·
לפני 12 שנים
בעיקבות משימת הקמפיין האחרונה 20-3-2014
כשכתבתי דברים אלו מצאתי את עצמי צוחק, צחוק פנימי, ולמה ?
כי דברים שכתבתי בעבר קמו, חזרו הופיעו והפכו למציאות.
בקמפיין הקודם (מאלטה) ובנוכחי (פלואשטי) החליט מאן דהוא מהקודקודים הבכירים של SEOW למנוע את האפשרות לצלם את טיסות הקמפיין (TRACK) והטענה הייתה:
חשש לרמאות "וריגול פנימי", שמישהו ישתמש בטראק הזה כדי לנתח את מהלכי היריב.
(הייתה עוד טענה, טכנית, שהצילום מעמיס על השרת וכדו' אבל לדעתי זו טענה "ללא בשר" מאחר וכבר 3-4 קמפיינים מאחורי ובכולם הקלטתי, (ואני מאמין שהיו עוד שהקליטו) ללא בעיה ושום אירוע טכני בעייתי לא זכור לי במהלך המשימות !!!!)
אמרתי לעצמי וגם כתבתי אם זה הטיעון ? סגור את העסק הזה שנקרא קמפני SEOW !!!!!!
מאחר ואם אין אמון בין הטייסות והמובילים זו תחילת ההתפוררות ואין לזה שום קשר להקלטה, מסיבה פשוטה, כי נניח שמנעת את האפשרות להקליט מי ערב לך שאיזה אשף תכנות לא ייצור מוד/פאטש סמוי שישדרג את יכולות הסימולטור שלו ואתה לא תדע ?
מספיק 5-10 אחוז של שיפור כל שהוא והוא כבר ניצח את המשימה/ות שיהפכו אותו ל"אייס כל האייסים"
ואתה לא יודע למה, ואתה מתנחם בעובדות ומצדיק את התוצאות באמירות ש:
"נו טוב אנחנו מפציצים"
"נו טוב גם במציאות היה....."
ואין לך מושג בכלל שלא מיניה ולא מקצתיה.
ולצערי ראיתי וראינו את התערערות היסוד הזה – היסוד החברתי – בקמפיין הקודם (מאלטה) כאשר טייסת שלימה עזבה את הקמפיין ואת האווירה העכורה שזה יצר – וזה לא היה בשל הקלטות.
ובקמפיין הנוכחי, במשימה האחרונה (20-3-2014) קודקודים בכירים לא מופיעים ולא עונים ודמות מרכזית DIEGO חושד שיש צ'יטרים בקרב הכוחות הכחולים ומבחינתו הוא מסיים את הקמפיין.
ו- VIFF אתה יודע מה ? בנקודה הזו אני דווקא מחרה מחזיק אחריו לפחות מבחינת ההיתכנות.
(לפתע אני מוצא את עצמי מהרהר בשאלה איך יתכן שאנו פוגשים למעלה תמיד את "האייסים" שלהם שעושים בנו שמות, מה אין להם טייסים זוטרים, עם ניסיון מועט, מה אנו עד כדי כך גרועים ? לא יכול להיות )
וכך כתבתי ב- 23 באוקטובר 2013 באשכול שעסק בשאלה האם קמפיין מאלטה ימשך:
" אכן אלון, דברים חשובים כתבת, יתכן שזה מה שהתכוון אליו שלמה המלך:
"מה שהיה הוא שיהיה ואין חדש תחת השמש"
קרי גם בעולם החדש, הווירטואלי, הקר, המנו-כר, ניתן ליישם ולבטא אנושיות, ואנו נדרשים לכך והיא זו הנדרשת מאיתנו בכל דור ובכל מצב.
אני סבור שאפילו הנקודה הקטנה שאותי עניינה והטרידה בקמפיין הזה חוסר היכולת שלי לצלם ולתעד, מה שעומד בבסיסה הוא האמון והאנושיות כפי שאמרתי וגם כתבתי לך:
אם הקהילה כ"כ מגובשת ומערכות היחסים האנושיות-חברתיות תקינות אז למה הוא לא נותן אמון, יוחלט בין המובילים שלא משתמשים בצילום למטרות לא ראויות ("ריגול ותיחמון"😉 אז לא ישתמשו, כי מדובר ברמת אמון גבוהה ותקינה, אך אם הקמפיין רק התחיל וכבר נתקע (לראשונה) אז הבעיה אינה "צילום כן /לא" הבעיה היא מהותית וכנראה שהייתה בעיה מהותית.
