107 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים פלייט סימולטור שאלה כללית על NV
דיון

שאלה כללית על NV

7 הודעות 1,195 צפיות לפני 12 שנים
#1 · לפני 12 שנים
חברים שלום לכולם
רציתי לדעת בבקשה מה זה NV
במה הוא שונה מהתדר בוא אנו מתקשרים עם מגדל הפיקוח ומה הרשי תיבות שלו ??
#2 · לפני 12 שנים
לא יודע מה זה NV, אבל כנראה שזה קיצור של NAV.
תדר ה-NAV הוא תדר אמצעי הניווט האלקטרוני(VOR או ILS), בעצם NAV הוא קיצור של Navigation(ניווט) כלומר "תדר הניווט".
הוא שונה מהתדר שבו אנו מתקשרים עם הפיקוח שנקרא תדר COM שהוא כמובן קיצור של Communication(תקשורת) בעובדה שבד"כ לא מתקשרים בו אלא מנווטים באמצעותו ע"י כך שהוא מפעיל מחווני ניווט אלקטרוני(VOR או ILS) שנותנים חיווי איפה נמצא המטוס ביחס לתחנת אמצעי הניווט האלקטרוני שאת התדר שלו מציבים במקלט ה-NAV ובכך מאפשרים ניווט אווירי מבוסס מכשירים.
שני התדרים(COM ו-NAV), אגב, הם בתחום ה-VHF.
מולי
#4 · לפני 12 שנים
Muli כתב/ה:לא יודע מה זה NV, אבל כנראה שזה קיצור של NAV.
תדר ה-NAV הוא תדר אמצעי הניווט האלקטרוני(VOR או ILS), בעצם NAV הוא קיצור של Navigation(ניווט) כלומר "תדר הניווט".
הוא שונה מהתדר שבו אנו מתקשרים עם הפיקוח שנקרא תדר COM שהוא כמובן קיצור של Communication(תקשורת) בעובדה שבד"כ לא מתקשרים בו אלא מנווטים באמצעותו ע"י כך שהוא מפעיל מחווני ניווט אלקטרוני(VOR או ILS) שנותנים חיווי איפה נמצא המטוס ביחס לתחנת אמצעי הניווט האלקטרוני שאת התדר שלו מציבים במקלט ה-NAV ובכך מאפשרים ניווט אווירי מבוסס מכשירים.
שני התדרים(COM ו-NAV), אגב, הם בתחום ה-VHF.

אם כך, אחרי שסיבכת אותי תהיה חייב להסביר מי נמצא בתחום הUHF! 😛

יש את אלה שבשבילם FC3 זה far cry ויש את אלה שבשבילם זה flaming cliffs.
#5 · לפני 12 שנים
כוכבכחול כתב/ה:

עד כמה שאני יודע בתעופה האזרחית אין שימוש ב-UHF. בתעופה הצבאית משתמשים גם ב-UHF.
אגב בתעופה האזרחית יש שימוש גם ב-HF לתקשורת ארוכת טווח (מעל האוקיאנוסים).
כשכתבתי ששני סוגי התדרים הם VHF הכוונה הייתה לציין שהמקלטים בעצם הם מאותו סוג למרות שהם משמשים לשימושים שונים. אם הייתי יודע שזה עלול לסבך אותך, הייתי נוקט שפה מתאימה למועדים להסתבכות, ובקצרה כמובן(2 מילים: חפש בגוגל), סורי.
מולי
#6 · לפני 12 שנים
Muli כתב/ה:[quote="כוכבכחול"]

עד כמה שאני יודע בתעופה האזרחית אין שימוש ב-UHF. בתעופה הצבאית משתמשים גם ב-UHF.
אגב בתעופה האזרחית יש שימוש גם ב-HF לתקשורת ארוכת טווח (מעל האוקיאנוסים).
כשכתבתי ששני סוגי התדרים הם VHF הכוונה הייתה לציין שהמקלטים בעצם הם מאותו סוג למרות שהם משמשים לשימושים שונים. אם הייתי יודע שזה עלול לסבך אותך, הייתי נוקט שפה מתאימה למועדים להסתבכות, ובקצרה כמובן(2 מילים: חפש בגוגל), סורי.[/quote]
העיקר סיבכת אותי ואז אתה שולח אותי ל"חפש בגוגל" הא? נראה אותך עומד מולי!! 😄

יש את אלה שבשבילם FC3 זה far cry ויש את אלה שבשבילם זה flaming cliffs.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.