138 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 116 הכנף המעופפת אימון מס' 27, 24.9.07 - סיכום
דיון

אימון מס' 27, 24.9.07 - סיכום

7 הודעות 41 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
נושא האימון: קרב זוגות, עבודת צוות.

נוכחות: מור, שמוליק, שמחה, רון, לידור (ברוך הבא 🙂), יואל.
טייסת 101 - דן, גיא, ניר, ירדן.

מהלך האימון:
עבדנו שוב על קרבות זוגות.
התחלנו בקרבות 2 על 2 עם מוסטנג והמשכנו לספיט לעוד קרבות 2 על 2.
אחרי כל קרב ביצענו תחקורים שהניבו הרבה פירות למסקנות להמשך.
כל הכבוד חברה, יצא לי לראות מספר קרבות ובכל קרב שראיתי תמיד הזוג עבד ביחד! זה מה שחשוב, אין עבודה לבד... תמיד יחד! (כמו נישואין.... באש ובמים 🙂)

סיכום:
העבודה עם טייסת 101 לטעמי הייתה מצויינת, יצא לנו לראות עבודה מול טייסת אחרת שאפשר לנו ללמוד מהם וללמד אותם... התחקירים היו מעולים, ההבנה של הקרבות הלכה ועלתה.
כל הכבוד, המשיכו כך!

מסקנות:
מהקרבות שיצא לי לראות מצאתי מספר מסקנות שמאוד יעזרו לנו לשפר את העבודה בזוג:

- אחרי החליפה (החליפות שראיתי הן מעולות, בד"כ אנרגטיות ותמיד מתואמות) הבעיה נוצרת אחרי החליפה ראיתי שהרבה חברה מבזבזים את כל האנרגיה וצוללים פתאום אחרי שקלטו איזו מטרה... אז חברה זה לא ככה, צברנו את האנרגיה - נשמור אותה תו"כ שאנחנו מנסים לעזור לבן זוג ושלא יהיה לנו מטוס על השש. (זה לא קל, אבל לא נצלול סתם כך אלא רק כמוצא אחרון)

- פניות - ראיתי שהמון חברה פונים ללא סוף, אז זהו שלא! המוסטנג הוא לא מטוס פניות, לא עושים פניות מטורפות כדי לנסות להכניס מטוס לכוונת אלא לתפוס בפניה חלשה אבל טובה את הגובה מעליו ואז לצלול, כל זה כדי לשמור את האנרגיה במהלך הקרב.
שימו לב שבמקרה ועולה לכם מטוס על ה6 לא עולים למעלה! גם לא פניה שיש בה טיפה טיפוס...
דבר ראשון מזהים אם הוא סוגר עלינו או לא....
דבר שני מחליטים אם יש סכנה מיידית.....
דבר שלישי נוקטים בדרך פעולה!
א. בריחה וקריאה לבן זוג שינקה (במקרה ואנחנו פותחים מהאויב)
ב. שבירה לאחד הצדדים עם אף מתחת לאופק (במקרה והאויב סוגר עלינו)
ג. המר-הד (במקרה ואנחנו פותחים מהאויב מרחק, יש מצב להמר-הד תו"כ טיפוס ספירלי)

- תקיף/הגנתי - שמתי לב שהרבה מאצלנו לא שמים לב מתי לעבור בין המצבים הללו.
אז שימו לב כי חייבים לעשות הבדלה בין השניים.

תקיף - כשאנחנו ללא מטוס על ה6 או מטוס שצולל עלינו, ובאותו גובה פחות או יותר עם האויב.
שימו לב אם אנו נמוכים מהאויב איננו נכנסים לקרב עימו אלא אם כן הבן זוג חייב עזרה מיידית.

הגנתי - מטוס על ה6, אנחנו לא מתייחסים יותר לכוונת! מעכשיו והלאה כל מהותנו ותפקידנו הוא לזהות כמה חמור מצב ה6 שלנו ולהחליט על אחת הדרכים שכתבתי למעלה.
איננו יוצאים ממצב זה עד כי הבן זוג מדווח לנו על 6 נקי.

