69 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון מטוס אימונים חדש לחיל האוויר הישראלי
דיון

מטוס אימונים חדש לחיל האוויר הישראלי

15 הודעות 2,542 צפיות לפני 20 שנים
#1 · לפני 20 שנים
לפני כחודשיים דיווחו בעיתון שמחליפים את הצוקית במטוס קרב אימון וגורמים בכירים בחיל האוויר יצאו בתור משלחות לבחון מטוסים אחרים ואחרי שהצוקית מלאה את שרותה ו15 שנים בתור מטוס אימון מגיע לה לנוח. ובנתיים עד שיחליפו מטוס הצוקית ממשיכה להטיס פרחי טיס בשלב בסיסי. ויש מצב שיחליפו אתותה עם הסנונית. 😉
בן קלי.
צוות ניהול ראשי פריפלייט.
#2 · לפני 20 שנים
לא יחליפו אותה עם הסנונית, מטוס בוכנה לא יחליף מטוס סילוני.
מההתחלה הסנונית לא נועדה להחליף אותה.
#4 · לפני 20 שנים
אני לא מבין מה אתה רוצה להגיד, הסנוניות כבר בשירות, הפייפר יצא אבל הצוקית לא!
לצוקית יהיה מחליף סילוני.
#5 · לפני 20 שנים
נוו נכון ובנתיים רוצים לשים או את הצוקית עד שיהיה מחליף או שאת הסנונית
בן קלי.
#6 · לפני 20 שנים
הנה ציטוט:מטוס הגרוב G-120A מתוצרת גרמניה הוא מטוס המיון וההדרכה החדש של בית-הספר לטיסה, שיחליף את מטוסי הפייפר והצוקית הוותיקים. ההחלטה על כך התקבלה לאחרונה,
בן קלי.
#7 · לפני 20 שנים
הטייסמראשון כתב/ה:הנה ציטוט:מטוס הגרוב G-120A מתוצרת גרמניה הוא מטוס המיון וההדרכה החדש של בית-הספר לטיסה, שיחליף את מטוסי הפייפר והצוקית הוותיקים. ההחלטה על כך התקבלה לאחרונה,
להצטייד במטוס בוכנה מתקדם שיוכל למלא את מקומם של שני המטוסים.
בן קלי.
#8 · לפני 20 שנים
כמו שרן אמר מקודם , אני לא חושב שיחליפו את הצוקיצ , מטוס סילון לאימונים מתקדמים בסנונית שזה בכלל מטוס בוכנה.....

Preflight Forums Administrator
#9 · לפני 20 שנים
ההחלטה להחליף גם את הצוקית בסנונית לא יצאה לפועל, עובדה שהצוקית והסנונית משרתות זו לצד זו.
#10 · לפני 20 שנים
אלוהים! כמה שטויות בדיון אחד!?

הצוקית לא נועדה שיטוסו עליה בשלב הבסיסי, בבסיסי עושים את הצ'ק קרב שזה 10 טיסות בצוקית.
על הצוקית טסים בשלב הראשוני חניכים במגמת קרב.
הסנונית החליפה את הפייפר בצ'קים הראשונים שעושים במכין ומקורס 156 גם הצ'ק קרב יהיה בסנונית ובזה התכוונו שהיא תחליף את הצוקית.
את הטיסות בראשוני יעשו על מטוס סילון שיחליף את הצוקית ולא מטוס בוכנה.
אני מקווה שהכל ברור ומי שלא יודע או לא בטוח שלא יכתוב שטויות. תודה.
#12 · לפני 20 שנים
זה לא יהיה הגיוני שיחליפו מטוס סיולון שמהירות שלו זה 600 קמ"ש + במטוס בוכנה שמהירות מירבית 350 קמ"ש + ..............
#14 · לפני 20 שנים
THE_PILOT כתב/ה:זה מה שאמרו אל תאשים אותי

אף אחד לא האשים אותך,הוא רק הבהיר את העניין ואני בכלל לא שמתי לב לדיון אחרת הייתי מתקן גם כן.
אני מחכה כבר לדעת מי יהיה המטוס שיחליף את הצוקית ונראה אם הוא יוכל להכנס לנעליים שלה 😄
Soft as a butterfly, stings like a bee
#15 · לפני 20 שנים
לי לא יצא לראות את הצוקיות הפעילות בליין (רק בביקור לפני הגיוס לפני איזה שנתיים שלוש)
רק את הדמיין מחוץ למגורים שהיה במצב גרוע, אבל חברים שלי שנשארו בקורס אמרו לי שהצוקיות לא במצב מזהיר יותר.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.