61 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים מועדון הטייסים [חידה] חידת המטוסים
דיון

[חידה] חידת המטוסים

25 הודעות 3,674 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
שי_אלעזר כתב/ה:[quote="claud"]אני חשבתי שיש מטוס אחד שאמור להגיע ליעדו והשאר אמורים לתדלק אותו אבל לא אחד את השני....

גם אני חשבתי ככה.............[/quote]

אם ככה אז אין פיתרון כי אחרי 50 ק"מ המתדלקים לא יכולים להעביר דלק יותר כי הם צריכים לחזור

חח זה בטוח איזה סידרה הנדסית מתכנסת....
#3 · לפני 18 שנים
Hedgehog כתב/ה:רגע, עכשיו אנחנו חייבים לראות מה זה היה......
🤣

זאת הייתה סתם שאלה, מה אתם רואים : ואז תמונה של איזה לוגו שזז ויש בו תפוחים.
לא מדובר על תפוחים תפוחים, אלא על תפוחי-עץ. 💡
מ"ט 110 אבירי הצפון
www.110vfs.2ya.com
טייס בצוות האווירובטי
#4 · לפני 18 שנים
אני מניח שגם במטוס המתדלק יש 100 ליטר, אם כך אולי פשוט מחברים לכל אחת מכנפיו מיכל חיצוני שנפחו 100 ליטר, מיכל אחד בשביל המטוס שצריך להגיע לבסיס ב' ומיכל אחד בשביל המתדלק?.... 😱
#5 · לפני 18 שנים
claud כתב/ה:[quote="שי_אלעזר"][quote="claud"]אני חשבתי שיש מטוס אחד שאמור להגיע ליעדו והשאר אמורים לתדלק אותו אבל לא אחד את השני....

גם אני חשבתי ככה.............[/quote]

אם ככה אז אין פיתרון כי אחרי 50 ק"מ המתדלקים לא יכולים להעביר דלק יותר כי הם צריכים לחזור

חח זה בטוח איזה סידרה הנדסית מתכנסת....[/quote]

אז הם לא חייבים לטוס יחד 50 קילומטר, אלא רק 33.33 קילומטר, ושניהם גומרים כל אחד 1/3 מיכל. מטוס אחד מעביר 1/3 מיכל לשני, ואז יש לו בדיוק דלק בשביל לחזור, ולשני יש עוד פעם מיכל מלא להמשיך. הוא לא יכול העביר לו יותר מזה כי אין מקום במיכל, אז פתרונות אחרים כנראה לא עובדים (כמו למשל לטוס יחד רק 25 ק"מ ולהעביר לשני 1/2 מיכל ולחזור עם 1/4).

הקטע שכאשר הוא מגיע כבר לנק' המפגש עם המטוס המועבר יש לו רק שליש מיכל ובשביל לא ליפול הוא יכול להעביר נגיד רק חצי מזה כלומר 1/6.

אני גם חושב שיש כאן טור מתכנס, אבל אין טור מהסוג הזה שאני מכיר שמתכנס למשהו גבוה מ-2 (כגון 1+1/2+1/4+1/8... שאף פעם לא מגיע ל-2 באמת).

אפיק - יש פתרון או שאתה עובד עלינו ?

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#6 · לפני 18 שנים
זאת ועוד.... מטוס יכול לטוס 40 ק"מ ולחזור 20 כך שהוא עבר רק 20 ק"מ אבל ביזבז 60 ליטר..

ב-20 ק"מ מי שמתדלק יכול לתת 60 ליטר כך שהמטוס הראשון יעבור 20 ק"מ וישאר עם 100 ליטר..

ככה אפשר לעשות (כול פעם טס וחוזר על מנת לשרוף דלק) עד ל-50 ק"מ...

אני הצלחתי להביא את המטוס ה-1 ל-50 ק"מ עם 99 ליטר דלק...(בעיקרון זה שואף ל-100 )

לא שזה משנה כי ככה הוא יגיע עד 150 ק"מ ולא 200
#7 · לפני 18 שנים
afik_t_king, כשתערוך את החידה באופן מובן לפחות תחזור אלינו.
יאן גורן - חניך בקורס טיס טייסת אבירי הצפון 110

I hate to wake up and find my co-pilot asleep
#8 · לפני 18 שנים
מצאתי את החידה באתר אחד, וגם אני לא ממש הבנתי.
בכל מקרה, אני מבין שאף אחד לא ממש יצליח לפתור כי אף אחד גם לא הבין.
אז הנה הפיתרון-

דני עולה לאוויר עם מטוס נוסף. נקרא לו מטוס א.
טסים 1/3 מ-100 ק"מ,מטוס א מתדלק את דני בשליש טנק, וחוזר עם השליש שנשארו לו.
מצב נוכחי: דני - מיכל מלא. 1/3 דרך.

דני נוסע את כל המיכל שלו.
מצב נוכחי: דני - מיכל ריק. 4/3 דרך.

מטוס ב ומטוס ג טסים משדה התעופה השני (מרחק 2/3 מדני) מרחק של 1/3 100 ק"מ, מטוס ב מתדלק את ג ב-1/3 מיכל וחוזר חזרה.
מצב נוכחי: מטוס ג - מיכל מלא. 1/3 מרחק מדני.

מטוס ג` נוסע לדני 1/3 מתדלק אותו ב-1/3 ושניהם חוזרים 1/3.
מצב נוכחי: מטוס ג ודני: מיכל ריק. 5/3 דרך.

מטוס ד ומטוס ה עולים לאוויר ועושים 1/3 דרך לדני ומטוס ג 1/3 תדלוק לכל אחד בהתאמה, ו-1/3 חוזרים הביתה כולם.

אז דרושים מינימום 5 מטוסים בנוסף לדני.
#9 · לפני 18 שנים
בקיצור מה שכולם פספסו זה שאפשר להמריא משני השדות. כל עוד ממריאים משדה היציאה המרחק המקסימלי שאליו אפשר להגיע הוא 150 ק"מ, בשיטה שפירט claud - ככל שעושים יותר תדלוקים כמות הדלק במיכל בנקודת ה-50 ק"מ (שבה התדלוק המקסימלי שאפשר לבצע הוא 0 ליטר) שואפת ל-100 ליטר.

צוות ניהול ראשי - פריפלייט

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.