88 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים מועדון הטייסים נחיתות
דיון

נחיתות

15 הודעות 1,526 צפיות לפני 13 שנים
#1 · לפני 13 שנים
למה בנחיתות של מטוסי קרב הספוילרים מורמים לפני הנגיעה במסלול?
#2 · לפני 13 שנים
כי במטוסי קרב אין ספויילרים יש מעצורי אויר.
(ספויילר הורס עילוי ומכריח זוית התקפה גדולה יותר, שגוררת גרר גבוה יותר. מעצור אויר פשוט מגדיל את הגרר)
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#4 · לפני 13 שנים
כי פותחים אותם.
הם לא הורסים עילוי כמו ספוילרים, אז אין בעיה לפתוח אותם בג"נ
#5 · לפני 13 שנים
ולמה לא בכל הנחיתות נוחתים איתם?
ויש הבדל בין סוגי המטוסים לבין זמן הפתיחה שלהם?
וכמה זמן לפני הנחיתה פותחים אותם?
למה פותחים אותם גם בהמראה?
#6 · לפני 13 שנים
בהמראה?! אף פעם לא שמעתי שפותחים מעצורי אוויר בהמראה הם בדיוק ההפך ממה שצריך בהמראה הם מעלים את הגרר וזה מקשה על המטוס להתרומם
מנהל פורום פלייט סימולטור.
#7 · לפני 13 שנים
בהמראה מורידים מדפים (קצת)
#8 · לפני 13 שנים
מעצורי האוויר גם נחוצים לבלימת מהירות הריצה על הקרקע. למטוסי קרב אין מהפכי דחף או אמצעי עזר בסגנון הזה כדי לבלום על הקרקע. רק זווית התקפה, מעצורי אוויר ובלמים. (בעבר היה שימוש גם במצנח עצירה שגם הוא בעצם מעצור אוויר). זו אחת הסיבות שפותחים אותם לפני נחיתה. ב-F-16 למשל ברגע שהם פתוחים אפילו מעט ברגע שיש משקל על כן הנסע הם נפתחים אוטומטית למקסימום לעזרה בבלימה. לכאורה היה אפשר להגיע למהירות גישה גם בלעדיהם אבל הם חיוניים בבלימה על הקרקע לכן פותחים אותם במידה הדרושה, ועל הקרקע הם ייפתחו למקסימום.
באופן עקרוני פותחים אותם בפיינל. אלא אם יש צורך להאט באופן דרסטי קודם לכן.
כאמור לא פותחים מעצורי אוויר בהמראה, אין בזה הגיון-הכוונה היא להפחית גרר למקסימום כדי להאיץ מהר ככל האפשר למהירות ניתוק. מעצורי אוויר בולמים את ריצת ההמראה.
כנראה שאתה מתבלבל כמו שאורי כתב עם מדפים שמוסיפים עילוי ומקטינים את המהירות הדרושה לניתוק. בחלק גדול מהמקרים משמשים בהורדה חלקית(מצב המראה) להמראה.
בנחיתה מדפים מלאים משמשים גם הם להגברת ההתנגדות, בלימת המהירות, הגברת תלילות הגישה ושם יש להם תפקיד מקביל במידה מסויימת למעצורי אוויר- אולי משם מקור הבילבול.
מולי
#9 · לפני 13 שנים
אני בטוח
ראיתי סרטונים של f-15 של חיל האויר שלנו ממריא עם מעצורי אויר
#10 · לפני 13 שנים
נוחת עם מעצור אויר.
אף אחד לא ממריא עם מעצורי אויר

נוחתים כולם
http://www.flickr.com/photos/n-g-p/8364366878/in/set-72157607961596991
http://www.flickr.com/photos/sabian404/3440311621/
http://www.flickr.com/photos/jpointer/3475328994/

מה שכן,
כשהגאי הגובה מסתובבים - זה בהחלט נראה כמו מעצור אויר 🙂
#11 · לפני 13 שנים
יש סיפור של אחד הטייסים הידועים בחה"א לא בדיוק זוכר אם ראיתי את זה בקרבות אוויר בערוץ
"national geografic" או קראתי בספר "חליפת לחץ" אבל הוא סיפר שבאמצע קרב אוויר תוך כדי תמרון חד הוא בבת אחת פתח מעצורי אוויר הוריד מצערת לסרק ונתן לאויב שישב לו על הזנב לחלוף , וכך הפך מטרף לטורף והוריד אותו .
ניסיתי את זה גם בעצמי ב bms אבל לצערי זה עבד פחות טוב . נראה לי שהניסיון והתזמון זה מה שקובע 😄
#12 · לפני 13 שנים
תמרון "תן לו לחלוף" ה"קלאסי" הוכנס לחיל האויר הישראלי (לא יודע אם הוא הומצא על ידו) בזכות "יאק" נב.שהיה מראשוני טייסי הסילון בחיל.

התמרון הזה אפקטיבי רק במידה והיריב לא מספיק להגיב לו, כלומר קרוב מאוד, או בקצב סגירה גבוה מלכתכילה. שימוש בו בצורה אפקטיבית מצריך הרבה ניסיון.
#14 · לפני 13 שנים
[quote="er15i"]אני בטוח
ראיתי סרטונים של f-15 של חיל האויר שלנו ממריא עם מעצורי אויר[/quote]

אולי נוחתים עם מעצורים,לא ממראים עם זה 🙂

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.