double_o כתב/ה:[quote="Shnizel"]כמה דברים:
1.המטוס הראשון שנקבל יהיה ה F35 מכיוון שהוא יותר זול מהראפטור ויותר מתאים לצרכים שלנו (Fight\Attack) מהראפטור בדיוק כמו שהלכנו על ה F16 בכמויות ולא על ה F15 בכמויות.
2.לפי דעתי , מדינת ישראל כיום לא צריכה את הראפטור מעבר לצרכי הרתעה (והרתעה לא חסרה.) מכיוון שחילות האוויר של המדינות שסובבות אותנו ולא בשלום איתנו נמצאים במצב גרוע. במקרה שמצרים תשבור הסכם שלום , נהיה בבעיה קטנה.
3.ישראל לא בחרה את ה F35 בגלל שהיו לא ביצועים טובים יותר (ראה סעיף 1) בנוסף , ל F35 אין ביצועים שיכולים בכלל לחשוב על להתשוות לביצועים של הראפטור , אני ממש לא יודע מאיפה הבאת את המשפט ההוא.בלי להתחשב במבנה של המטוס , בזוג מנועים לעומת אחד שגם ככה עוברים בהרבה את ה F35 , יש לך Vector Thrust control שפשוט עושה צחוק מכל מטוס בעולם שהוא לא מהדור האחרון של מטוסי הקרב ברוסיה.
1. מה הקשר בין דבר אחד לשני, את ה F-15 קיבלנו שנים לפני הF-16.
2. אתה שוכח את סעודיה שהיא מדינת אוייב עם חיל אוויר מאוד מתקדם. זו גם טעות לבחון את הF/A-22 רק במונחים של אוויר-אוויר וזאת משום שיש לו גם יכולות אוויר-קרקע מתקדמות שבשילוב עם החמקנות שלו נותנות יתרון אדיר. ובמקרה של מלחמה עם מצריים תהיה לנו בעיה גדולה מאוד.
3. ישראל לא בחרה בF-35, עד היום לא הוחלט לרכוש את הF-35 . גם בתקופה שישראל היתה שותפה בפרוייקט היא הייתה שותפה ברמה הנמוכה ביותר. נכון שמעריכים שישראל תרכוש את המטוס מכיוון שהוא אמור להיות מטוס הקרב העתידי של כל העולם המערבי, אבל יש הרבה מדינות בתור לפני ישראל.
הF/A-22 הוא אפשרות דימיונית בלבד משום שע"פ החוק האמריקאי אסור למכור אותו לאף מדינה, כך שישראל יכולה רק לחלום עליו.[/quote]
1.נכון קיבלנו אותו לפני ה F15 אבל זה לא מונע מהיחסי כמויות להיות כמו שהן היום , ידוע שחיל האוויר מעדיף מטוסים בעלי יכולת א"א וא"ק ולכן יש יותר F16 מאשר F15 מעבר לזה , המחיר שמשחק תפקיד מאוד מכריע עדיף ב F16 שזול יותר...
2.אחרים פה אומרים שאנחנו הולכים לקבל אותו ב 2011 , אני לא יודע אם בהווה יש עסקה או אין עסקה אבל בשלב מסוים נקבל את המטוס וזה יהיה הרבה לפני ה F22.
3.נכון שה F22 בעל יכולות נשיאה של פצצות אבל בארסנל הרבה פחות גדול מאשר זה של ה F35 , הוא יכול לשאת א"ק , אבל פחות מתאים לזה מאשר ה F35 , מעבר לזה , גם ל F35 יש יכולת חמקנות , הוא מאבד אותה כשהוא נושא עליו טילים ופצצות , ה F22 בעל תאים לטילים אבל אם אני לא טועה התאים הפנימיים הם אך ורק לטילים ולא לפצצות ולכן כשהוא ישא פצצות הוא גם יאבד את החמקנות ...ל F35 יש יכולת לשאת הרבה יותר סוגים של פצצות \רקטות\ טילי א"ק...
מעבר לזה , סעודיה כיום , הרבה פחות מאיימת מאשר אירן \ סוריה \ חיזבאללה . אני לא חושב שהאמריקאים היו מוכרים נשק למדינה תוקפנית
4.זה לא חשוב מתי נקבל אותו ואחרי מי אנחנו עומדים בתור , העניין הוא שנקבל אותו הרבה לפני ה F22.
לסיכום
אתה תופס אותי בקטנות , כששנינו חושבים באותו כיוון.

!No Shnizel?No B&Z
Pilot that counts on missiles will die by the gun
נערך לאחרונה: לפני 18 שנים · 2 עריכות