111 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון איום טיל הנ"מ האישי על מטוסי קרב מנמיכי טוס
דיון

איום טיל הנ"מ האישי על מטוסי קרב מנמיכי טוס

12 הודעות 1,709 צפיות לפני 12 שנים
#3 · לפני 12 שנים
הקלות הבלתי נסבלת של ג'ינס חולצת טריקו והליכה "קרועה" ונונשלנטית שמפילה מטוס וטייס (לא שאיכפת לי מהטייס הסורי הוא היה אמור לפגוע בנו)
אני מאד מקווה שלחיל האוויר שלנו יש מענה לכל אלו - לך תדע.

מזל שאלוקים הוא בצד שלנו. 😉

תודה על השיתוף.
" לא טוב היות האדם טס לבדו " (Ice)

#4 · לפני 12 שנים
טילי חום זה דבר בעייתי, בעיקר הקטע של זיהוי, זה לא נעילת מכ"ם שאתה יודע שצובעים אותך.

למרות שיש לך נורים, אתה צריך לדעת מתי צריך לשחרר אותם, אז צריך מודעות מצבית ממש טובה, ולחפש שובלים לבנים של טילים.

אבל כמו בכל טכנולוגיה תמיד לכל צד יש מענה, ובהחלט יש במיוחד בכלי טיס של תקיפה, מערכות במיוחד לזה, כמו גלאי טילים, "דיסקו לייט", תוכניות נורי הטעיה כאשר אתה באיזור מאוים וכו..והאפצ'י שהופל במלחמת המפרץ, נפל כי הוא עוד לא עבר שידרוג ל"דיסקו לייט".

אני מאמין שהמטוסי מולטירול מהדורות 4.5-5, במיוחד בקטע של הסנסורים והמצלמות שנותנות מודעות מצבית הרבה יותר טובה, יתנו שרידות יותר טובה בקטע של טילי חום.
מוביל בית הספר לטיסה במגמת מסוקים בסימולטור DCS World

#5 · לפני 12 שנים
[quote="Or"]
למרות שיש לך נורים, אתה צריך לדעת מתי צריך לשחרר אותם, אז צריך מודעות מצבית ממש טובה, ולחפש שובלים לבנים של טילים.
/quote]

ובטילים מתקדמים יותר כמאט ואין שובל מאחורי הטיל, לטייס כמאט ואין שום סיכוי לאתר אותם.

זאת אחת הסיבות שבמרבית מקרים מעדיפים לתקוף מגבוהה ומרחוק כמה שאפשר כדי למזער את ההימצאות בסביבה שבא יכולים להיות טילי כתף(חום).
כִּי הִנֵּה יְהוָה בָּאֵשׁ יָבוֹא וְכַסּוּפָה מַרְכְּבֹתָיו
ישעיהו סו טו
#6 · לפני 12 שנים
איזה סיכוי יש למטוס כשכל הדרך הטיל מלווה בקריאות אללה הוא אכבר בלי להתייאש עד הפגיעה ?
כזו הכוונה אלוהית טובה יותר מכל ראש ביות שהמציאו 👿
#7 · לפני 12 שנים
אני לא מזהה את צורת הרב״ת אבל זה כנראה מהטילים היותר מתקדמות, כנראה sa16 אבל ייתכן ויש להם גם sa18 מכל מני מקומות אפילו שלל מצבא סוריה.

בכל מקרה, ג״נ ומהירות נמוכה הם שילוב קטלני מול הטילים הללו ולכן הם מסכנים מאוד מסוקים
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#8 · לפני 12 שנים
ofir1016 כתב/ה:איזה סיכוי יש למטוס כשכל הדרך הטיל מלווה בקריאות אללה הוא אכבר בלי להתייאש עד הפגיעה ?
כזו הכוונה אלוהית טובה יותר מכל ראש ביות שהמציאו 👿

אתה ממש חורגת אותי(כן עם מבטא רוסי כבד). 😂 😂 😂
כִּי הִנֵּה יְהוָה בָּאֵשׁ יָבוֹא וְכַסּוּפָה מַרְכְּבֹתָיו
ישעיהו סו טו
#11 · לפני 12 שנים
לפי דעתי אין מה להשוות בין המיג21 לכלים הישראלים
גם לטייסים כמובן היותר מנוסים וגם לטכנולוגיה היותר מפותחת ביחס למיג21
קשה לי להאמין שהמטוס הזה עבר שדרוגים והגיע לרמה של יותר מקורנס
#12 · לפני 12 שנים
Or כתב/ה:טילי חום זה דבר בעייתי, בעיקר הקטע של זיהוי, זה לא נעילת מכ"ם שאתה יודע שצובעים אותך.

אבל כמו בכל טכנולוגיה תמיד לכל צד יש מענה, ובהחלט יש במיוחד בכלי טיס של תקיפה, מערכות במיוחד לזה, כמו גלאי טילים, "דיסקו לייט", תוכניות נורי הטעיה כאשר אתה באיזור מאוים וכו..והאפצ'י שהופל במלחמת המפרץ, נפל כי הוא עוד לא עבר שידרוג ל"דיסקו לייט".

אני מאמין שהמטוסי מולטירול מהדורות 4.5-5, במיוחד בקטע של הסנסורים והמצלמות שנותנות מודעות מצבית הרבה יותר טובה, יתנו שרידות יותר טובה בקטע של טילי חום.

למי שתהה מזה דיסקו לייט הנה דוגמה:
http://en.wikipedia.org/wiki/AN/ALQ-144
אור סטפנסקי

מטיס(טיסנים):
MSH PROTOS 500
MULTIPLEX F-105 TUWISTER JET
MSC Unique 3d sport
MULTIPLEX Acro Master
ultimate 3d
DualSky Breeze Pro
PC 9 EP
F-14 EP

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.