138 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 116 הכנף המעופפת אימון מס' 31, 21.10.07 - סיכום
דיון

אימון מס' 31, 21.10.07 - סיכום

13 הודעות 72 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
שלום חבר'ה.

מקווה לראות יותר אנשים באימונים הקרובים.
כזכור לכולם, עברנו לתנאים קצת יותר קשים בטיסה, ולכן חייבים לשפר את המודעות המרחבית בזמן הקרב - אפשר להתאמן לכך בשרתים היותר ריאליסטיים כגון ZEKE ו 109vsSPIT...

אז סיכום לאימון שהיה אתמול....

נוכחים:
מור, שמוליק, לירן (ATRAF - ברוך הבא!), יואל, שמחה.

מהלך האימון:
מכיוון שהנוכחות לא הייתה מזהירה החלטנו לעבור לטיסה בלובי, אך לאור בעיות חיבור , שעליהם ביזבזנו חצי שעה, חזרנו על עקיבנו חזרה לVPN ושם תרגלנו כהרגלנו קרבות 3 מול 2 עם שיפור משהו - הזוג היו 190! 🙂

סיכום:
ביצענו מספר קרבות ולהם תחקורים.
הועלו שתי שיטות לביצוע לאחר החליפה של הפולניה:
1. שני הבני זוג פונים פנימה והראשון עם מטוס האויב במצב קרוב יותר מושך אותו לכיוון ממנו באו הזוג, והבן זוג החופשי מגיע לניקוי. (שיטת הלב)
2. אחד נמוך אחד גבוה, ניסיון להשאיר אחד מהבני זוג נמוך והשני גבוה בהתחלה ותו"כ הקרב להישאר במצב זה בזמן שכל פעם אחד אחר מעלה ואחד אחר מטה (אגרסיבי ואנרגטי).

מסקנות:
1. הסקנו כי מאוד קשה לתפקד תחת הגבלת האייקונים החדשה אך התקדמות איננה קלה והיא הכרחית כדי לקדם את היכולת האישית של כל אחד ואחד ואת היכולת כצוות.
2. שתי שיטות הפולנייה לא עבדו מצויין והן לא 100% bulletproof?
שיטת הלב - מגיעים למצב שבו לשני בני הזוג מטוס על ה6 - נחיתות רצינית במידה ואין אפשרות לחיפוי.
שיטת אגרסיבי/אנרגטי - במקרה והזוג לא מתפתה למטוס האגרסיבי(הנמוך) המטוס הגבוה נכנס למצב של 1 מול 2 בזמן שהנמוך חייב לצאת כדי לרכוש חזרה את הגובה להיכנס לקרב.

עד לאימון הבא,
מור.
#3 · לפני 18 שנים
חברה סורי שלא הודעתי שאני לא אגיע צצו עניינים לא רצויים במחשב שלי עכשיו הכל תקין ואני מתייצב לאימון הבא כשורה.
#5 · לפני 18 שנים
באימון זה שוב נוכחתי לדעת עד כמה חשוב להגיע ולהיכנס לקרב במבנה מסודר, ועד כמה חשוב להשתדל ולפעול עד כמה שאפשר לפי הטקטיקה שנקבעה מראש.
עוד נקודה: סבלנות. לא "להתנפל" על היריב ולנסות ולהפיל אותו בכל מחיר ומהר, וע"י כך - לאבד אנרגיה ויתרון, אלא עבודה יסודית ומשותפת של בני הזוג. אם לא הולך - לצאת החוצה מהקרב, לאסוף גובה ומהירות, ולחזור במסודר ל"נגלה" הבאה.
התייחס למטוס שלך כמו לאהובתך.... היכנס אליו חמש פעמים ביום, העלה אותו לגבהים והחזר אותו חזרה לקרקע!
IAF.Perry
#6 · לפני 18 שנים
בדיון שערכנו מור ואני לאחר האימון עלו מספר הצעות שיכולות להביא לשיפור בעניין שמירת קשר עין וזיהוי עמית טורף:
1. לטוס במטוסים זהים מאוד מקשה על העניין ולכן יהיה צורך בהקלה מסוימת במגבלות על האייקונים
2. במקרה אחר, כדאי להפריד בין סוגי המטוסים ולקחת 190 או 109 (שהם הרוב המוחלט של המטוסים שנפגוש אח"כ ב HL) ואז ניתן לטוס ללא אייקונים לחלוטין ולעבוד על זיהוי עפ"י מבנה מטוס.
3. לטוס כמה שיותר במהלך השבוע בשרתים ללא אhיקונים כפי שציין מור, ולעבוד חזק מאוד על יצירת קשר-עין\ניתוק קשר-עין\יצירה מחודשת - גם מול אויבים וגם עם בן-הזוג. חשוב מאוד להתחיל ללמוד לנתח את הכיוון העתידי המשוער של מטוס עפ"י מיקומו וכיוונו הקודמים
4. הגדרות למוניטור\כרטיס מסך - מצורף לינק לדיון שפתחתי בפורום UBI שבו ניתנו לי מספר עצות מאוד מועילות לשיפורים במערכת הגראפית שיכולים לעשות את ההבדל לגבי זיהוי מטוסים מרוחקים על-גבי השטח:
http://forums.ubi.com/eve/forums/a/tpc/f/49310655/m/5911032695
תעקבו אחרי הלינקים שאנשים שמו בתשובות - יש שם דברים טובים. אני "שרפתי" שבת שלמה רק על זה 🙂