ושווה (בין המובילים, כנציגי הקהילות) למנף אירוע זה וספיחיו ואולי לקבוע אמנה/נהלי עבודה שיבטאו רמת אמון זו ואז לא נדרש למגבלות כאלו ואחרות שיש בהם להעיד על חשדנות וחוסר אמון הפוגעים בבסיס כל השותפות הזו.
כך לעניות דעתי"
http://www.preflight.us/HE/ftopict-21469.html
יכול להיות גם משהו אחר, יכול להיות שמה שעולה פה זה ביטוי לעייפות.
אנשים עייפים,
עייפים מהרוטינה החוזרת על עצמה
וודאי מבחינת מי שנמנה על בנות הברית (אדום) כולל את הקהילה הישראלית, והרוטינה היא:
השקעה מרובה, הכנות, התרגשות, התפקדות ו...
תוצאות לא מצופות
קרי
אנחנו מתנחמים שיש מאיתנו מי שהצליח לחזור הביתה...
לא הפלות מרובות - זה כבר מוסכם בהסכם לא כתוב שייך לחברה מהקהילות המייצגות את מדינות הציר (כחול)
הם המפילים
הם ממושמעים
הם טובים !!!!!
ואנחנו ?
הצלחנו לחזור הביתה.
הרוטינה הכללית וזו במיוחד נותנים את אותותיהם.
אחד הליקויים ההתנהגותיים הגרועים בחיי אדם וחברה זה להמשיך התנהלות מסויימת, כי:
"כך היה עד עכשיו – אנחנו (קהילת SEOW) כבר מריצה תרחישים למעלה מעשור ונמשיך להריץ תרחישים עוד שני עשורים"
מבלי לבחון שינויים, מגמות
תחושות !!!!
ממשיכים מכח האינרציה לעוד קמפיין.
רגע, תעצור שניה
שאלת אם אנשים גם נהנים ?
אולי יש מקום לגוון, לשנות
אולי לעשות הפסקה מצורת ההתנהלות הרגילה
וליצור משהו אחר, לאו דווקא היסטורי (או היסטורי עם גמישות )
שיוכל להביא לידי ביטוי את כלל הקהילות או לפחות אנשים רבים מכל הקהילות
מי כמוני יודע, ממקומי בעסק החינוך שלעיתים חייבים ליצור לתלמיד "מימד של הצלחה"
על מנת שלא לייאש אותו
הוא בכוחותיו כרגע לא מסוגל
ואנו כמחנכים נדרשים ליצור לו "מתחמי הצלחה" שלא יפול לגמרי
שיש בהם התחשבות ביכולותיו כרגע ובנתונים נוספים שהם לאוו דווקא "לימודיים טהורים"
וכשיצליח לחזק את כוחותיו רק אז לשוב ולמדוד אותו בכלים הרגילים.
אני סבור שעוד קמפיינים היסטוריים מושקעים ככל שיהיו ועם מפות מעוצבות למשעי
הם לא הנקודה
האירועים האחרונים מחייבים לפחות דיון של 2-3 קודקודים בכירים בשאלה:
"קהילת SEOW לאן "
ואולי לא צריך להתרגש יותר מדי בנושא הזה
במציאות, רבים / רוב הטייסים הופלו נהרגו או נפלו בשבי
אפילו אריך הרטמן "אייס כל האייסים" הופל 13 פעם !!!
ולידיה ליטבאק היהודיה, "אייסית" רוסיה, הופלה ונהרגה בסופו של דבר במארב אווירי גרמני ועוד רבים וטובים (ורעים)
הביטוי שטבע צ'רצ'יל: "מעולם לא חבו רבים כ"כ הרבה כ"כ למעטים כ"כ" הוא הרבה יותר רחב מאשר הזווית הבריטית של הפתגם.
מעטים מאד שרדו באוויר
ועוד יותר מעטים שרדו את המלחמה
נדמה את עצמנו לכל אותם מאות ואלפים שלא זכו להגיע ל-15 באוגוסט 1945.
אבל דעתי האישית, יש מקום לעצור ולשאול לאן פני הקהילה החשובה הזו (SEOW) ברמת הקודקודים הבכירים ומובילי הטייסות.
