112 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים מועדון הטייסים עצות לנחיתה חלקה וטובה
דיון

עצות לנחיתה חלקה וטובה

35 הודעות 3,243 צפיות לפני 13 שנים
#1 · לפני 13 שנים
בקיצור לנחיתה טובה אתה צריך את הדברים הבאים:
1. מהירות גישה נכונה ולא מהירה מדי
2. קצב שקיעה לא גבוה מדי, פחות או יותר פי 5 ממהירות הגישה במהלך הפיינל(או 300-500 רגל לדקה) ויורד לסביבות 50-100 לקראת הגעה למפתן המסלול. בהצפה אמור להתאפס בנגיעה(כך שהמטוס למעשה מתיישר על המסלול ולא ממשיך ללרדת בו(לא "להישתל&quot😉.
אם קצב השקיעה גבוהה מדי יש להוסיף דחף מנוע ולא להרים אף-דבר שיגדיל את קצב השקיעה ויוריד מהירות עד סכנת הזדקרות.
3. .הצפה בנקודה הנכונה, לא גבוה מדי ולא מאוחר מדי.
4. במטוסים כבדים-הפעלת מערכות הבלימה האוטומטיות(autobrake, היפוך דחף, ספויילרים).
5. הכי חשוב-להתאמן ושוב להתאמן ושוב להתאמן.

יעזור אם תאמר איפה אתה מתקשה? אם בבלימה אז הדגשים הקריטיים הם מערכות בלימה של המטוס(בלם אוטומטי, היפוך דחף וספויילרים) וכנראה הדגש החשוב מכולם הוא מהירות גישה נכונה ומתאימה(לא מהיר מדי).
מולי
#2 · לפני 13 שנים
[quote="itaygr"]אוקי. 😄[/quote]

דבר רשאון אני שמח שבחרתה בססנה, תוכל להוריד ססנה טובה מהאתר של תומר חיים ומפריפלייט.
באו נתחיל, מהירות גישה נכונה לנחיתה היא 70 קשרים, 8 מטרים בערך מעל האדמה מתחילים להציף עד צפצוף הזדקרות. מדפים מורידים עד הסוף. דבר שני אני ממליץ לך להתאמן על הקפות בשדה דב.

הינה סירטונים עוזרים:

הדגמת נחיתה קצר:

הדגמת הקפה בשדה דב:
בברכה עומרי ו.

#3 · לפני 13 שנים
מולי, אני מצליח לבלום רק באיירבוס קשה לי רק בבואינג אני יכול כי יש את האוטו ברקס.
הרבה פעמים אני עושה שאני נוחת במקום האוטו ברקס אני עושה ברקס פארקינג.

עשיתי אימונים עם ססנה 172 המראה בשדה דוב נחיתה בבן גוריון והקפות מסביב שדה דוב ולאחר מכן נחיתה בשדה דוב. לפעמים קשה לי לבלום בנחיתה בשדה דוב או שאני נוחת מאמצע המסלול ואז כל הנחיתה הלכה.

בקיצור, הגעה והתיישרות מול המסלול קשה לי.
#5 · לפני 13 שנים
[quote="עומרי11"]גם באירבוס יש אוטו ברקס.[/quote]אבל זה לא עובד לי.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.