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#7 · לפני 18 שנים
אני חייב לציין דבר מאד בנאלי ובסיסי, והוא:להכיר היטב את היכולות והמגבלות של המטוס שלך,
אני בגלל זה הפסדתי את הקרב השני, טסתי כבן זוג למור ב A9 190, מטוס שלא הכרתי ומהר מאד שרפתי בו מנוע..
יואל
#8 · לפני 18 שנים
כן, גם לי היו בעיות איתו כי ניסיתי לטוס איתו כמו מוסטנג, אבל הוא לא מהיר כמוהו, לא מחזיק טוב בטיפוס כמו שציפיתי, וגם מאיץ לאט מדי בצלילה. לעומת זאת הוא מגלגל שחבל על הזמן ופונה יותר טוב.

בקיצור, הרעיון הוא שמי שכבר מכיר טוב את המטוסים הגרמנים יהיה ביום אויב עבור זוגות מתחלפים שיטוסו במוסטנג - ככה נלמד גם לזהות טוב בלי אייקונים, וגם נלמד להילחם בצורה המתאימה מול המטוסים שאנחנו צפויים לפגוש אח"כ בלובי. אם נוצרת בעייה של מספר אנשים, עדיף לדעתי להיצמד לזוגות מתחלפים יותר מאשר לחלוקה לשלישיות כדי להתאמן על עבודה נכונה בזוגות עד שיקלט טוב טוב בראש איך עובדים. אחרי שנפנים את זה אפשר לעלות רמה ולהתחיל לשלב סטינגר, עבודה ברביעיות וכו'.

לדעתי להילחם זוגות מוסטנג מול מוסטנג נותן לנו הרגלים שונים ממה שנצטרך במעשי.

ועוד משהו - אנחנו צריכים טיפה לחזור על מבנים ועל התיאוריה של פולנייה - ממה שראינו בתחקורים, התלונות היו על הגעה לא מתואמת למפגש, שגרר חיסרון, ועל נסיונות סרק לפתוח מאוד רחב בלי להמשיך ולבצע את מה שהפולנייה כמו שצריך. אנחנו מאוד מתרכזים בפתיחה רחבה ובביצוע חליפה אנרגטית וצבירת יתרון גובה, בלי מודעות לאיך לנצל את היתרון הנרכש, ובלי לעבוד מתואם לגבי מה לעשות לאחר החליפה.
ברוב הפעמים הקרב מופרד לשני קרבות יחיד מול יחיד, ואם יש לאחד מבני הזוג יתרון גובה לוקח לו המון זמן לחזור לכיוון הזוג שלו כדי לנקות.

גם תפקוד הסטינגר לא שיפר את המצב - ברוב הפעמים הסטינגר נפרד מהזוג והלך לאחד הצדדים, ולכן לא היה במצב שיוכל לנקות במקרה הצורך. הסטינגר משמש רק לתפקיד ניקוי ונמצא בקרבת הזוג עם יתרון גובה מסוים. הוא לא אמור להתפתות וללכת להתקפה מופרדת, אלא אם הוא עצמו מותקף ע"י סטינגר מהצד השני.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#9 · לפני 18 שנים
וואי תגובות...
לקח לי זמן לקלוט 🤦

אני גם חושב שכדאי שיהיה זוג 190 או 109.