כך לעניות דעתי
כשכתבתי דברים אלו מצאתי את עצמי צוחק, צחוק פנימי, ולמה ?
כי דברים שכתבתי בעבר קמו, חזרו הופיעו והפכו למציאות.
בקמפיין הקודם (מאלטה) ובנוכחי (פלואשטי) החליט מאן דהוא מהקודקודים הבכירים של SEOW למנוע את האפשרות לצלם את טיסות הקמפיין (TRACK) והטענה הייתה:
חשש לרמאות "וריגול פנימי", שמישהו ישתמש בטראק הזה כדי לנתח את מהלכי היריב.
(הייתה עוד טענה, טכנית, שהצילום מעמיס על השרת וכדו' אבל לדעתי זו טענה "ללא בשר" מאחר וכבר 3-4 קמפיינים מאחורי ובכולם הקלטתי, (ואני מאמין שהיו עוד שהקליטו) ללא בעיה ושום אירוע טכני בעייתי לא זכור לי במהלך המשימות !!!!)
אמרתי לעצמי וגם כתבתי אם זה הטיעון ? סגור את העסק הזה שנקרא קמפני SEOW !!!!!!
מאחר ואם אין אמון בין הטייסות והמובילים זו תחילת ההתפוררות ואין לזה שום קשר להקלטה, מסיבה פשוטה, כי נניח שמנעת את האפשרות להקליט מי ערב לך שאיזה אשף תכנות לא ייצור מוד/פאטש סמוי שישדרג את יכולות הסימולטור שלו ואתה לא תדע ?
מספיק 5-10 אחוז של שיפור כל שהוא והוא כבר ניצח את המשימה/ות שיהפכו אותו ל"אייס כל האייסים"
ואתה לא יודע למה, ואתה מתנחם בעובדות ומצדיק את התוצאות באמירות ש:
"נו טוב אנחנו מפציצים"
"נו טוב גם במציאות היה....."
ואין לך מושג בכלל שלא מיניה ולא מקצתיה.
ולצערי ראיתי וראינו את התערערות היסוד הזה – היסוד החברתי – בקמפיין הקודם (מאלטה) כאשר טייסת שלימה עזבה את הקמפיין ואת האווירה העכורה שזה יצר – וזה לא היה בשל הקלטות.
ובקמפיין הנוכחי, במשימה האחרונה (20-3-2014) קודקודים בכירים לא מופיעים ולא עונים ודמות מרכזית DIEGO חושד שיש צ'יטרים בקרב הכוחות הכחולים ומבחינתו הוא מסיים את הקמפיין.
ו- VIFF אתה יודע מה ? בנקודה הזו אני דווקא מחרה מחזיק אחריו לפחות מבחינת ההיתכנות.
(לפתע אני מוצא את עצמי מהרהר בשאלה איך יתכן שאנו פוגשים למעלה תמיד את "האייסים" שלהם שעושים בנו שמות, מה אין להם טייסים זוטרים, עם ניסיון מועט, מה אנו עד כדי כך גרועים ? לא יכול להיות )
וכך כתבתי ב- 23 באוקטובר 2013 באשכול שעסק בשאלה האם קמפיין מאלטה ימשך:
" אכן אלון, דברים חשובים כתבת, יתכן שזה מה שהתכוון אליו שלמה המלך:
"מה שהיה הוא שיהיה ואין חדש תחת השמש"
קרי גם בעולם החדש, הווירטואלי, הקר, המנו-כר, ניתן ליישם ולבטא אנושיות, ואנו נדרשים לכך והיא זו הנדרשת מאיתנו בכל דור ובכל מצב.
אני סבור שאפילו הנקודה הקטנה שאותי עניינה והטרידה בקמפיין הזה חוסר היכולת שלי לצלם ולתעד, מה שעומד בבסיסה הוא האמון והאנושיות כפי שאמרתי וגם כתבתי לך:
אם הקהילה כ"כ מגובשת ומערכות היחסים האנושיות-חברתיות תקינות אז למה הוא לא נותן אמון, יוחלט בין המובילים שלא משתמשים בצילום למטרות לא ראויות ("ריגול ותיחמון"😉 אז לא ישתמשו, כי מדובר ברמת אמון גבוהה ותקינה, אך אם הקמפיין רק התחיל וכבר נתקע (לראשונה) אז הבעיה אינה "צילום כן /לא" הבעיה היא מהותית וכנראה שהייתה בעיה מהותית.
