138 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 116 הכנף המעופפת אימון מס' 16, 25.6.07 - סיכום
דיון

אימון מס' 16, 25.6.07 - סיכום

12 הודעות 73 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
נושא אימון: טיסה בהיפרלובי

נוכחים: אלון, מור, שמוליק, רמי, שמחה, רון, אלכס, יואל

מהלך האימון:
נכנסנו ל WarClouds וטסנו כשתי רביעיות תוך נסיון להגיע לעליונות אוירית מעל קוביה מסוימת בגובה גבוה (7 ק"מ) ומתוך מטרה לצבור הפלות ולחזור כולנו בשלום לבסיס.

סיכום:
אני רוצה שכל אחד יגיב כאן ויתן את הסיכום שלו ואת המסקנות האישיות.

מסקנות:
כנ"ל

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#4 · לפני 18 שנים
אוקיי, אז כמו שביקשתי, אני מגיב ראשון עם המסקנות שלי:

הייתה טיסה קשה. השרת נחשב לאחד הקשים שבו יש הרבה טייסים מעולים. לדעתי כולנו הופלנו ברוב הפעמים.

לי אישית היה די קשה בעיקר בגלל איבודי קשר עין תמידיים. טסתי כמספר 3 של אלון כאשר 2 הוא שמחה ו4 הוא יואל. לצערי בזבזנו המון זמן בלנסות לייצר איזה שהוא מבנה סביר שניתן לטוס איתו אבל הוא כל הזמן התפרק והגענו למעשה לחלוטין לא מאורגנים כזוגות לקרב (אני הייתי צמוד לאלון בעוד ששמחה ויואל היו מאחור במקום ששמחה ייצמד לאלון ויואל אלי). באחת הפעמים ביצענו חליפה קרובה מדי שגרמה לשיתוק המנוע של יואל ונטישה שלו שהשאירה אותי בודד.
כתוצאה מכך כאשר כבר נכנסנו לאיזה שהוא קרב ביצענו למעשה קרבות 1 על 1 ולא קרבות זוגות כמו שתרגלנו, ובגלל זה הופלנו די מהר.

עוד בעייה שהייתה לי זה איבוד קשר עין עם שאר המבנה לאחר כל כניסה להתקפה. ברגע שנכנסתי על איזה שהוא אויב וניסיתי לחזור למעלה, לא מצאתי את שאר המבנה ולא הצלחתי לתאם איתם נקודת חבירה. עקב זה הופלתי כי נשארתי לבד ולא היה מי שיבוא לעזור לי.

צריך לדעתי לחזק את הקטע של טיסה במבנה ולחזק בעיקר את הקטע של בן הזוג שמדווח למוביל על מיקום באופן עקבי ודואג לכך שהמוביל ידע תמיד איפה הוא ויוכל לראות אותו. כך ניתן יהיה לתכנן כניסה להתקפה מתוך בטחון שיש לך מלווה שדואג לנקות אותך ולעדכן אותך האם אתה נקי.

צריך אולי גם לאמץ איזה שיטה של תיאום בין אנשי הרביעיה של מי נכנס, לאן הוא יוצא, ואיך לחבור לשאר בזמן הכי קצר שיש.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#6 · לפני 18 שנים
הנה הסיכום שלי

טסתי עם מור דודי ורון בגיחה הראשונה

הבעיה שלנו בגיחה הראשנה היא שאני כמוביל מבנה איבדתי את רון ובגלל שלא המשכתי אחרי מור כדי לנסות להקל על רון פניתי על FW אחד שהיה בשר תותחים ונפל אבל זה לא היה שווה כי איבדתי את כל המבנה ואז כבר נכנס עלי עוד FW

בגיחה השנייה היה יותר טוב
אבל איבדתי קשר עם גיל ודודי עזב באמצע אז הייתי בן זוג של מור
טסנו לא רע בחלק הזה אבל פתום אחרי פריז מעצבן בא למור על השש FW בלי שהספקתי להזהיר אותו, אני נכנסתי איתו לקרב הספקתי לירות בו ואז בא עוד אחד ו....

זה היה טוב לפעם ראשונה בWC צריך להמשיך

RF
RifleFighter
רמי וייברמן

#7 · לפני 18 שנים
עוד משהו שחשבתי עליו בינתים.
בכל פעם שנכנסים לבדוק מישהו (אויב א ידיד), מאבדים די הרבה גובה, אבל למרות צבירת המהירות, לא מגיעים לאותו גובה התחלתי שביציאה. אם למשל התחלתי בגובה 7000, וירדתי לבדוק מישהו בגובה 4000, במשיכה חזרה הגעתי מקסימום ל 5500-6000.

