114 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 116 הכנף המעופפת אימון מס' 35, 18.11.07 - תכנון (ספיישל)
דיון נעול

אימון מס' 35, 18.11.07 - תכנון (ספיישל)

8 הודעות 74 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
שלום לכולם.

למי שלא יודע, בתקופה האחרונה הנוכחות + בעיות החיבור ללובי פגעו בטיסות שלנו כטייסת בצורה משמעותית.

האימון הקרוב ביום ראשון יסמל התחלה חדשה!
אני מבקש מכל חברי הטייסת לעשות מאמץ ולהגיע לאימון, גם אם אינכם יכולים לטוס... להגיע לTS!

בבקשה אם ידוע לכם שיש בעייה, להשתדל להודיע פה בפורום.

לאימון:
טוב אז ככה...
באימון 35, יוזמנו באופן מיוחד מספר מדריכים מIFS כדי לבוא ולתרגל איתנו טקטיקות טיסה אישיות והסברים תאורטיים על התרגילים הידועים.
זוהי הזדמנות אדירה בשבילנו להתמקצע באימון מול חבר'ה עם נסיון שיודעים מה הם עושים ויכולים לתת פידנק מעולה לכל אחד.
אנחנו הסמ"טים והמ"ט שלכם מצפים שתגיעו לאימון הזה....

קדימה 116, חזרה לעניינים! 😎
#2 · לפני 18 שנים
אני מצטער, אבל לדעתי לפני שאנחנו עושים שמיניות באוויר וסלטות לאחור כדי למצוא עוד משהו שימשוך את החבר'ה להגיע לאימונים, הגיע הזמן לאיזה שיחה עמוקה לגבי כיווני ההמשך של הטייסת.

כמו שאמר לידור, כדאי להקדיש לזה רבע שעה לפני האימון. אני לוקח את זה צעד נוסף קדימה ואומר:
במפגש הבא, במקום אימון נקדיש כשעה לטובת דיון פתוח לגבי מצב הטייסת ולאחר מכן נתפזר בלי לקיים אימון כדי שכל אחד יחשוב על מה שנאמר.

אני הולך לפתוח דיון נפרד עם כמה נקודות למחשבה כדי לכוון את האנשים וכדי שהדיון יהיה ענייני.

אני חושב שמידת ההיענות לשיחה כזאת והנוכחות באותו יום תהיה אינדיקציה טובה מאוד למה שהולך להיות בעתיד של הטייסת.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#3 · לפני 18 שנים
שמוליק, תרשה לי, אני מבין את הרגשתך, יודע שאתה משקיע, ואיכפתניק,
אבל לדעתי צריך למצוא את האיזון, להתגמש ולא לנסות בכח,
כי בסופו של דבר כל מי שנמצא כאן עושה זאת מרצונו וכדי להנות,
ואם הוא לא מופיע, כנראה שהוא באמת לא יכול.
מה לעשות, ויש גם חיים אמיתיים מעבר ל- WW2 ,
לדעתי צריך להמשיך במתכונת הכי מהנה והכי תורמת לכולם, וכך
אולי נצליח להתרומם, ולא בטיפול בהלם שיכול להשיג את ההיפך..
יואל
#4 · לפני 18 שנים
זה לא אמור להיות טיפול בהלם - אני מנסה להגיע להבנה של הלך המחשבה של אנשי הטייסת הזאת, ומה הכוונות שלכם.

אני גם לא חושב שניתן להיות יותר גמישים ממה שהיינו עד עכשיו - ניסינו שינוי יום, ניסינו שינוי שעה, ניסינו שינוי מטוס, ניסינו שינוי מתכונת אימונים, מה לא. שום דבר מאלה לא עזר בכלום.

ומעבר לזה, בניגוד למה שאתה אומר, המתכונת הזאת לא תורמת לכולם:
יכול להיות שחלק מאתכם מרגיש שתורמים לו, כמו שאתה טוען, אבל זה בטח לא לכולם, ובטח ובטח שלא למפקדים - המתכונת הזאת של "אני אבוא לאימון רק אם אין לי שום דבר אחר" לא יקדם אותנו לשום מקום. הגישה הזאת "של אני בא לאימון רק בשביל ההנאה" אפילו יקח אותנו אחורה.

