חלופות במרכז הארץ?
סירקין, עין שמר, פיתוח מנחת ראשון, אני לא מכיר את כל החלופות, אם אתה מחפש מסלולי אספלט קיימים ופנויים, אז באמת אין הרבה באיזור המרכז, מן הסתם כי זהו האיזור המאוכלס בארץ. וחוץ מהרצליה וסירקין אין כלום בתוך הערים, ובצדק. גם האנגלים לא בנו אותם בתוך הערים, אבל מאחר והם נבנו די סמוך לערים שנבנו נוצר המצב האנומלי הזה של שדה בתוך עיר, כתוצאה מהתפתחות טבעית של העיר. מזל שזה לא קרה בלוד.
דרך אגב, פשוט הצבא השתלט על כל המסלולים, בית דרס הפך לימ"ח, סירקין הפך למה שהוא, הרצליה הפך לבית ספר לנ"מ(שפונה. אז מסתבר שהצבא יודע לפנות בסיסים עם מספיק לחץ). חיפה שימש בתחילה בעיקר את הטכני של ח"א, בלוד היה עד לא מזמן בסיס ח"א. עין שמר היום של ח"א באופן כמעט מלא. מחניים בעיקר של הצבא. רק עטרות לא נכבש.
אני דרך אגב רואה במגידו שדה שנמצא בתחום חדרה-גדרה הוא בקו הזה, אף אחד לא הגדיר גבול גזרה מזרחי.
לגבי הדואים
קודם כל אני אחד מהם, לפחות עד לפני מספר שנים. ובוודאי שהיינו מעדיפים מנחת, לא רק במרכז הארץ, אלא כאן בשכונה מטר מהבית. אבל זאת נוחות. ועל זה בדיוק טענתי, שכל המאבק הזה הוא על נוחות ולא על עתיד התעופה הכללית בארץ. והייתי נוסע שעה ומשהו בשביל התחביב, בפועל זה קרה(גרתי במרכז וטסתי בעיקר בתימן), אבל רק בסופי שבוע זה נכון, למי שסתם רוצה לטוס כדי לשמור על כשירות, זאת יותר בעייה, בזה אני מסכים.
לגבי משרד הבטחון
לא ראיתי טענות בעניין, לא כאן, ולא בשום מדיום אחר. הטענה העיקרית באה לעריית הרצליה/ברוני הנדל"נ וכו'. אולי כי משרד הביטחון והצבא משרתים את המאבק ואם אף חלופה לא תאושר, אז המאבק יצליח.
שטחי האימון שייכים לח"א, זה נכון. אבל אם תהייה העתקה של פעילות תעופה כללית לאיזורי הצפון/הדרום אני מניח שיימצא פיתרון לבעלות עליהם, בוודאי באיזורים הסמוכים לשדות, ומאחר וגובה השטחים ל-GA נמוך יחסית וסמוך לאיזור פעילות תעופה אזרחית, השטחים הספציפיים הללו לא קריטיים לצבא במיוחד ויימצא לעניין הבעלות הסדר וזו הבעייה הקטנה יותר בסוגיה. לא התכוונתי שכל השטחים בנגב או בעמק יזראל/עמק בית-שאן יהיו שטחי אימון למטוסי GA. אבל הפוטנציאל גדול.
אבל אתה צודק באופן כללי, ובעניין זה: ח"א עדיין לא אמר את דברו, הוא מורגל לפעילות אזרחית סמוכה מאד לרמת דוד(מגידו)/חצרים(תימן) רק בשבתות ועם זה הוא יכול לחיות בקלות. כשזה יעבור לכל ימות השבוע, יש סיכוי שגם הם לא ישמחו שזה יקרה.
זה בגדול לעניין. וגם לי לא הייתה כוונה מיוחדת לפתח דיון בעד ונגד, "אבל אתה התחלת" ומאחר ויש גם טענות סבירות בעד ההעתקה ראיתי לנכון להציג גם אותם.
להודות על האמת, אני לא רואה מצב שבו יעתיקו את השדה בעשר השנים הקרובות, כי הסוגיה סבוכה מידי לפיתרון וביצוע בעיקר בסוגיית החלופה(שדה דוב הוא דוגמה מצויינת לסגירה/העתקה). ולאחר העשר שנים, הקושי בפתרון הבעייה רק יחריף, לכן שדה הרצליה ישאר עוד הרבה זמן במקומו.
מבחינתי אפשר לסיים כאן את הוויכוח התרבותי.
מולי
נערך לאחרונה: לפני 15 שנים