הסרטונים האלה פשוט מזעזעים ! ולכן הם עושים את העבודה הכי טוב שיש.
זו המציאות ! כך נראות תאונות דרכים.
שכל אחד יסתכל על החיים שלו. נולדים, גדלים,עוברים את חוויות הגן,בית הספר,הצבא,האונברסיטה,מתחתנים... יש ילדים... ואיפהשהוא מגיע מישהו או משיהי שפשוט עוצר לנו את החיים ואומר נהניתם עד עכשיו... עכשיו תשלמו ! בשביל משלוח של SMS , בשביל להסתכל על בחורה או סתם בשביל דאווינים כאלה ואחרים הורסים חיים שלמים. זה פשוט נורא !
אני זוכר את היום ההוא... את השעה והרגע בו נכנסתי לרכב אחרי ה YIIIIEEEEEEE HAAAAAA ! של מעבר הטסט ומשם להנעת המנוע בדרך לנסיעה הראשונה באופן עמצאי לחלוטין. ואז - לא היה לנו מלווה...
היתה תחושת אחריות עצומה !
היום כשאני נכנס לרכב , יש לי יותר ביטחון. נכנסים מניעים נוסעים ועל הדרך שמים חגורת בטיחות . מכוונים את המושב וכו'...
הלו !
אני נותן לעצמי סטירת לחי עצבנית !!!! ואני מתקשה לומר שאני שמח לראות את הסרטונים המזזויעים האלה, אבל אני כן יכול לומר שזה חשוב לראות ולדעת מה פוטנציאל הנזק האמיתי. בלי צנזורה !
להכניס את כולם לפרופורציה !
אצלנו בארץ לצערי לא משדרים תשדירים כאלה כדי לא ליצור "בעיה נפשית אצל אנשים רגישים".
אני חושב שאם זה יכול להציל חיים ויש בכך ליצור סערה ציבורית ולהעלות את העניין לשיח בין החברים בעבודה , בבית , ברחוב ובכל מקום אפשרי - דיינו !
ואם יבוא משיהו שיטען שקשה לו לצפות בזה - שיילך לטיפול פסיכולוגי.
מדובר בחיים של אנשים.
אני זוכר שהייתי טכנאי בטייסת 116.
לטייסת שלנו ולטייסת 102 היתה יריבות קשה מאוד בכל הקשור לטיב אחזקת המטוסים (ואני מדבר על סטטיסטיקות. אין הנחות בשום מקרה כמובן...)
התוצאות לא שיקרו. המטוסים שלנו היו הרבה יותר אמינים. ולא בגלל שייצרו לנו במיוחד סדרה אחרת...
באחת החופשות , רגע לפני היציאה - אסף את כולנו מפקד הטייסת ואמר את שאמר וסיים ב:
"כשאתם נוסעים בכביש אתם צריכים להזהר לא רק על עצמכם אלא גם על אחרים. אולי ברכב ממול יש מישהו מטייסת 102..."
זה סיכם הכל. הכל תלוי בכם . אל תסמכו על זה שמישהו יציל אתכם מהסכנה...
נהגו באחריות כל פעם שאתם נכנסים לרכב ונסו לזכור את היום והרגע הראושנים בהם נהגתם לבד ובאופן עצמאי !
(אגב, וזה חשוב מאוד. לא רק לנהג יש השפעה. גם אם אתם יושבים ברכב עם חברים - אלה גם החיים שלכם ! יש לכם השפעה ברורה על הנהג ומה שהוא יעשה. תסיקו מסקנות...)
ארדוף אויבי ואשיגם ולא אשוב עד כלותם אמחצם ולא יכלו קום יפלו תחת רגלי