דוגרי, אני לא מבין מה גורם למור להמשיך ולנסות ולבוא גם כשלא נוח לו - הרי בתכלס הוא כבר יודע הכל, והוא כאן בעיקר בשביל ללמד אותנו. עם חוסר המחויבות שהתפתח אצלנו זה נהיה כמו לטחון מים. כל פעם שמנסים ללמד משהו חדש, מופיעים רק שניים שלושה, ואז במפגש שלאחריו מופיעים שניים שלושה אחרים שלא היו בפעם הקודמת ואין להם מושג מה היה וצריך לחזור איתם מהתחלה - כלומר אנחנו לא מתקדמים לשום כיוון.

אני מסכים איתך שיש חיים אמיתיים מעבר ל WW2, אבל כמו ששאנשים יודעים לפנות לעצמם זמן מראש כדי להגיע לתרחישים, אותו יחס צריך להינתן לאימון השבועי, ואפילו מעבר לכך - אם אני יודע שיש לי שבוע עמוס שבו אני לא אוכל להקדיש יותר מערב אחד לטיסה אני מוכן לוותר על הופעה בימי חמישי כדי להגיע לאימון. באימון אני לומד להשתפר. בתרחיש זה רק פאן.

בשבילי, המושג טייסת זה אוסף של אנשים בעלי תחביב משותף וגם בעלי אינטרס משותף לטוס יחד ולתפקד יותר טוב כקבוצה. זה לא אוסף של אנשים אינדיבידואליסטים שבמקרה נפגשים מדי פעם לאיזה חצי שעה של כיף.

אני לא מנסה להפוך את IL-2 לתחליף לחיים אמיתיים, ואני יודע שזה רק תחביב. אבל בתור תחביב - לא הייתם נהנים יותר אם היה לכם ערב אחד חופשי והייתם יכולים להיות עם אנשים שאתם יודעים שהם טובים, והם לטובתכם ורוצים להיות אתכם ?

אתם לא רוצים להיות מסוגלים להיכנס פעם אחת לתרחיש ב VPN או ללובי ולהיות מסוגלים לתפקד כטייסת אורגנית ?
להכיר את בני הזוג שלך כל-כך טוב שלא צריך כמעט להסביר מה המהלך הבא שעושים, ולבצע אותו טוב ?
לדעת שבכל זמן נתון יש מישהו שמרגיש קרוב אליך וישמח להצטרף אליך במשימה, ואתה תהיה מסוגל לסמוך עליו שיחפה עליך ?
זה לא מבאס אותכם להיכנס לתרחיש ולמצוא את עצמכם טסים מול אנשי הטייסת שלכם רק כי המטוסים בצד ההוא יותר מוכרים ? ואז להיות מופל על-ידם ?
אתם יודעים שההנחיה ב 101 היא תמיד לטוס יחד ולא אחד נגד השני ?
שמתם לב פעם למה שאלון פרסם בתור המוטו של 116 ?
לקחתם את זה בחשבון כשביקשתם להצטרף ?
כששואלים אתכם אם יום מסוים מתאים לכם לאימון, עובר לכם משהו בראש לפני שאתם עונים "כן" או "לא", או מחליטים לא לענות בכלל ?

אם התשובות לכל השאלות למעלה הם שליליות, אז תהנו ושיהיה לכם בכיף.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#5 · לפני 18 שנים
או קיי, אז הסכת ושמע מה דעתי:
1. לחזור ליום א' שעה 21:00 כמו שהיה, וזה צריך להיות 'ברזל' אין מזה אף שינוי,
אפילו אם מור או אתה או כל אחד אחר לא יכול להופיע, שכולם ידעו שכל יום א'
ללא יוצא מן הכלל יש מפגש, ובכל תנאי.
2.לחשוב על מנגנון כלשהו כגון קופת טייסת שכל אחד ישלם סכום סימלי לא גבוה,
למשל 10 או 20 שח" לחודש, תשלום זה יהווה תנאי להשתתפות בפעילות,
עצם התשלום יגרום למחויבות להופיע, יראה על רצינות וכוונה..
הכסף יאסף למטרת שימוש במפגשים - שתיה, פיצות, וודקה,
(או שפשוט תעבירו אותו לחשבון הבנק שלי🙂) סתםםםםם..
יואל
#6 · לפני 18 שנים
לגבי 2 - זהבניגוד מוחלט למוטו שלנו:
מה שתוכל לצפות מטייסת 116:
אנחנו נספק את המסגרת החברתית, את האימונים, את לוחות הזמנים, ואת הידע חינם אין כסף.

