139 חברים מחוברים
9 בשיחה קולית כעת
הצטרפו עכשיו
חדרי שיחה פעילים: voice 9 H H I I I +4
בית פורומים תעופה וביטחון הכפיר חוזר לשימוש
דיון

הכפיר חוזר לשימוש

28 הודעות 3,769 צפיות לפני 12 שנים
#1 · לפני 12 שנים
KfirC2 כתב/ה:אהה ההוא, כן אבל אני לא יודע אם זה בד"ח רישמי (אם יש דבר כזה)
זה:

לא היה מספיק רשמי עבורך? 🙂
זה הופיע על כריכת 2 הבדח"ים. אם פספסת. נראה לי רשמי לגמרי. אולי לא הגרסא של הכפיר המקורי ובעברית. אבל בד"ח רשמי של היצרן 😎
מולי
#2 · לפני 12 שנים
djmid כתב/ה:
יש שמועות שיצא כפיר בסדרת DCS .
איני יודע מתי ומי יפתח.

עכשיו באמת נעתקה נשימתי 😮
מי/מה/מו איפה ? לא יכול להיות
קישור
אם אכן מסרת מידע אמיתי, בירה/משקה אחר על חשבוני (עד 5 ש"ח, אני ממוצא תימני - לא דבר פשוט...) קנה ושלח לי קבלה

וואלה, אני ילד גדול, חיפשתי באופן עצמוני...ומצאתי

http://forums.eagle.ru/showthread.php?p=1486932

תודה רבה - יש כעת עבור מה לחיות.... 👏

אכן כמו שסברתי ראוי מטוס זה לייצוג ווירטואלי
" לא טוב היות האדם טס לבדו " (Ice)

#3 · לפני 12 שנים
Muli כתב/ה:[quote="KfirC2"]אהה ההוא, כן אבל אני לא יודע אם זה בד"ח רישמי (אם יש דבר כזה)
זה:

לא היה מספיק רשמי עבורך? 🙂
זה הופיע על כריכת 2 הבדח"ים. אם פספסת. נראה לי רשמי לגמרי. אולי לא הגרסא של הכפיר המקורי ובעברית. אבל בד"ח רשמי של היצרן 😎[/quote]

אכן מולי, אני רוצה לוודא שזה רישמי ואם יש בעברית - למה לא

כמו כן כידוע הגיעו כבר לכפיר C12 (אני מכיר עד C7) השאלה אם יש שינוי בבד"ח לאור זאת.

בכל אופן יש כבר מוט תדלוק (מה שלא היה בכפירים שלנו) ואוויוניקה משופרת

#4 · לפני 12 שנים
אני משוכנע שהכל שונה מאחר ומדובר במעכות שהוחלפו והוספו כגון MFD ומערכות כאלה ואחרות

אני באמת יעשה מעמץ להשיג לך אחד קולמביני (משוכנע שזה באנגלית)
אבל אבא שלי קצת קשה בדברים האלו 🙂

ואז גם תהיה חייב לי ארגז בירה אז בכלל זה בעיה 🙂
#5 · לפני 12 שנים
djmid כתב/ה:אני משוכנע שהכל שונה מאחר ומדובר במעכות שהוחלפו והוספו כגון MFD ומערכות כאלה ואחרות

ואז גם תהיה חייב לי ארגז בירה אז בכלל זה בעיה 🙂

א. מדהים אכן הכל הוחלף לחשוב שמדברים עליו במונחים של "בלוק"
ממש חזון העצמות היבשות של התעשייה האווירית...

ב. ארגז בירה 🤔 נו טוב, יאללה, עקצת תמני.... 😂

#6 · לפני 12 שנים
יש שתי בעיות עיקריות עם השבחת מטוסים ישנים:

1. גוף המטוס שמזדקן - מגבלת שעות הטיסה
2. מנועי דור ישנן חלשים יותר.

הבעיה הראשונה יכולה לגרום לכשלים חמורים, אם כי היא ניתנת לפתרון עם תחזוקה נאותה בדיקות וכד'. כך שאם המטוס בנוי ומתוחזק היטב הוא אמור להחזיק המון שעות טיסה. אבל זה לא פשוט. למשל, רוב MiG-29 הרוסיים (שיותר חדשים מכפיר) היום מושבתים בגלל בעיות מבנה.

למה למשל לקנות F-16I אפשר אפשר לשדרג F-16A/B עם אוויוניקה חדשה? הרי זה יהיה יותר זול? היום סוגרים טייסות F-16A/B. אבל שוב זה עניין יחסי.

