FALCON היה מאז ומתמיד סימולאטור, להבדיל מ-LOCK ON שהוא משחק.
בסימולאטורים, מה שחשוב, להבדיל ממשחקים, זה ההתקרבות למציאות ברמה המקסימאלית.
מה שמשחקים בדרך כלל באים לענות עליו, זה הצורך לגרפיקה נחמדה פלוס כמה אופציות כמו במשחקי-נהיגה, ברקס, פניות, האצה וכן הלאה.
במשחק מכוניות לא תוכל להעביר הילוכים, כי זה משחק - כל הדגש הוא בגרפיקה ובכמה שיותר דברים שלא תמצא במציאות, אחרת עדיף לך כבר לנהוג בדבר האמיתי.
מה שסימולאטורים עושים, כמו סימואלטור מכוניות, זה הדגש על מספר פונקציות גבוה ביותר, הכולל בתוכו דברים אלמנטרים כמו מהירות האצה נכונה, דגש על זמן בלימה הגיוני , דגש על מהירות, דגש על הילוכים ועל שאר הדברים והפרטי הקטנים.
במילים אחרות ניתן לסכם כי :
משחקים - באים לענות על הדחף לעשות דברים ווירטואלים שאינם ניתנים לביצוע במציאות, לכן לא מתבססים על דינאמיקה ופיזיקה מציאותיים (להלן 19 ג'י עם F16 ב-FLIGHT SIMULATOR) וגם לא על הילוכים וכן הלאה, דברים אלמנטרים .
סימולאטורם - באים לענות על הצורך להעתיק את המציאות. האומנם - במכוניות כל הייתרון הוא או בלימוד נהיגה לטסט, או לימוד נהיגה תוך כדי העברת שיעורים ווירטואלים כדי להמנע במציאות מתאונות-דרכים, או סתם הנאה שלא תמצא במציאות, כי אין לך מוכנית למבורגיני (מן הסתם).
אבל, וכאן הדגש אולי העיקרי, בסימולאטורים מסוג מטוסים, להבדיל ממשחקי מטוסים (LOCKON,IAF,USAF) העיקרון המושתת מתחילתו של הסימולאטור הוא להביא את המטוס למחשב.
פאלקון עושה עבודה נהדרת, האומנם - עוד לא נתקלתי במישהו שבאמת יודע לנצל רבע ממה שיש למשחק להציע, שלא נדבר על תרגולות ודברים מורכבים, אולי בגלל שהסימולאטור, פאלקון 4, דורש לדעת כל מה שטייסים יודעים.
אישית בכלליות, אני שונא משחקים .
אומנם, יש משחקים שהם מהנים . למה? כי הם נותנים לי לעשות דברים שלא הייתי עושה במציאות ולא ניתנים לעשותם, כמו להכניס פלוגה של טנקים לרצועה מסוימת באיזה שהוא חוף על נורמדי.
אבל, עם זאת, סימולאטורים הם נראה לי גולת-הכותרת של המחשב.
מאז הגיעם של הסימולאטורים לחנויות, מאז 1990 (תתפלאו, כבר אז היה הבדל בין משחקים לבין סימולאטורים) כאשר יצאו סימולאטורים מסוגים שונים, התחילו אנשים רבים לראות את המחשב לא רק ככלי עזר לעבודה בהדפסה או בחישוב כמו מחשבון, אלא גם ככלי שמביא לך את (במקרה שלנו) מטוס ה-F16 עד לביתך, מה ש-LOCKON לא עושה.
מקווה שעד כאן זה עונה על דחף שלכם לוויכוחים המטופשים והידועים מראש.
מ"ט 110 אבירי הצפון
www.110vfs.2ya.com
טייס בצוות האווירובטי