146 חברים מחוברים
8 בשיחה קולית כעת
הצטרפו עכשיו
חדרי שיחה פעילים: voice 8 G H I I I +3
בית פורומים תעופה קלה רשיון פרטי - דאון או מטוס?
דיון

רשיון פרטי - דאון או מטוס?

20 הודעות 6,344 צפיות לפני 17 שנים
#1 · לפני 17 שנים
היי לכולם

זו תקופה ארוכה בא אני רוצה להתחיל ללמוד טיס פרטי
במיוחד לאחר טיסתי המוצלחת ליפני כחצי שנה
הדבר היחיד שמנעה מימני זהוא מצבי הבריאות

אני חולה סכרת נעורים מגיל 3
לאור הכתבה האחרונה בביטאון הצלחתי להפיק ממנה מספר תשובות לשאלות שהתרידו אותי
שהגדולה מבינהם "האם בכלל חולה סכרת יכול להוציא רישיון טיס אזרחי" לאחר וצבאי שללו אותי על הסף בכל מה שקשור לשרת בצהל

השאלה שלי היא כזו

מה דעתכם יותר מהנה או קדאי

מטוס ממונע
אולטרלייט
דאון
#2 · לפני 17 שנים
לדעתי דאון, קודם כל אני חושב שזה יותר זול, והאתגר הן בטיסות מרחק והן בשהייה מקסימאלית גדול יותר מבטיסה ממונעת במטוס קל או באולטראלייט שהיא מאד פונקציונאלית לדעתי.
דאייה נראית לי יותר ספורט.
חוץ מזה, אין ספק שזו צורת הטיסה הטהורה ביותר.
מולי
#3 · לפני 17 שנים
מולי האם ידוע לך נניח שאני מבצע את המסלול של הדאון או האולטרלייט (ככל שידוע לי לאולטלייט צריך 16 שעות לסולו ולא 40 כמו במטוס פרטי למרות שעלות השיעור היא אותו דבר)
אני יכול להחשיב את שעות השיעורים והטיסה שלי ולהשתדרג עם הזמן למטוס

הכוונה נניח עשיתי אולטרלייט עם 16 שעות ובעוד שנה ארצה להשתדרג למטוס העם עלי לעשות את כל ה40 טיסות במלואן או שאני יכול בעצם רק הלוסיף את ה 26 החסרות לי

וכפי שציינת אכן דאון יותר זול

נכון ללפני שנה זה עלה בסביבות ה8 אלף
#4 · לפני 17 שנים
האמת שאין לי מושג, אבל אתה יכול לבדוק מול מישהו במועדון דאייה מגידו (מועדון הדאיה הגדול והפעיל בארץ).
http://www.megido-gliding.org.il/mgc_H.htm

כנס שם ל-צור קשר, שלח מייל או דבר איתם.

לגבי אולטראלייט, אני אפילו בור עוד יותר 😳
מולי
#5 · לפני 17 שנים
דודים שלי גרים במגידו וכאשר אנחנו באים אליהם אני רואה המון דאונים.
לדעתי זה נראה דבר מאוד נחמד יחסית לרעש נוראי (האולטרלייט) אבל זה גם יותר מסוכן, כי אין מנוע ואם קורה משהו אז זה לא נחמד במיוחד.
אבל אני ממליץ על איזשהו מטוס קטן כמו ססנה.

אבל אם אתה רוצה משהו מאוד טוב אז תקרא את התוכניות האלו:
לך לאחד הבסיסים של חיל האוויר הקרבי, "תשאיל" מהם (מבלי שידעו) מטוס F-16. כל שנה יש (כמו לפני שבועיים) אפשרות להחזרת נשק צבאי ללא העמדה לדין, תלך לשם, יהיו שם אנשים עם קטיושות, טילים למיניהם, רובים, אקדחים, אתה תביא F-16.
מקווה שעזרתי! 😄 😄 😄
#12 · לפני 17 שנים
shugibugi1 כתב/ה:לדעתי זה נראה דבר מאוד נחמד יחסית לרעש נוראי (האולטרלייט) אבל זה גם יותר מסוכן, כי אין מנוע ואם קורה משהו אז זה לא נחמד במיוחד.
אבל אני ממליץ על איזשהו מטוס קטן כמו ססנה.

😄 😄 😄
דווקא אם אין מנוע יש פחות דברים שיכולים להתקלקל, הדבר היחיד שיכול לקרות הוא שלא תצליח להגיע בחזרה למסלול- אז נוחתים בחוץ, לא סוף העולם, מרימים טלפון, יוצאים לחלץ אותך עם העגלה של הדאון, מפרקים מעמיסים וחוזרים. זה יכול לקרות ואפילו לא יכעסו נורא(אם לא תשבור את הדאון)-אלה החיים בדאייה. וזה בד"כ חריג וקורה רק בטיסות מרחק. למה יותר מסוכן?

אתה יודע את המגבלות, אז לא תטוס במקום שאי אפשר לנחות. בסיכומו של דבר זה ספורט, דאון לא אמור לקחת אותך מנקודה א' לנקודה ב'.
אם אתה מחפש פאן ולחוות את הטיסה באופן הכי בלתי אמצעי-זה הכלי.
להגיע מנקודה לנקודה באויר- לך על ממונע.
מולי
#14 · לפני 17 שנים
תשמע אולטלייט זה מטוס אטרקטיבי במיוחד...
עלות הקורס היא אותו דבר כמו מטוס קל...
אם אתה איזה מוביל ציפורים נודדות אז תהיה על אולטרהלייט(אם ציפורים טועות בנדידה מובילים אותן עם אולטרלייט)

עדיף כבר מטוס קל...אגב: בשביל החלטה מדויקת,כדאי שתחליט מה התקציב שאתה מוכן להקריב...

VATIL Member and Pilot

Tennis Player In The Blood

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.