אבל שוב זה עדיין פתיר. היום ישנם מטוסים כמו MiG-21 Lancer הרומני ו-MiG-21 Bison ההודי ושודרגו משמעותית עם מכ"מים חדשים אוייוניקה חדשה, קסדת כוונה וטילי פייתון 4/5. יש F-5E הברזיליים עם אויוניקה משובחת ע"י תע"ש עם כל אוויוניקה חדישה ומכ"מים חדשים נושא טילי דברי ופייתון 4 - הם גם יריבים רציניים.

הסיבה שניה יותר חמורה:

שים לב: מטוס כפיר טס עם J-79 מטוס טורבו-סילון - לא טורבו מניפה כמו כל המטוסים המודרניים - וזה נחשב לשדרוג משמעותי ליחס למה שהיה למירז'. כך גם F-5 עם מנועי J-85 ומיגים.

יש להם מנועים חלשים למשל יחס דחף/משקל של כפיר נקי עם חימוש א"א הוא כ-0.75 כשל-F-16 הוא כ-1.07 ול-F-15 זה 1.12.

מה שאומר שהתאומה ושיעור פניה קבוע (sustained turn ratio) הם נחותים הרבה יותר.

כך שבלי לשדרג את המנוע לכפיר מאוד קשה להתחרות עם מטוסים חדישים. אבל שדרוג מנוע זה "כמעט" מטוס חדש.

בגלל זה חה"א מעדיף את ה-F-16 ו-F-15 בגלל שכפיר לא עונה על הקריטריונים החדשים. למעשה, לביא היה אמור להיות כזה... אבל הוא לא.

[hr]

אבל מדינות כמו קולומביה הפתרון של כפיר הוא אטרקטיבי יותר - הוא זמין מבחינת התקציב ועם אויוניקה חדשה הוא הופך לתחרה ראוי אם כי עדיין נחות. לכן, בהתאם לאיומים שיש למדינות האלה הם בוחרים את הפתרונות המתאימים.
טייסת 101 האדומה הוירטואלית של Aces High 2
נערך לאחרונה: לפני 12 שנים
#9 · לפני 12 שנים
djmid כתב/ה:מה שאומר שפרוייקט הלביא לא מת או נזנח מעולם
פרוייקט הלביא לא מת או נזנח. הוא חי בסין (J-10) 🙂
מולי
#10 · לפני 12 שנים
[quote]

הבעיה הראשונה יכולה לגרום לכשלים חמורים, אם כי היא ניתנת לפתרון עם תחזוקה נאותה בדיקות וכד'. כך שאם המטוס בנוי ומתוחזק היטב הוא אמור להחזיק המון שעות טיסה. אבל זה לא פשוט. למשל, רוב MiG-29 הרוסיים (שיותר חדשים מכפיר) היום מושבתים בגלל בעיות מבנה.
[/quote
דבריך נכונים אבל צריך לזכור כי עד היום יש מטוסים שטסים (כמובן בתצוגות ולכיף) ממלחמת העולם הראשונה וכמובן ממלחמת העולם השניה .
כנראה שהכל תלוי ברמת התחזוקה ובבניה הראשונית של הכלי .
#11 · לפני 12 שנים
ofir1016 כתב/ה:

דבריך נכונים אבל צריך לזכור כי עד היום יש מטוסים שטסים (כמובן בתצוגות ולכיף) ממלחמת העולם הראשונה וכמובן ממלחמת העולם השניה .
כנראה שהכל תלוי ברמת התחזוקה ובבניה הראשונית של הכלי .

נכון - השאלה היא לא הגיל הפיזי של המטוס אלא שעות טיסה של גוף המטוס. חוץ וזה מטוסי מחה"ע ה-2 דורשים הרבה תחזוקה וגם לא טסים הרבה - אי אפשר להשוות את זה למטוסים פעילים של חילות האוויר שעושים מידי יום גיחות אימון וצוברים אלפי שעות טיסה.
טייסת 101 האדומה הוירטואלית של Aces High 2
#12 · לפני 12 שנים
זה שגם IAI וגם Chengdu עשו גרסא מקומית לאפ-16, וזה שגם הג'יי-9 וגם חיל האוויר הישראלי הגיעו מהקונספט של כנפיי דלתא + קנרד, לא אומר שהJ-10 מבוסס על הלביא.
מוביל בית הספר לטיסה במגמת מסוקים בסימולטור DCS World

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.