109 חברים מחוברים
1 בשיחה קולית כעת
הצטרפו עכשיו
חדרי שיחה פעילים: voice 1 H
בית פורומים קנה ומכור ג'ויסטיק מצערת כפולה מתאים לA-10C במחיר נורמלי?
דיון

ג'ויסטיק מצערת כפולה מתאים לA-10C במחיר נורמלי?

22 הודעות 3,143 צפיות לפני 13 שנים
#2 · לפני 13 שנים
עקרונית הG940 אמור לעלות פחות מ1000. רק כשאתה לא בישראל, אצלנו המחיר לא נורמלי.
אבל בייבוא אישי רק המשלוח יגרום לו לעלות כפול ויותר בגלל המשקל של החבילה.
הX65 בארץ הוא הדבר הכי קרוב, באיזור 1500 שקל- אבל הסטיק עובד על חיישני כוח, אולי לך זה מוזר כמו לי.

אבל בחיי, הWarthog חתיכת דבר. אני מאוד ממליץ לך לחכות עם זה ולחסוך בשבילו. אתה תטבע בים האפשרויות לתכנות שלו 😄 אני אישית נהנה מכל רגע, במיוחד כשG940 עולה בארץ יותר למרות שהאיכות הכללית שלו נמוכה יותר (זה אבסורד, אבל זה מה יש).

מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי

69 הפטישים הוירטואלית הותיקה
#4 · לפני 13 שנים
אם כבר חוסכים למשהו איכותי, במיוחד אם מיועד לסימולטור A-10, אין ספק שה WARTHOG לוקח בסיבוב כל משהו אחר שקיים בשוק היום - וזה אני אומר מנסיון אישי. התנסיתי במערכות סטיק/מצערת של CH, X-52 PRO ועכשיו עם ה WARTHOG והוא פשוט ליגה אחרת. הן ברמת התחושה שהוא נותן, המצערת הכפולה שפותחת עולם חדש להטסת דו-מנועיים והאפשרויות הרבות לתכנות הכפתורים הרבים.
#5 · לפני 13 שנים
תוכלו לספר לי על האפשרויות התכנות הכפתורים הרבים ?
#7 · לפני 13 שנים
eitan1980 כתב/ה:תוכלו לספר לי על האפשרויות התכנות הכפתורים הרבים ?
אני תוהה למה צריך את אפשרויות התכנות הרבות אם את עיקר המיפויים עושים בתוך תפריט האפשרויות בכל סימולטור.
אני אישית עדיין לא התקנתי את ה-T.A.R.G.E.T.
מישהו יכול להבהיר לי את הנקודה הזאת? דוגמאות וכד'

היו 2 מקרים בודדות שנצרכתי לתכנות:
בעבר השתמשתי ב-CH Fighterstick ובו באמת השתמשתי בסקריפט כדי לדמות הדק בעל 2 דרגות.
ב-Falcon 4 AF לא היה ניתן להגדיר צירי בלמים לדוושות ונאלצתי לכתוב סקריפט לדוושות CH לצורך זה.

אבל ב-TM Warthog? יש בו הכל ומכל טוב. למה צריך סקריפטים בנוסף?
מולי
#8 · לפני 13 שנים
מולי, אני דווקא להיפך- הבנתי שאין לי שום סיכוי להשתמש בכל הכפתורים והטוגלים אם אני מנסה למפות אותם בסימולטור.
אין לך בעיה עם הA-10C, כי ED הנדיבים תכנתו אותו מראש לעבוד עם ההוג. אבל רק הA-10C.
הבעיה הראשונה היא פולסים. כשאני רוצה לדמות פקודות של מקלדת (שוב לא לשכוח- הA-10C בנוי לעבוד בלי בעיות כאלה עם פקודות DX), כפתור טוגל לא יעבוד כמו שצריך כי הוא מופעל למצב קבוע.
הסימולטורים שאני ניסיתי פשוט לא זיהו לי את הטוגלים אם לא נתתי ידנית פולס קצר מכמה חלקי שניה- אז הם לא נתנו לי להגדיר כפתורי טוגל לפונקציות שרציתי.

ומה עם היכולת להשתמש במצבי SHIFT? זה הרי מכפיל את כמות הפקודות על הHOTAS.
ואז יש גם שכבות U,M,D- שבכל אחת יש מצב I ו O. זה אמנם לוקח זמן לכתוב סקריפט בשביל כל זה אבל בשביל הדברים הפשוטים יש את הUI במקום הסקריפט אדיטור.
בסופו של דבר אני לא צריך להוריד את היד מהסטיק או המצערת כדי לבצע כל דבר שאני רוצה. כמובן יש את הקטע של קוקפיט לחיץ, בשבילו צריך (למרות שהתכנות יאפשר גם את זה בHOTAS).
UMD עובדים יפה מאוד כשמגדירים מתג שעובר ביניהם. לדוגמה הוא מקושר למעבר למצב ניווט במטוס, ובו זמנית מקושר להעביר את הHOTAS לשכבה U. כעת הכפתורים קיבלו תפקידים אחרים, שמשמשים למצב הניווט. מעביר את אותו מתג לשל אחר שלו- נניח AA סריקה אנכית- והכפתורים הרלונטיים יקבלו תפקידים של שליטה במכ"ם ובחירת הנשק במקום מעבר בין נ"צ.

