לטובה, פשוט תענוג עד עכשיו לעומת הX52, מזכיר לי קצת את הדיוק של הSW2
ממש לא מבין מה הביקורת שהציג RALFIDUDE.
4. כפתורים לא תקינים - לא היו. מה שכן, עדיין לא שמתי לב אם יש את ההתנגשות עם הטימספיק שהיה בX52, מקווה שפתרו את זה בX55.
אלו הביקורות הרציניות שמצאתי, עד עכשיו הכל נראה מעולה.
הבעיה היחידה שאני צופה לכם הוא קינפוג כל ההגדרות לכל המטוסים בDCS ובפאלקון.
אני יכול להקל עליכם קצת בFALCON, יצרתי TEMPLATE באותו אקסל של KOLBE לX55, זה יחסוך לכם זמן עבודה ארוך.
קצת תמונות מהTEMPLATE החדש -
הקובץ אקסל עם הTEMPLATE -
https://copy.com/R29pWDYjqzqWYXZe
תתחדשו כל מי שרכש, לדעתי באמת שווה.