לגבי הפולניה - אין לגמרי משהו סגור שצריך לעשות אחרי החליפה... הדברים הדיי בטוחים, שאפשר להגיד מחוייבים עלינו הם חליפה אנרגטית כמו שלמדנו.
לאחר מכן הקרב הופך להיות דינאמי ומאוד לא מוחלט, קשה לראות את התמונה הכוללת של הקרב ומה יבוא להיות והרוב בגדר ניחוש מחושב.
לכן אני חושב שצריך לעשות סוויץ' מעבודה עלפי תנאים קבועים מראש לעבודה לפי תחושות/אינסטינקטים, כמובן בגדר העבודה כזוג(לא להתחיל סתם קרב סיבובים שוב) שאותם אפשר לתקן ע"י ניסיון ותהייה.
אפשר רק להגיד שהמטרה הכללית במהלך קרב זוגות לאחר פולניה הוא להגיע ליתרון מרחבי, זה אומר להגיע ליתרון גובה/אנרגיה על האויב ,או להגיע לאזור ה6 של האויב ולגרום לו לאבד גובה/אנרגיה.
הבעיה היא שמצד אחד רוצים לרוץ חזרה לבן זוג לעזור, אבל אם נעשה כך ישתלב לנו מטוס על ה6 ומהר מאוד הגענו לחסרון בקרב.
אני עובד על בנייה של מספר תרגילים תו"כ החליפה או אחריה כדי שנצליח להגיע ליתרון בקרב.
כרגע אני מאוד ממליץ למי שמעוניין לפתוח את הקבצים ששמתי על קרבות זוגות בנושא אימון לESL. יש שם קרבות טובים שבהם כמעט תמיד יש פולניה אפשר לראות טעויות והצלחות,
ולנסות לנתח את הקרב.
#10 · לפני 18 שנים
לא התכוונתי לעבודה בתנאים קבועים מראש, אלא יותר על מעבר על מספר טקטיקות אופייניות (לפי השרטוטים המקוריים), ואז ניתוח של התוצאות בכל טקטיקה ולראות מה היתרונות\חסרונות וכו'.

כמובן שלא ניתן להגדיר מראש סט של מהלכים קבוע מפני שתגובת הזוג השני משפיעה על מהלך הקרב, אבל הכרה טובה של מספר תרגילים בסיסיים באופן ברור יכולה להאיץ את תהליך קבלת ההחלטה. אם לכל תרגיל יש גם שם מקובל, ניתן גם באפס זמן להודיע לבן-הזוג מה צריך לבצע וזה יקרה בזמן קצר יותר.

המצב הקיים היום זה שכל אחד מבני הזוג זורק לחלל את הדיווח של מה שהוא ראה (הימני\שמאלי עבר אותי נמוך\גבוה מבפנים\מבחוץ ופנה פנימה\החוצה וכו'😉 ואז כל אחד מחליט לבדו על המטרה היותר מתאימה לו.

אני מנסה להגיע למצב שבו ניתן לזהות במהירות את מהלך הזוג השני, להכריז "תרגיל מס' 3" כי מבינים שהוא הכי מתאים כנגדו ולבצע בו זמנית כאשר תרגיל מס' 3 יכול להיות שיטת הלב, אנרגטי\אגרסיבי, או כל אחד מהתרגילים שמצאנו בזמנו בספר של Shaw.

מה שצריך זה, שבזמן הקרוב האימונים בזוגות יוגדרו מראש - כלומר לא תהיה טקטיקה סודית לכל זוג, אלא נכריז מראש מה הזוג בביום אויב הולך לבצע, וננסה מספר טקטיקות כדי לראות מה מתאים ומה לא. אפשר גם לנסות ולהמציא טקטיקות על המקום אבל צריך לנתח אותם אחרי כל קרב.

אחרי שיהיו לנו מס' תרגילים טובים נוסיף דרגת קושי שלא יודעים מה הולך לקרות וחייבים לזהות תוך מהלך הקרב.

אני מאוד מקווה שזה לא יגרום לאנשים להינעל על מספר תרגילים קבוע כי זה נוח להם לביצוע - זאת ממש לא הכוונה.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#12 · לפני 18 שנים
חברה אני מדבר ממחשב של חבר .
נהרס לי המחשב (עוד לא ידוע למה) כנראה לא אגיע לאימונים הקרובים בשל הבעיות הטכניות .
אצור קשר בזמן הקרוב להודיע מה נסגר איתי.
לידור.
#13 · לפני 18 שנים
עדכון:
אהלן חברה .
כרגע הסתדרה הבעיה הטכנית אגיע לאימון מחר .
לידור

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.