132 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים מועדון הטייסים שאלה. באיזה טיל\פצצה משתמשים להפצחיץ כלי רכב?
דיון

שאלה. באיזה טיל\פצצה משתמשים להפצחיץ כלי רכב?

38 הודעות 4,114 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
המאווריק ננעל על מטרות כמו גדול ופוגע עוד יותר כמו גדול במטרות נעות.
בכלל , אני חושב שבשביל רכב מסכן לא יקפיצו שני F16 לאוויר , יש דרכים יותר זולות ויותר יעילות.

!No Shnizel?No B&Z
Pilot that counts on missiles will die by the gun
#2 · לפני 18 שנים
dorshoshani, אתה ענית לעצמך. מאווריק הוא מתבייט. יש לו עין לא? אז למה בכל זאת אי אפשר?
#3 · לפני 18 שנים
YINON כתב/ה:dorshoshani, אתה ענית לעצמך. מאווריק הוא מתבייט. יש לו עין לא? אז למה בכל זאת אי אפשר?

לא שאי אפשר, יש הרבה שיקולים אחרים. למה להעלות F-16 לאויר שישגר טיל שעולה כמה אלפי דולרים, על מכונית יד שניה?
למה לא להעלות מסוק שישגר חימוש מסוג אחר יותר זול אולי...
#5 · לפני 18 שנים
pilotxf-16i כתב/ה:בדיוק,משגרים את זה ממסוקים וזה משהו כמו טיל כתף רק יותר גדול ומתוכחם.
אני יביא עליו פרטים אחרי שאני יברר.

טיל כתב? הלפיר? אתה צוחק עלי? 🤔
#7 · לפני 18 שנים
pilotxf-16i, מה הקשר??? זה בכלל לא טיל כתף לא דומה לא כלום.
afik_t_king, עזוב שיקולים לא מתכוון מהביחנה של להעלות מטוס. נניח ויש כסף להעלות מטוס ולשגר טיל יקר.
הקטע הוא אם הוא יעיל נגד זה או שלמאווריק תפקידים אחרים
#8 · לפני 18 שנים
מאווריק לא קשור.
מאווריק לא ישגרו על ערבים עם רכב שפעם לא היו משתמשים בו,יש טילים וקטנים ואפילו מתוחכמים וקטנים בגודלם(כמו טילי כתף או קצת יותר),שאיתם מפציצים להם מכוניות,בתים וכל השאר.
בברכה,
ירין.
#9 · לפני 18 שנים
קודם כל נבהיר משהו - אין בשירות חה"א כיום כל סוג של טיל מאווריק .... יש חניתות שזה משהו קצת דומה אבל אני לא חושב שישגרו את זה על רכב ... בעיקרון זה תלויי במי נמצא כרגע באוויר ויכול לספק מענה מתאים , לפעמים זה מסק"רים ולפעמים מטוסי קרב ... במקרה של מטוסי קרב אמרתי - ברוב המקרים זה פצצות לייזר ( זרעיות ) .

Preflight Forums Administrator
נערך לאחרונה: לפני 18 שנים
#10 · לפני 18 שנים
pilotxf-16i, זה מה שרציתי לשאול...סוף סוף הגיעה תשובה.
ברור שלא ישגרו מאווריק. כמו שאמרת יש מלא אחרים יותר טובים לזה.
רציתי לדעת אבל האם הוא יכול להיות טוב לתקיפה כזאת.

תודה לכולם
#11 · לפני 18 שנים
מחזק את רונן. דוד שלי הוא סייר אוויר במיל' (סיירי אוויר אלה אותם החבר'ה שמצלמים את הזירה מהאוויר. רוב קטעי הווידאו שמאוחר יותר מוצגים בתקשורת שייכים להם) והוא טוען שלא משתמשים בטילים מונחי טלוויזיה כלל למטרות הללו (אני לא יודע אם הם בשימוש בכלל - את זה נשאיר למישהו אחר) מאחר והם נוטים לאבד נעילה בקלות (לדוגמא, כל קרן שמש קטנה שפוגעת בטעות במצלמה יכולה לגרום לאיבוד נעילה).

Kickbox.co.il
נדב
#12 · לפני 18 שנים
כן,ברור שלא ישגרו טילי טלוויזיה.
לרוב (ממה שהבנתי וסרטונים שראיתי) אלה טילי חום פשוטים שמסוקי קרב משגרים מגובה יחסית נמוך אחד כזה והערבי הלך. 😄
בברכה,
ירין.
#13 · לפני 18 שנים
pilotxf-16i כתב/ה:כן,ברור שלא ישגרו טילי טלוויזיה.
לרוב (ממה שהבנתי וסרטונים שראיתי) אלה טילי חום פשוטים שמסוקי קרב משגרים מגובה יחסית נמוך אחד כזה והערבי הלך. 😄

קבל תיקון, טיל מונחה לייזר, לא חום 😄
#15 · לפני 18 שנים
Ronen_101 כתב/ה:קודם כל נבהיר משהו - אין בשירות חה"א כיום כל סוג של טיל מאווריק .
אוו... כמה פעמים אמרתי לכם את זה ולא האמנתם (במיוחד רונן 132 😂 )

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.