ושווה (בין המובילים, כנציגי הקהילות) למנף אירוע זה וספיחיו ואולי לקבוע אמנה/נהלי עבודה שיבטאו רמת אמון זו ואז לא נדרש למגבלות כאלו ואחרות שיש בהם להעיד על חשדנות וחוסר אמון הפוגעים בבסיס כל השותפות הזו.
כך לעניות דעתי"
http://www.preflight.us/HE/ftopict-21469.html
יכול להיות גם משהו אחר, יכול להיות שמה שעולה פה זה ביטוי לעייפות.
אנשים עייפים,
עייפים מהרוטינה החוזרת על עצמה
וודאי מבחינת מי שנמנה על בנות הברית (אדום) כולל את הקהילה הישראלית, והרוטינה היא:
השקעה מרובה, הכנות, התרגשות, התפקדות ו...
תוצאות לא מצופות
קרי
אנחנו מתנחמים שיש מאיתנו מי שהצליח לחזור הביתה...
לא הפלות מרובות - זה כבר מוסכם בהסכם לא כתוב שייך לחברה מהקהילות המייצגות את מדינות הציר (כחול)
הם המפילים
הם ממושמעים
הם טובים !!!!!
ואנחנו ?
הצלחנו לחזור הביתה.
הרוטינה הכללית וזו במיוחד נותנים את אותותיהם.
אחד הליקויים ההתנהגותיים הגרועים בחיי אדם וחברה זה להמשיך התנהלות מסויימת, כי:
"כך היה עד עכשיו – אנחנו (קהילת SEOW) כבר מריצה תרחישים למעלה מעשור ונמשיך להריץ תרחישים עוד שני עשורים"
מבלי לבחון שינויים, מגמות
תחושות !!!!
ממשיכים מכח האינרציה לעוד קמפיין.
רגע, תעצור שניה
שאלת אם אנשים גם נהנים ?
אולי יש מקום לגוון, לשנות
אולי לעשות הפסקה מצורת ההתנהלות הרגילה
וליצור משהו אחר, לאו דווקא היסטורי (או היסטורי עם גמישות )
שיוכל להביא לידי ביטוי את כלל הקהילות או לפחות אנשים רבים מכל הקהילות
מי כמוני יודע, ממקומי בעסק החינוך שלעיתים חייבים ליצור לתלמיד "מימד של הצלחה"
על מנת שלא לייאש אותו
הוא בכוחותיו כרגע לא מסוגל
ואנו כמחנכים נדרשים ליצור לו "מתחמי הצלחה" שלא יפול לגמרי
שיש בהם התחשבות ביכולותיו כרגע ובנתונים נוספים שהם לאוו דווקא "לימודיים טהורים"
וכשיצליח לחזק את כוחותיו רק אז לשוב ולמדוד אותו בכלים הרגילים.
אני סבור שעוד קמפיינים היסטוריים מושקעים ככל שיהיו ועם מפות מעוצבות למשעי
הם לא הנקודה
האירועים האחרונים מחייבים לפחות דיון של 2-3 קודקודים בכירים בשאלה:
"קהילת SEOW לאן "
ואולי לא צריך להתרגש יותר מדי בנושא הזה
במציאות, רבים / רוב הטייסים הופלו נהרגו או נפלו בשבי
אפילו אריך הרטמן "אייס כל האייסים" הופל 13 פעם !!!
ולידיה ליטבאק היהודיה, "אייסית" רוסיה, הופלה ונהרגה בסופו של דבר במארב אווירי גרמני ועוד רבים וטובים (ורעים)
הביטוי שטבע צ'רצ'יל: "מעולם לא חבו רבים כ"כ הרבה כ"כ למעטים כ"כ" הוא הרבה יותר רחב מאשר הזווית הבריטית של הפתגם.
מעטים מאד שרדו באוויר
ועוד יותר מעטים שרדו את המלחמה
נדמה את עצמנו לכל אותם מאות ואלפים שלא זכו להגיע ל-15 באוגוסט 1945.
אבל דעתי האישית, יש מקום לעצור ולשאול לאן פני הקהילה החשובה הזו (SEOW) ברמת הקודקודים הבכירים ומובילי הטייסות.
כך לעניות דעתי
" לא טוב היות האדם טס לבדו " (Ice)
נערך לאחרונה: לפני 12 שנים