חברה נהנתי מאוד מהאימון, מקווה לראות יותר אנשים.
היה באמת הרגשה של ניסוי ותהייה למרות החששות שלי לגבי התחרותיות מול 101.
כל הכבוד!
מור.
#2 · לפני 18 שנים
מסכים עם כל מה שנאמר למעלה, אבל רוצה להוסיף:

1. צריך לתרגל את כל הפעולות שרשומות למעלה כמה פעמים בסביבה סטרילית. כדי להיות מסוגלים להטמיע את התובנות האלה, צריך לבצע אותם עם אינפוטים מיידים - סימולציה של קרבות זוגות ללא ירי כשהמומחים "לוחשים" את הדברים האלה למי שעושה טעויות מהסוג שנרשם למעלה. אני חייב להודות שלמרות שאני נחשב "ותיק", כמעט שאף פעם לא שמתי לב ל 90% ממה שמור ציין עכשיו.
2. צריך לחזור קצת לבסיס ולעשות תרגולים על הדברים הראשונים שלמדנו. הפידבקים של שמחה ושלי מאתמול היו אותו דבר כל פעם: לא נכנסנו מאורגנים במבנה לקרב, לא עבדנו בצורה נכונה של התקפה מדורגת או כפולה, לא תיאמנו ניקויים אחד לשני, לא עבדנו בצורה אנרגטית. התחושה שלי היא שהקדשנו באימונים הראשונים קצת לכל דבר ומהר מדי הלכנו לנסות את זה בסביבה "אמיתית" ב HL. אני מרגיש שצריך המון המון תרגול בסביבה סטרילית רק על הדברים שבבסיס.

אולי נשנה את מבנה האימונים כך שכל אימון יכיל אלמנט של תרגול דבים בסיסיים בהתחלה, תוך שימת דגש על דברים שהועלו בסיכום הקודם, ובחצי השני יהיו קרבות ?

אין ספק שלימוד תוך כדי קרב אמור להיות הכי מדויק, אבל אני מרגיש שזה דורש ממני יותר מדי ריכוז ותשומת לב בשביל להיות מסוגל גם להפנים תובנות מכל תחקור. אולי זה רק בעייה אישית אצלי, אבל אם יש עוד כאלה שמרגישים כמוני אני אשמח לתגובות.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#3 · לפני 18 שנים
צודק לגמרי.
אנחנו נכנסים לתוך הקרב לפני שלמדנו את כל הצדדים שלו.

הבעיה היא שאני לא אוכל יותר להגיע בימי שני לאימון, התחלתי קורס שכולל לימודי ערב בדיוק על אותו יום ושעה.
פתחתי אשכול על החלפת יום האימון, בתקווה שאני אוכל להמשיך להגיע ולראות אם שינוי היום יחזיר כמה אנשים לאימונים.
#4 · לפני 18 שנים
מבחינתי, אין מניעה מיוחדת להחליף יום אימון, העיקר שיתקיים.
אחת התכונות האנושיות הנפוצות ביותר היא שבעת שאנו, בני האדם, עוברים מתיאוריה לפרקטיקה, אנו פתאום "שוכחים" את כל מה שלמנדו, נכנסים ללחץ, להתלהבות - ובסוף מפסידים את הקרב. אני חושב שצריך לשים דגש על המשמעת העצמית בזמן הטיסה בכלל, ובקרב בפרט.
...והאימון אתמול באמת היה מצוין!
התייחס למטוס שלך כמו לאהובתך.... היכנס אליו חמש פעמים ביום, העלה אותו לגבהים והחזר אותו חזרה לקרקע!
IAF.Perry
#7 · לפני 18 שנים
מבלי שהייתי נוכח בחצי הראשון של האימון, אני מסכים מאד עם שמוליק לגבי חלוקת האימון לשניים,
כאשר חציו הראשון מוקדש לחזרה על חומר קודם, עוד ועוד עד שיטמע, ואז לקפוץ למיים (או לאש).
לגבי יום האימון, לדעתי עם מור לא יוכל להופיע בימי שני, יש הכרח לשנות את היום לאור זה שהוא מתכנן ,מארגן, מתקן שגיאות ומוביל את אימון..
יואל laviyo

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.