121 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים חומרה/חומרה ביתית מסך Samsung S22C150N - דעתכם
דיון

מסך Samsung S22C150N - דעתכם

9 הודעות 1,359 צפיות לפני 12 שנים
#1 · לפני 12 שנים
ברשותי מסך מחשב 17" LG דגם L1732tq.

קיבלתי אתמול במתנה מסך סמסונג 22" דגם S22c150N

הנחתי שמאחר ומסך 22" חדש חייב להיות יותר טוב מהמסך 17" שיש לי כבר איזה 4-5 שנים,

אך תוך כדי הרכבתו שמתי לב שאין לו כניסת DVI והינו בעל כניסת VGA אחת.

העניין גרם לי לתהות האם המסך הזה בכלל כדאי לצרכים שלי - סימולטורים בעיקר וסרטים

ועדיף על המסך שלי (למעט הגודל כמובן).

האם יש משמעות לכך שהחיבור הוא VGA ולא DVI (כי ניתן לשים מתאם).

האם כדאי לעשות מאמצים מול החנות ולהחליף את המסך / לבטל עסקה ?

תודה
#2 · לפני 12 שנים
VGA תומך ב1080P אז כאן אין בעיה.
מקסימום יש טשטוש קל שבקלים (הרווחת החלקת שינון בשיטת טשטוש חינם 😂 ) בגלל הצורך להמיר את האות מדיגיטלי לאנלוגי ואז שוב לדיגיטלי. לסרטים לא תראה שום הבדל כי רובם גם ככה מטושטשים טיפה, גם אלה שב1080P.

מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי

69 הפטישים הוירטואלית הותיקה
#3 · לפני 12 שנים
בכל זאת נראה לי שאחליף...
לא אהבתי את הביקורות .
תוספת של 100-200 שקל אפשר להעמיד מסך איכותי הרבה יותר.
#5 · לפני 12 שנים
מסתבר שבזמן האחרון הולכים לכיוון של eIPS שאיכשהו פחות איכותי אבל בשבילנו לא יהיה הבדל, העיניים בכל מקרה יגידו תודה (TN זה סיוט).
הדגמים האלה של דל די מוצלחים
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=801778

יש רק את החיסרון האופייני לIPS, כשהתצוגה כהה מאוד או שחורה ומביטים במסך קצת מהצד, משתלט צבע אפור כהה על האיזורים השחורים. יכול להטריד מעט בסרטים.

#6 · לפני 12 שנים
ולעובדה שהנתונים המוכרים לי אינם גבוהים אין משמעות ?
זמן תגובה: 8 ms
יחס ניגודיות: 1:1000
(הנתונים בלינק של מייק)
#7 · לפני 12 שנים
יחס ניגודיות בפועל נמוך יותר (בסביבות 1:830 עד 1:850) אבל לא רע בכלל יחסית לסוג המסך. זה גם תלוי בכיול שלו. אני חושב שתצטרך לנסות ולראות אותו בעצמך כדי להבין שהנתון הזה דווקא די טוב והתמונה נראית לא רע בכלל. השחור לא "עמוק" כל כך אבל לפחות המסך מפצה על זה באיכות תמונה כללית מצוינת יחסית למחיר הנמוך.
הנתונים של המסך הזה די דומים לשלי (IPS231), וסך הכל שניהם משתמשים בפאנל דומה תוצרת LG. אבל לטובת dell הוא חדש יותר ומשוכלל יותר, ועושה רושם שאיכות ההרכבה של כל המסך טובה יותר אצל dell.
אני משתמש בו גם למשחקים, גם לגרפיקה, לכל דבר.
זמן תגובה גבוהה יותר הוא דווקא נתון די רצוי, אבל צריך לשים לב שלמסך של dell יש אפשרות להפעיל overdrive (דרך תפריט השירות שלו, כלומר הגישה קצת חבויה) שמשפר מאוד את העניין הזה (בLG שלי אין כזאת יכולת ועם זאת- לא מפריע גם במשחקים מהירים ויעיד על כך ניר 😉).

הנה ביקורת שלמה אם זה מעניין אותך:
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2312hm.htm
יש שם לפחות דוגמאות טובות לגבי איכות הדגם הזה יחסית לאחרים.

#8 · לפני 12 שנים
אני יכול להעיד גם אני ממסך שיש לי כרגע(גם כן IPS)-מסך Dell Ultrasharp 2407 וגם לו על הנייר אין זמן תגובה מהיר במיוחד(6ms) וגם כן יחס ניגודיות 1:1000 ב-spec. אבל במשחקים(אצלי רק סימולטורים) איכות התמונה יוצאת מן הכלל לטעמי ואין שום סימפטום שאמור היה לכאורה להופיע בשל נתוני זמן תגובה ויחס ניגודיות לא בשמים. הנתונים די מאפיינים מסכי IPS, ובכ"ז מסכי IPS נחשבים סופר איכותיים.
גם המסך הבא שאקנה בקרוב יהיה עם פאנל IPS, פשוט מתמכרים לזה.

(אגב, אין ספק שאת המסך שקיבלת בחינם, זה עם חיבור ה-VGA כדאי שתחליף למשהו יותר איכותי)
מולי

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.