חבר'ה, בבקשה, קודם כל תפסיקו להכניס לי מילים לפה!
לא דיברתי על AH ולא ביקשתי לספר למה הוא משחק טוב כל כך! רק אמרתי ש־DCS בתחום מטוסי מלחמת העולם השניה לא מעניין אותי כי
מבחינתי יש אלטרנטיבה טובה יותר. זהו. מכאן ולמה שנאמר כאן יש הבדל של שמים וארץ.
[hr]
כן, התקנתי DCS בעבר, עשיתי סיבוב ב־Su-25, מראה, נחיתה וכד'. הסרתי אותו בגלל שה־FPS שקיבלתי היה 4-7 ואי אפשר לשחק כך. מה שכן זכור לי התנעתי את שני המנועים בלחיצת כפתור אחד (או שניים היה קודם צריך להפעיל חשמל או משהו כזה) ולא עברתי על כל ההבד"ח של התנעה ידנית כמו הטייס עובר, כך שלהגיד את האמת הייתי בכיף טס ב־DCS אם שוב, היו דברים שמעניינים אותי שם מבחינה היסטורית (אמרתי גם את זה)
גם התקנתי פלקון וניסיתי כמה דברים - בפרט ראיתי את רמת הגימור של המטוסים שאינם F-16. ראיתי את כמון הפונקציות, אפילו להתחלתי ללמוד את המודים של המכ"מ. אבל בסוף השארתי את זה בצד לעת עתה. כי שוב - כרגע יש לי מעט עניין בטיסה במטוסי סילון מודרניים.
[hr]
אזהרה: מה שאני הולך לכתוב עלול להשמע ביקורתי אולי אפילו ביקורתי אישי
אם את/ה לא רגוע לפני קריאת השורות האלה אני מציע לדלג - לא תפסיד דבר.
אנו מעדיפים להטיס מטוס וחוץ מהלחץ ב G להרגיש שבאמת אנו מטיסים אותו
אני חושב שצריך להוסיף מספר דברים לרשימה:לא רק G (למטה/מעלה) אלא כל התאוצות - האצה/האטה, האצה הצידה. טווח ראיה עצום ברזולוציה שאף כרטיס מסך ביתי לא מסוגל לספק, מפות מדויקות (של קרקע ועירם) עם פרטי נוף עד השביל, העץ והבית שאף משחק לא יהיה מסוגל לספק. תגובת הסטיק אלא אם מדובר בסטיק Force Feedback יקר ואיכותי.
לכל אלו אשר הגיבו לך כן חשוב :
ריאליזים.
וכל מפסק שזז.
וכל פעולה אשר מתרחשת במציאות שתהיה גם במטוס.
תאמינו לי, אתם לא - ומי שאומר את זה כנראה לא באמת מבין את המשמעותי של מה שנאמר (זה לא אישי, אסף, שמעתי את זה כבר מספר פעמים במספר הקשרים).
אם אתם תעשו את כל מה שהטייס עושה במציאות אתם תשתעממו מהר.
אם אתם רוצים לעשות בדיוק מה שטייס עושה רק מול המחשב אתם תלמדו מהר מאוד שזה משעמם. בד"ח התנעה והכנה לטיסה הוא ארוך משעמם ומייגע - רק במציאות הוא מציל חיים לכן עושים אותו בלי לחשוב.
אני מניח שאתם יודעים שאני בעברי מכונאי של F-15. הוציאתי מאות מטוסים לגיחות ועברתי את הבד"חים יחס עם הטייס מאות פעמים וכל אחד דקות ארוכות. לטייסים צעירים זה יכול לקחת די הרבה זמן אגב. זה משעמם - זה גם הרבה יותר מורכב מהמשחק בגלל שהחיים תלויים בזה. גם טייסים מנוסים עושים התנעה חמה (flameout) בגלל תזמון לא מדויק. אתם רוצים את זה באמת? אז תלכו לבית ספר לטיסה ותלמדו את זה.
אתם באמת תעברו על כך מפסק ומפסק בתא לפני הטיסה, הרי מחשב סידר ברירת מחדל ללא בעיות? תעשו את זה, זה הרי ראליזם? הרי אם אתם מפספסים מפסק אחד אתם עלולים למשל לאבד הכרה בגלל חוסר דיחוס למשל Helios Airways Flight 522 (לא באמת, הרי זה משחק)? אני ידעתי בעל פה את כולם בזמן השירותי וגם את המיקום הנדרש שלהם לפני הטיסה. זה היה לימוד קשה ארוך ומה לעשות מייגע - חלק מההכשרה כמכונאי ועל אחת כמה וכמה של הטייס. אבל זה היה חלק מהעבודה. אתם לא עובדים, אתם משחקים - אין לזה משמעות.
האם תעשו בדיקת מגנטו לפני הטיסה בתנדרבולט? זה חלק מהבד"ח שאף טייס לא יוותר עליו - זה מציאות - זה ראליזם. אתם רוצים להגיד לי שתעשו את זה במשחק? הרי המחשב לא יקלקל לכם את המטוס בכוונה... אני למשל, תמיד בודק הגאים לפני הגיחה הראשונה - כי כבר קרה לי זשכחתי לחבר את הסטיק או השתנה הפרופיל בטעות - את החלק הזה של בד"ח המשחק אני עושה תמיד - כי חבל לרסק מטוס במראה בגלל שטות כזו -
זה יכול לקרות.
אז בסופו של דבר הראליזם נחתך בנקודה מסוימת. בסופו של דבר אתה תניע את המטוס בכפתור אחד ותתטוס - כי במחשב לא יעשה לך fameout בהתנעה, הוא לא יטעה במיקום ברירת מחדל של איזה מפסק.
בסופו של דבר אתם ממריאים כדי להפיל או לזרוק פצצות. כל השאר זה
עבודה. אני מוכן להמר על כך שבמשחק אמתי, כשצריך להמריא מהר, אתם תתניעו את המטוס בלחיצת כפתור אחת ואם משהו משתבש אתם לא תגידו לחבר'ה למטה "לפמפם את ה־JFS" כדי להתניע בפעם השניה.
אז תסלחו לי, מי שאומר שהוא טס במצב "ראיליסטי" הוא משקר לעצמו - הוא משחק ב"טייסים" וזה בסדר גמור.
אז השאלה מה ואיפה אתם עושים אבחנה בין מציאות וסתם תפעול של כפתורים - ואם אתם מניעים את שני המנועים של F-15 בכפתור אחד הרי זה לא "מציאותי" ואם אתם לא עוברים על כל הבד"ח אז זה לא מציאותי
רק שבפועל אם הייתם עושים את כל מה שהטייסים עושים
באמת הייתם מאבדים מהר את ה"כיף". זאת המציאות - זאת עבודה שהטייסים מקבלים עליה משכורת - ואם הם לא עושים אותה נכון אנשים נהרגים. זאת המציאות. כל השאר זה דימיון
😄
פשוט קחו את הדברים בפרופורציה המציאותית...ושכל אחד יחליט מה זה מציאותי בשבילו.
עכשיו נראה לי אני צריך להסתלק מפה לפני שיפילו עליי איזו פצצה או תהיה איזה מקרה על אש על כוחותינו
טייסת 101
האדומה הוירטואלית של
Aces High 2