כלומר כל גיחה כזאת מורידה אותנו יותר ויותר נמוך עד שמסתבכים עם איזה 4 190\109 בגובה דק שמתלבשים עלי בלי בעייה ומורידים אותי.

בנוסף, מה שקרה אתמול ששני הזוגות נכנסו לתקיפה בו זמנית מיד עם הגעה לקרב ונוצר נתק בין הזוגות ואז היינו צריכים לבקש את העזרה מהרביעייה השנייה שנשארו גבוה. אני חושב שאם אנחנו טסים ברביעייה ומגיעים למצב קרב, אין צורך שכל ה 4 יכנסו בו זמנית אלא צריך לחלק את העבודה כך שזוג אחד יורד לטפל בעניינים (מוביל + בן-זוג שמחפה), בעוד שהזוג השני נשאר גבוה ונותן חיפוי מלמעלה למקרה שנוצרת הסתבכות. ככה ניתן לחזור די מהר למבנה המקורי ולהמשיך לטפל באויבים כשהם באים, או שעושים החלפות והזוג הראשון צובר גובה בעוד שהזוג העליון מתחיל להיכנס (קצת כמו התקפה כפולה, רק בזוגות במקום בודדים).

אז:
א. איך לתכנן את הכניסות האלה?
ב. איך לתאם חזרה למבנה?
ג. מה קורה אם אחד מבני הזוג מופלים ואיך הנותר מתחבר לזוג השני?
ד. מה קורה אם נשארתי לבד בלי בן-זוג ובלי הזוג השני? (לנסות להילחם\לברוח\לתפוס גובה\לחפש את הזוג השני)
ה. מה עושים כשהגרוע ביותר כבר קרה ואני נמוך ולבד עם מניאקים עצבנים על הזנב? (או במילים אחרות, האם זה כבר הסוף ופשוט לצפות לנפילה או שניתן לבצע עם מוסטנג משהו כדי לצאת מזה)

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#8 · לפני 18 שנים
אני מחזק את דבריו של שמוליק:
"צריך לדעתי לחזק את הקטע של טיסה במבנה ולחזק בעיקר את הקטע של בן הזוג שמדווח למוביל על מיקום באופן עקבי ודואג לכך שהמוביל ידע תמיד איפה הוא ויוכל לראות אותו. כך ניתן יהיה לתכנן כניסה להתקפה מתוך בטחון שיש לך מלווה שדואג לנקות אותך ולעדכן אותך האם אתה נקי."
לדעתי צריך פשוט לעבוד עוד ועוד על טיסת מבנה וקשר בין בני הזוג ולא רק בעת טיסה שקטה אל היעד אלא, ובעיקר, בעת קרב.
צריך פשוט לעבור שלב ולהיות יותר מקצועיים, לאמור: כשהמוביל מודיע כוון טיסה, גובה ומהירות, ראשית עליו לדבוק בנתונים הללו בעצמו, על בן זוגו לוודא שהכל ברור ולנהוג באותה הדרך, ומידי פעם לבדוק ולתקן באם יש צורך, בעת כניסה לקרב להשתדל , כמה שזה קשה, לשמור על מיקום הבן זוג, ואם מתנתקים לדעת לחבור ולהיות יחד במהירות האפשרית..
#9 · לפני 18 שנים
קראתי את כל התגובות עד כה, ובסה"כ שמוליק אמר את כל מה שרציתי להגיד.
לדעתי, אם נהיה מאורגנים ומתואמים בינינו מראש, נוכל להגיע לביצועים הרבה יותר טובים מאלה של אתמול. כל אנשי המבנה צריכים לקבל תדריך מפורט עד כמה שאפשר (מטרת הגיחה, חלוקת תפקידים, נהלי דיבור בקשר, גבהים, תוכניות גיבוי, ועוד) עוד לפני ההמראה. אני לא אומר שזה לא נעשה אתמול, אני רק אומר שיש להעביר תדריך מוקפד יותר.
למשל, התדריך צריך לכלול את התשובות על חמשת השאלות של שמוליק. כמו כן, צריך לקבוע הסדרי איתות לזיהוי (אורות מבנה, אורות נחיתה, עשן וכ"ד).

