75 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים אי אל 2 בחירה סטיק
דיון

בחירה סטיק

13 הודעות 2,032 צפיות לפני 15 שנים
#1 · לפני 15 שנים
תראו אני דיי רוצה להתחיל עם הסימולטור IL2 והייתי רוצה לדעת על איזה סטיק על יכולים להמליץ לי בשביל מתחילים(ממש מתחילים,סימולטור ראשון 🙂 )
הייתי מניח שהתקציב שלי נע בין 500 ל800 שקל,אם צריך לבצע הזמנה באינטרנט בשביל הסטיק,אני צריך שלאתר יהיה טלפון דרכו אוכל להזמין.
תודה,אביחי.
#3 · לפני 15 שנים
יש לי אחד כזה ואני כבר הרבה זמן בתחום ואני לא חש שהגיע הזמן לעבור לכאלו שמחירם גבוה מאד
חבל להוציא הרבה כסף בהתחלה לפני שבדקת את התחושות שלך עם התחום הזה של סימולציה
אם בעוד חודש יתברר ותחוש שזה לא מתאים לך ? חבל על הכסף.
והג'ויסטיק שהוצע לך איכותי וטוב ובמחיר סביר בהחלט ותמיד אפשר לשדרג ולעלות.
אבל כאמור בחן קודם את השייכות שלך לתחום הזה
" לא טוב היות האדם טס לבדו " (Ice)

#4 · לפני 15 שנים
תודה 🙂 מה זה בדיוק פורס פידבק?המונח מוכר לי אבל אני לא בדיוק זוכר מה הפירוש שלו... 💡
בשביל זה מנסים לא?למרות שאני בטוח שאני יהנה מהסימ' 🙂
#5 · לפני 15 שנים
המאפשרת לך לחוש על הג'ויסטיק/הגה חלק מהתנועות שמתרחשות במהלך המשחק על הצג.
למשל הגה שכזה כאשר במסך מולך תראה שהמכונית בה אתה נוהג עולה על במפר/חצץ הטכנולוגיה הזו מעבירה להגה את התחושה כאשר נוסעים על חצץ ולכן ההגה ירעד וכדו'
ג'ויסטיק שיש בו טכנולוגיה כזו כאשר תירה יתן לך תחושה של רתע "וירעד" לך ביד וללא טכנולוגיה כזו אתה רק תראה את המטוס במסך רועד אבל לא תחוש כלום בכף ידך.
במילים פשוטות יותר, הטכנולוגיה הזו נועדה להעצים את החוויה של המשחק.
" לא טוב היות האדם טס לבדו " (Ice)

#6 · לפני 15 שנים
אהה אוקי... תודה 🙂
דרך אגב,יש את הסטיק הזה בבאג או בחנות אחרת?
#7 · לפני 15 שנים
יותר מרטט בעת ירי או חצץ מתחת לגלגלים צריך להבהיר את החשיבות של FFB בטיסה-ובמיוחד כאשר יש קשר מכאני בין הסטיק למשטחים. ההתנגדות של סטיק כזה תהיה חזקה יותר ככל שמהירות האויר מעל הכנף תהיה גדולה יותר. וכשמרגישים את זה- זה די ראליסטי.
בנוסף אפקטים של הרעד כאשר מתקרבים להזדקרות גם כן חשובים כדי להרגיש את המטוס שלך בצורה טובה יותר.
סטיק FFB גם אמור לאפשר קיזוז נכון יותר.

זה כמובן לא קריטי, אבל כשיש סטיק עם FFB טוב זה מאוד עוזר.

מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי

69 הפטישים הוירטואלית הותיקה
#8 · לפני 15 שנים
לגמרי מייק..
הקטע של פורס פידבק הוא לתת למטיס את ההרגשות שיש במציאות שעם סטיק רגיל לא מרגישים וזאת בגלל שהוא עובד על מנועים ולא קפיצים...וזה חשוב בעיקר למטוסים שהם עובדים על כבלים ללא FBW וכל מיני מערכות ייצוב, אבל גם לבלאק שארק ועוד..
רמת קשיחות המירכוז, כפי שמייק ציין, זה עוזר לך להבין מה המהירות שלך וכמה אתה יכול למשוך את הסטיק בפניה.
דבר שני זה הרעד בפניה, שהמטוס קרוב לזוית תקיפה מקסימלית הוא מתחיל לרעוד וזה עוזר לך להבין שזה הגבול ולא כדאי למשוך עוד את הסטיק, אחרת המטוס יזדקר.
חוץ מהדברים החשובים האלו הסטיק גם רועד כאשר אתה מסיע בשטח, יורה, כאשר אתה בסחרור וכו..
מוביל בית הספר לטיסה במגמת מסוקים בסימולטור DCS World

#10 · לפני 15 שנים
לדעתי אין יצרן של ג'ויסטיקים שנותן את התחושה ( force feedback ) של הג'ויסטיקים של מיקרוסופט , שלצערי לא מייצרים אותם היום. כל השאר סתם ויברטורים
#13 · לפני 15 שנים
G940 עולה 300 דולר בארה"ב...זו מערכת של סטיק, מצערת ודוושות..
אפשר לקנות בארץ אבל ממש לא משתלם..
מEBAY אתה יכול לקנות עם משלוח והכל ב1600 שקל
מוביל בית הספר לטיסה במגמת מסוקים בסימולטור DCS World

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.