72 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים מועדון הטייסים מי מכם צולל?
דיון

מי מכם צולל?

38 הודעות 4,633 צפיות לפני 18 שנים
#5 · לפני 18 שנים
נייטרוקס = נייטרוג'ן+אוקסיג'ן

כלומר, תערובת חנקן+חמצן ביחס מסוים שמונעת תופעה של הרעלת חמצן או "שכרון מעמקים" בלשון צוללנים. בלחץ הנשימה הדרוש בעומקים של 30 מ' ומטה, עודף החמצן במוח גורם לתחושת התעלות ואיבוד כושר שיפוט - שכרון. זה גורם לאנשים לא לשים לב למצבם ולעשות שטויות ולצלול יותר לעומק עד לאיבוד ההכרה.

הרעיון הוא להעלות את אחוז החנקן שמהווה כ 70% באוויר נשימה רגיל ביבשה לאחוז גבוה יותר ע"י הוצאת רוב הגזים האחרים ובתוספת חמצן בכמות נמוכה מהרגיל - כך ניתן לצלול לעומק גדול יותר מאשר עם אויר דחוס בלבד.

זה דורש הכשרה נוספת כי גם כמות חנקן מוגזמת יוצרת רעילות (שימו לב לשם של הגז - חנקן), ודורש תשומת לב מוגברת בזמן העלייה לפני המים למניעת תהתופעה המוכרת כ "מחלת אמודאים" - התפשטות בועות חנקן המומסות בדם.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#6 · לפני 18 שנים
יפה שמוליק לגבי תחושת שיכרון המעמקים זה פועל הפוך במידה ואתה לחוץ היה לי אחד בקורס שממש נלחץ כשירדנו עמוק מספיק זה מקצין את ההרגשה שלך כרגע לטוב או לרע . ע"פ המדריכה שלי זה משפיע בערך כמו אלכוהול, אנשים שנוטים להשתכר ביתר קלות ירגישו את ההשפעות בעומק רדוד יותר ואלו שעמידים יותר לאלכוהול ירגישו יותר מאוחר או יותר עמוק או לא ירגישו בכלל.

שי בכיף הבעיה היחידה היא שזה צריך להיות במקום שכולם יהייו בו באותו זמן. אילת קצת בעייתית במובן הזה אולי בחיפה נדמה לי שפעם בשנה יש צלילה ענקית לספינה מול החוף מה דעתכם על זה? אפשר לחפש פרטים ברשת
RifleFighter
רמי וייברמן

#8 · לפני 18 שנים
שמוליק אני חושב שהתבלבלת טיפה .
למיטב זכרוני מעלים את אחוז החמצן מה שגורם ליותר שהות בעומקים מבלי לחטוף דקומפרסיה .
התערובת הרגילה באויר דחוס עומדת על 78% חנקן 21% חמצן ועוד 1% של גזים שונים .
בניטרוקס מעלים את אחוזי החמצן באויר הדחוס ממה שאני זוכר.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.