היי אורי,
שאלה מצויינת, אני אפרט קצת יותר. לאחר צפייה נוספת בסירטון זה היה באמת החלק השני של ההעשרה. בחלק הזה ביקשתי מהחניכים לכבות את המכ"מ שלהם, לחפש ולזהות אותי וויזואלית, ולבצע את הירוט ללא חתימת מכ"מ בירי, כדי להישאר מוסתרים לפחות במימד האלקטרומגנטי.
דהיינו ירי של טילי AIM-9P מונחי חום במצב של uncage או ירי של תותח עם שימוש של כוונת משפך (EEGS) ללא נעילת מכ"מ.
התלוצצנו במהלך המיתאר, קראנו לזה "אי אל 2 סטייל"...
למעשה ביצוע של היירוט מתחילתו ועד סופו ללא שימוש במכ"מ אלא רק עם חיישן mk1 eyeball מהווה את הדוגמה הקלאסית והביטוי האולטמטיבי למושג ה-Bounce, דבר שקשה מאד להשיג בפאלקון כאשר יותר מדי מתרגלים (מלשון הרגל) להשתמש ולהסתמך על מכ"מ כדי להפיל את האויב.
אם יוצא לך לטוס בקמפיין ברשת של Battle For Sinai בשרת של Team Archer בטח יצא לך להיתקל בכמה טייסים אייסים בצד המיצרי שיודעים לטוס וליירט בשיטה הזאת. הם משחרים לטרף בשקט בלי להפעיל מכ"מ, מקבלים הכוונה מבקר אנושי או בן זוג שסורק מרחוק או מהצד ומגיעים חרישית לאזור ומאתרים את המטרה וויזואלית. מאותו רגע זה רק עניין של זמן עד שהטרף פתאום חווה פיצוץ גדול מטיל או תותח של הציידים האלה, וזאת ללא שום התראה אפילו רגעית מה-RWR. לאחר שאני ורוני חווינו את זה על בשרנו, החלטנו שנקדיש לזה שעתיים כהעשרה, למעשה הרבה זמן לפני שנוגעים בנושא של קרבות אוויר בסילבוס.
אמנם אין כאן דוגמה של Bounce קלאסי עלי, אבל כן רואים איך אני נופל בעקבות מצב של Task Overload. כאן בדוגמה אני מופל פעמיים ולא ע"י רוני שצילם את הסרטון. בשני המקרים אני מתייחס בעיקר רק למטוס של רוני, כי הוא הכי קרוב אלי ומבחינתי מהווה את האיום הכי משמעותי. רוב חלוקת הקשב שלי מרוכזת על להטיס את המטוס שלי, להיזהר לא להיכנס בקרקע, שומר על קשר עין עם המטוס של רוני ועוד מטוס שהיה באזור, ומנהל קרב גזרות מול רוני, ולא רואה את הכניסה של אסף במימד האנכי, בשני המיקרים אני חוטף את הטיל של אסף.
עוד היבט של תרגול שהיה בהעשרה הזאת היא נגיעה קטנה בתחום האימון של זוג נגד בודד (למרות שהיו שם יתר מזוג). אך בכל אופן יש חשיבות עצומה לתקשורת בין המיירטים, והתיאום בין הפעולות שלהם כדי לגרום לבודד להגיע למצב של Task Overload ולעשות משהו צפוי, שניתן לנצל למצב של ירי. הטקטיקה הזאת ידועה בתורת הלחימה בשם "Loose Deuce" ומאד מעניינת לתרגל וליישם. גם מדי פעם נתתי להם אינדיקציה של יירוט שהיה נותן בקר, כך שזה הקל על החניכים לחתור למגע.
אלון
its not a bug, its a design feature
נערך לאחרונה: לפני 13 שנים · 3 עריכות