הי, עדכון קצר.
משהו במכלול הפדלים לא הרגיש נכון. גם על הסט-פוינט הכי נמוך בדמפר קיבלתי המון התנגדות לרגליים. ברור שיש כאן איזשהי בעיה. הגעתי למסקנה שהבעיה היא במוט ההברגה שמחזיק את ה-"T". החלק הזה לחוץ בין שני אומים ודיסקיות ונורא רגיש לכוונון. אם אני מחזק יותר מדי, הפדלים לא זזות. אם אני פותח יותר מדי, יש הרבה חופש תנועה ואי דיוק. לכן הלחטתי להחליף את הנ"ל במוט חלק עם מייסבים.
פיקרתי את מכלול, ריתכתי מוט M12 חלק אל ה-T. באותה ההזדמנות ריתכתי אל ה T גם שלושה ברגי M8 עבור הלינקים לפדלים ולדמפר.
הרכבתי הכל חזרה בעזרת מייסבי שטח (12מ"מ, שלושה כאלה).
כעת ההרגשה חלקה ומדויקת. אין התנגדות מכנית מהפדלים וניתן בקלות לכוונן את דרגות השיכוך. תענוג!
אוקיי, עם זה סיימנו. ניגשתי לעבודה על הסייקליק. היות ואין לי מכופפת צינורות בסדנא, הפתרון הפשוט הוא למצוא גרוטאה מתאימה שכבר יש בה את הכיפופים ולהשתמש בהם. התורם שלי הוא כיסא ישן (של קלנועית או משהו...) -
חילצתי את החלקים שאני צריך וריתכתי -
בחלק העליון ריתכתי מופה הברגה 1/2" עבור הגריפ שיותקן בעתיד
כרגע המוט ארוך משמעותית. הוא יקוצר למידה בעת הצורך. הגרמושקה זה כיסוי לצירייה של רכב.
לבסוף, התחלתי לעבוד קצת על הגימבל שיחזיק את מוט הסטיק. העיצוב הוא פשוט ובסיסי. שני פרופילים מרובעים, אחד בתוך השני (70מ"מ חיצוני, 30מ"מ פנימי). הפרופיל 30 ממוסב עם ציר על ה-70, זה ייתן תנועה ימינה\שמאלה. הפרופיל 70 יימוסב על שתי אוזניים תחת הרצפה, זה ייתן תנועה קדימה\החורה. בנוסף תהיה מערכת קיזוז מגנטית וחיישני תנועה סיבוביים.
במקביל לכל המכניקה אני עובד גם על שילוב של מכשירי רדיו אמיתיים לסימולטור. כרגע יש ברשותי מכשיר UHF, והוא בשלבים מתקדמים של חיבור לארדואינו וכתיבת הקוד
יש גם מכשיר FM COMM שאמור להגיע, וגם מכשיר ADF. אם מישהו יודע איפה אפשר להשיג מכשיר NAV ו-COMM כמו במשחק, אשמח לקישור.
עוד משהו שהגיע לא מזמן זה פאנל נורות אזהרה. אעדכן עליו בהמשך.
בברכה
יורה.