לגבי 1 - זה מוגדר כבר בסטנדרטים שלנו:
ג) אחריות לביצוע האימון היא במקביל לשרשרת הפיקוד של הטייסת. דהיינו כאשר מ"ט לא יכול, הוא מודיע לסמ"ט א', כאשר הוא לא לסמ"ט ב', כאשר הוא לא, למובילי מבנה וכו'.

ד) אין לבטל אימונים.

אבל אם אין מחויבות מצדכם, אין לזה תוקף. אין צורך בתשלום - יש צורך ברצינות ובמחויבות.

אנשים,

לא נראה לי שאתם קולטים - זה פחות או יותר הצ'אנס האחרון שאנחנו מוכנים לתת פה. אם לא תהיה היענות רצינית לשיחה ביום ראשון ואם לא נראה שיפור בנוכחות בהמשך, אז זה הסוף !!!

אלון בפועל הכריז על פרישה מתפקיד המ"ט.
לי יש הצעה הרבה יותר מפתה להצטרף לטייסת אחרת.
מור שוקל להפוך בכלל לפרילאנסר.

מור ואני עושים את מקסימום המאמצים כדי למנוע את ההתפרקות הזאת, אבל אנחנו לא יכולים להחזיק הכל בעצמנו.
תעשו חושבים ותראו מה אתם מוכנים כדי לעזור ולמנוע את זה.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#7 · לפני 18 שנים
שמוליק, אתה רציני בצורה מבהילה!!
אני הייתי מבטל / מתעלם מכל הדיון הזה בינינו וחוזר
לתחילתו, למה שמור כתב, עם הגישה החיובית שלו
ש"האימון יסמל התחלה הדשה" ועם
"קדימה 116, חזרה לעניינים!"
וללא ההפחדות ואולטימטומים..
חוץ מזה שאתה לא יכול לפרק דבר שהיה קיים עוד לפני שהגעת!!
ובוודאי לא אתה הקמת!!
יואל
#8 · לפני 18 שנים
נכון, אני לא הקמתי את הטייסת, אני רק התגייסתי לבקשת אלון כדי להחיות אותה אחרי תקופה ארוכה של חוסר פעילות. הוא בזמנו אמר שלא יהיה לו כוח ופנאי לעשות את זה בעצמו ושאם לא יהיה מישהו שידאג לכל ענייני האדמיניסטרציה אז הוא בכלל ישקול לעזוב וללכת לטייסת אחרת.

אני גם לא מתכוון לפרק אותה - אני רק מנסה לגייס אותכם כדי למנוע את הנפילה הבאה. זה לא הפחדות, ולא אולטימטומים - אני רק מגלה לכם כמה דברים שלא ידעתם ושעלולים לקרות אם ההתיחסות הזאת תימשך. אתה לא מאמין לי? תפנה למור ותשאל אותו מה הכוונה מאחורי הגישה החיובית הזאת ומה בדעתו לעשות אם הוא יראה שגם זה לא עזר.

חבל יואל - הרי אם היית לוקח רק חצי מהאנרגיה שאתה משקיע בהתנצחויות חסרות השחר האלה מולי מעל דפי הפורום, ומשקיע אותה בתגובות ענייניות באופן השוטף בפורום, המצב היה הרבה יותר טוב. כמות הגובות שלך בדיון הזה בלבד שקולה כמעט לכל שאר התגובות שלך בפורום.
חלק מהשאלות שהעליתי נוגעות ספציפית אליך - שמת לב שאתה היחיד שלא טרח אף פעם להחליף כינוי לקידומת 116 ? אותו דבר לגבי מספר זנב.
שמת לב שכל פעם שמתחילם אימון אתה בכלל עסוק בטיסה עצמאית בלובי בעוד שאנחנו מנסים לארגן משהו שיתאים לכולם ?
שמת לב שהנטייה החזקה ביותר אצלך היא לטוס לבד או על דעת עצמך גם אם זה אימון או תרחיש שבו טסים יחד ?

אני לא מתכוון למחוק את הדיון הזה, כי אני רוצה שכל אנשי הטייסת יראו את הדברים שנאמרו פה. אבל אני כן הולך לנעול את הדיון הזה כי הוא מתחיל לקחת כיוון לא טוב.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎

הדיון נעול

לא ניתן להוסיף תגובות חדשות לדיון זה.