הלאה- מאקרו. כשאני לא רוצה להתעסק עם כפתורי F במעבר בתפריטי הרדיו- אני יכול להגדיר מאקרו קצר וקל שמקושר לכל כפתור שהוא שיעבור בעצמו על סדר הלחיצות הזה.

שליטה בLED היא גם דבר נחמד (תשאלו את אור, כמה הטרדתי אותו אתמול עם הלדים שלי).
קיבלנו חמישה כאלה שםוגם תאורה אחורית- לא חבל להזניח אותם?
אני אישית הגדרתי כמה לדים מהבהבים כדי לקבל תזכורת טובה בזמן קרב על דברים שאני שמתי לב שמשום מה תמיד הייתי שוכח. מעצור אויר לדוגמה. כשאני מפעיל אותו- כל העסק מהבהב לי כאילו אין מחר, ככה אין סיכוי שאשכח 🙂

משהו יותר ראליסטי הוא שימוש בכפתור אחד לשתי פונקציות- לחיצה רגעית לפקודה א' ולחיצה ארוכה לפקודה ב'.

הדבר היחיד שממופה לי בסימולטור הוא הצירים עצמם.
בסופו של דבר ההוג מיועד לתכנות. זו הדרך היחידה להשתמש ב100% מהמערכת הזאת. טוב, אלא אם הסימולטור בנוי מראש לעבוד איתו 🙂

#9 · לפני 13 שנים
טוב, סבבה, התקנתי את ה-T.A.R.G.E.T של Thrustmaster. והתחלתי להציץ בתיעוד. הייתי צריך לקרוא לפני שאני שואל שאלות תם..
ועוד בעבר חשבתי שה-CH הוא הטופ מבחינת סקריפטים ותכנות..
מולי
#10 · לפני 13 שנים
התיעוד יפה מאוד, הם נותנים שם דוגמאות למצבים פופולריים. רוב הסיכויים שלא תצטרך גם לחשוב על משהו משלך כי יש שם דוגמה כבר.
בגדול אפשר להשתמש בGUI לרוב הדברים כדי לחסוך המון זמן. הצורך לכתוב סקריפט או שורת קוד זה רק להפעלה של דברים מאוד ספציפיים ואני לא מסוגל לחשוב על הרבה כאלה.
רק אל תתחיל להגדיר מקשי מקלדת בעזרת הסקריפט אדיטור במקום הGUI, אנחנו צריכים אותך זמין פה 😂

#11 · לפני 13 שנים
חח, אני משתמש בו בעיקר ל A-10C ובנתיים לא רואה צורך להוסיף כלום.
עבור ה-FSX זה יכול להיות כר נרחב להתעסקויות 🙂
מולי
#12 · לפני 13 שנים
אני חושב ש x52 של saitek הוא גם די זול עולה בערך 700 שקל והוא גם איכותי אני בעצמי חוסך לקנות אחד כזה.. ממליץ
#13 · לפני 13 שנים
תמיד תוכל לנסות לעבור את הגיהינום שלי ולהגדיר את המצערת לעבודה עם הSU-25T (אלא אם יש לך איזה מטוס אחר שלא מכוער ואיטי) 🙂
הטוגלים הם מה שהכניס אותי לסקריפטים. אם ניקח לדוגמה את EAC. במצב OFF המתג פתוח, ורק במצב ARM הוא נסגר והסימולטור יכול לזהות אותו.
אז- נגדיר את ARM בסימולטור לפקודה שמפעילה איזה משהו. עד כאן הכל יכול להיות בסדר. ואיפה מגדירים את הOFF? פה נתקעים. הסטיק, כשהוא עובד כבקר ושולח מקשים של מקלדת יכול לזהות את המעבר לOFF ופותר לנו את הבעיה.

#14 · לפני 13 שנים
קורן571 כתב/ה:אני חושב ש x52 של saitek הוא גם די זול עולה בערך 700 שקל והוא גם איכותי אני בעצמי חוסך לקנות אחד כזה.. ממליץ
שים לב לכותרת הדיון "ג'ויסטיק מצערת כפולה מתאים לA-10C במחיר נורמלי"
X-52 לא עונה לקריטריון. יש לאורי(שפתח את הדיון) כבר X-52.
מולי

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.