ראשית - משימה מדהימה ראליסטית קשה ומהנה. 4 שעות דבוק למחשב כאילו 5 דקות.
כבקר המשימה:
התפקיד שלי כלל:
א. CA כלומר אני יכול לראות במפה את כל הכלים שלנו קרקעיים ואוויריים,וכן את כלי האויב הקרובים לכוחותינו, ועלי להזיז את הקרקעיים לאיזורי הכיבוש.
ב. LOTATC למי שלא יודע, זוהי תוכנה שבה אני יכול לראות על מסך כוחות אויר, ממש כמו בקר אזרחי, ולתת הכוונה למטוסים שלנו.
ולכן הקטנתי רזולוציה את חלון ה DCS , ופתחתי חלון LOTATC לידו.
כמה מסקנות:
1 אם יש מספיק אנשים כדאי לתת עוד אדם ב CA שרק הוא יזיז את כוחות היבשה. ראיתי את גרג נכנס ממש לתוך הכלים קופץ מאחד לשני ,מה שאני לא יכולתי לבצע מחוסר זמן.
2.הכוונה של המטוסים שלנו היתה לי קלה יחסית עד לשלב שהורידו לנו תחנת מכ"מ, מה שגרם לי לשיבושים בקליטה. אני מקווה שבמשימה הבאה יחזירו לנו אותה.
3. בטימספיק עשיתי ויספר לכל חדר בנפרד, וכן ויספר כללי נוסף וזה עבד טוב עד שלאחר הקריסה הראשונה חברים עברו חדרים בלי ליידע אותי וכך נאלצתי לדבר בכללי כל הזמן מה שהפריע מאד לאחרים.
4.בגזרה המזרחית לא היו בעיות כי לא היה איום אווירי באיזור. הם החליטו להתמקד רק בחזית המערבית. במשימה הבאה נשלים את הכיבוש בגזרה זו.
5. בחזית המערבית, שהיא צפופה מאד, עשרות כלים ולפעמים גם 20 מטוסים, היה קשה מאד.
חייבים למצוא דרך ש F15 יהיו תמיד!!! באיזור. הזמן הרב שלוקח להם לחזור לזירה ארוך מאד. מה שנותן לכוחות שלהם לחסל את המסוקים, ה A10 והכלים לנו.
6.במזרח לא הייתי מספיק עם ה A10 והסוחוי מה שגרם להם להפגע גם בגלל חוסר הכוונה שלי.
7. אשמח לקבל פידבק לגבי ביצועי , מה היה חסר ולא טוב לך כטייס, כי נראה לי שגם במשימה הבאה אמשיך להיות בקר--אם יורשה לי, כי חבל שאחר יעבור את קשיי הקליטה של הבקרות.
8. בכללי אנחנו קהילה של טייסים מעולים, מיומנים וטובים שכייף לשחק איתם.
"ציפור היושבת על ענף, לעולם לא פוחדת שהענף ישבר, כי האמון שלה הוא לא בענף עצמו, אלא בכנפיים."