69 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים מועדון הטייסים לבעלי לב חזק עם ה-"RED MAD"...
דיון

לבעלי לב חזק עם ה-"RED MAD"...

6 הודעות 1,020 צפיות לפני 12 שנים
#1 · לפני 12 שנים
הבחור מזמין אותנו להצטרף אליו, עם מקל לא הייתי מוכן.... 😱

נשאר בסימולטורים, חוזר הביתה בכל מצב ובכל מקרה 😂

דקה: 2:48

דקה: 4:09

רק לא הבנתי מדוע הוא מקריא להם את מס' ה-G ?
" לא טוב היות האדם טס לבדו " (Ice)

נערך לאחרונה: לפני 12 שנים
#3 · לפני 12 שנים
djmid כתב/ה:סרטון מדהים ויכולות של הטייסים מדהימות

רק חושב שהסיכון שנלקח הוא גבוה מידי

כל צוות אווירובטי לוקח סיכונים - זה פשוט חלק מהמקצוע - וד"א גם צוות האווירובטי של חה"א עושה דברים דומים מבחינת קרבת הטיסה אם כי לא באותה רמה של סיבוכיות.

djmid כתב/ה:כמו כן הייתי שמח לדעת למה משמשים הפסים האלו בחופה

זה לצורך נטישה - כדי לזרז תהליך ההפלטה. החופה לא מושלכת אלא נהרסת - הפסים האלה הם חומר נפץ פלסטי שמרסק את החופה ודרכה נפלט הטייס. אתה תראה את זה בהרבה מטוסים בהם מהירות הנטישה היא מאוד קריטית כמו מטוסי המראה אנכית כמו Harrier או F-35B שטסים בקרוב לקרקע במצבים בעלי סיכון גבוה.

http://en.wikipedia.org/wiki/Aircraft_canopy#Ejection_seat_system
טייסת 101 האדומה הוירטואלית של Aces High 2
#4 · לפני 12 שנים

זה לצורך נטישה - כדי לזרז תהליך ההפלטה. החופה לא מושלכת אלא נהרסת - הפסים האלה הם חומר נפץ פלסטי שמרסק את החופה ודרכה נפלט הטייס. אתה תראה את זה בהרבה מטוסים בהם מהירות הנטישה היא מאוד קריטית כמו מטוסי המראה אנכית כמו Harrier או F-35B שטסים בקרוב לקרקע במצבים בעלי סיכון גבוה

נראה לי שלא הבנת את הכתוב בויקיפדיה . מה שאמרו שם זה שהחופה מופעלת ע"י מטעני חומר נפץ שמעיפים אותה כלפי מעלה והחוצה . לא דובר שם כלל בפסים שעל החופה. אם אלו חומרי נפץ , כיוון היזימה שלהם (כלומר כיוון הפעלת מנגנון הפיצוץ) יגרום לכך שהפיצוץ יפצע את אנשי הצוות . לפי מה שאני מבין מקצת חיפושים וכמה תוכניות שראיתי בעבר בערוצי מדע והיסטוריה הפסים נועדו לצורך התמצאות של הטייס ולמניעת מצבים כמו ורטיגו . בטורנדו יש מנורות בצד החופה שלפי מצב המטוס נדלקות בהתאם כדי לעזור לטייס להתמצא .
#6 · לפני 12 שנים
ofir1016, קרא שם את כל ההסבר 🙂
some aircraft have a thin cord of plastic explosive zig-zagging across the canopy over the pilot's head

השיטה הזאת לא פולטת את החופה, בגלל שמהירות המטוס נמוכה מדי והחופה לא תתרחק מספיק לבדה. אז מנפצים אותה לכל הרוחות.

מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי

69 הפטישים הוירטואלית הותיקה

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.