נהניתי מאוד מהטיסה של אתמול, זו הפעם הראשונה שלי ב-WARCLOUDS במבנה, היה אחלה, למדתי הרבה. 👍
התייחס למטוס שלך כמו לאהובתך.... היכנס אליו חמש פעמים ביום, העלה אותו לגבהים והחזר אותו חזרה לקרקע!
IAF.Perry
#10 · לפני 18 שנים
אני חייב עוד משהו קטן, חשוב:
שמוליק כל הכבוד על הרצינות ההשקעה הרצון..
יואל
#11 · לפני 18 שנים
חבר'ה דבר ראשון:
מצוין שנכנסנו ללובי והתחלנו טיסות!
לדעתי כל הבום הזה שקיבלנו צריך רק לשפר את הטיסה שלנו!

לגבי השאלות שלך שמוליק...
אני אתן תשובות לפי מה שלמדתי להכיר ואיך אני מתמודד, זה לא אומר שזו הדרך הטובה ביותר ויכול להיות שיש דרכים טובות יותר, בבקשה מי שמבין אחרת בואו נפתח את זה:

א. תיכנון - על זה עבדנו!
כניסה במדורגת או כפולה בין הזוגות, ניתן ליצור מצב שבו בתוך הרביעייה זוג נשאר גבוהה וזוג יורד ושוב מתחלף.
בנתיים הזוג הגבוהה סורק את האזור למטוסים נוספים שיכולים לאיים וכתוצאה מכך מחליטים על ההמשך... או שיורדים שוב או שמתחילים לצאת מאזור הקרב תוך כדי חיפוי הדדי.

ב. חזרה למבנה - לדעתי חזרה למבנה צריכה להתבצע אחרי החלטה מה עושים, כלומר החלטנו לצאת מאזור הקרב... המוביל מודיע כולם לחזור לגובה ככה וככה ולקחת כיוון צפון 360 למשל.
ככה לכולם יש כיוון מוגדר, גם אם אין זיהוי בין המבנים יהיה זיהוי יחסית במהירות בעזרת נק' ציון.

ג. לדעתי אם אחד מבני הזוג מופלים, הנותר הופך לסטינגר כלומר בודד גבוהה ששומר מתריע לזוג הנותר על מטוסים חדשים במרחב ובמקרה הצורך נכנס מגבוה עם אנרגיה עדיפה לעזור.

ד. לברוח. אנחנו טסים במבנים של או 2 או 4 כרגע וללא בן זוג אחד לפחות אתה נשאר לא יעיל, לחזור ולחבור מחדש.

ה. כניסה לעננים, מספריים, לברוח בהתאם למהירות ולמרחק האויב, לקרוא למבנה השני.

משהו נוסף - קשר:
ברביעייה שלי אני הודעתי מראש - דיווחים קצרים בקשר! חייבים להשאיר את הקשר פתוח כדי שכולם יוכלו לדווח על ממצאים/מיקום ועבודה בתוך הזוג.
בנוסף אם מבצעים מדורגת או כל התקפה שהיא הקשר חייב להיות פנוי לזוג שפועל בתוך ההתקפה, כלומר אם זוג מבצע כניסה וזוג נשאר גבוה, אז הזוג שמצבע יכול לדבר חופשי בקשר לעומת זאת הזוג שנשאר גבוה שותק! פשוט כך, לא מדבר שלא לצורך כמו למשל יש לי OVERHEAT או דברים שלא רלוונטיים לכל המבנה. הדבר היחיד שצריך להישמע מהזוג הגבוה הוא - זוג מבצע אתם נקיים אנחנו מבצעים סריקה נראה נקי בנתיים. וזהו! כל שאר הזמן אם אין ממצא חשוב/מסכן לזוג המבצע הזוג הגבוה לא מדווח! אפילו אם יש איבוד קשר עין.
עם זאת על הזוג המבצע לעדכן בזמן הביצוע על ממצאים/כניסות/יציאות/גובה/הסתבכות.
#12 · לפני 18 שנים
מספריים בין מוסטנג ו 109 ?
זה צריך להיות מעניין. אני מציע להקדיש חלק מהמפגש הבא לתרגול מספריים, כמו שעשינו עם חליפה אנרגטית.

האמת שניסיתי את המחבואים בעננים, לברוח ע"י צלילה ומהירות וכו', אבל ה 190 שמר עלי מבנה הדוק יותר מבן-זוג, וברגע שניסיתי את המספריים הוא דפק לי PK בשנייה שהתחלתי למשוך למעלה. באופן כללי, כל קריאות העזרה שלי לא הועילו כי לא היה מי שיבוא לנקות - פשוט לא מצאנו אחד את השני למרות הודעות חוזרות ונישנות של מיקום, גובה, כיוון וכו'.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.