81 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 116 הכנף המעופפת מבצע מוקד
דיון

מבצע מוקד

17 הודעות 129 צפיות לפני 19 שנים
#1 · לפני 19 שנים
להזכירכם היום היה אמור להיות ערב הכנה לתרחיש שיהייה ביום שלישי.

אף אחד חוץ מגיל מוטי ואנוכי לא הגיעו.

אף אחד מהדרג הגבוהה לא הגיע (סמ"ט ומעלה) ולכן אני קיבלתי את הכספת אשר תועבר למ"ט.

עכשיו לחלק הענייני:
לכל הטייסים:
יש לדעת ניווט מכשירים (חשוב מאד!!) היום ראיתי שמוטי וגיל לא ידעו אבל ישבתי והסברתי להם (כל מי שלא הגיע הפסיד).
המיג 9 מהיר מאד ומהירות השיוט שלו במצערת של 80-85 זה בסביבות ה630 קמ"ש לגבי הME262 לא בדקתי אני ומוטי תרגלנו טיסה במבנה צמוד וזה לא מפחיד במיוחד, לפי מה שהבנתי מרגע היציאה לחניה עד לתחילת התקיפה [תקיפת שהייה קלאסיית במקרה הנ"ל] אין דיבור בקשר. כל מה שיש לעשות זה להיות צמוד לתחת של המוביל ולשמור על קשר עיין איתו הפניות פשוטות ומסלול הטיסה ידוע. לאחר קשר עין עם המטרה יש להבהב באורות [סימן מוסכם ביני לבין מוטי שלפי דעתי מאד נוח] לתפוס קצת גובה ולהתחיל להפציץ.

הנה דקטורינת הפצצת שהייה:

במהלך התקיפה המבנה מתחלק לשניים (2 זוגות או יחידים) ועושה הקפה סביב המטרה בחיפוש אחר מטרות. לאחר מכן יש להוריד את הנ"מ בשימוש בהסחה כאשר האחד מושך והשני מוריד מטרה. את ההפצצה יש לבצעה בגובה של כ1000 מטר מעל המטרה ולהתמקד על הנ"מ קודם ולאחר מכן על שאר המטרות. חייב להיות תאום בין הטייסים וחייבת להית תוכנית מוסכמת של הקפה. אין לחתוך את ההקפה או לשבורה.

הסילוניים מהירים ביותר אל תתפתו לעשות את זה מהר!

שוב אני מאוכזב מאד מחוסר ההגעה היום. נא להגיע מחר! לאימון הטייסת !!!
כל מי שלא יגיע נא להודיע. כהצעתו של גיל ומיכה כדאי לארגן את זה מראש לכן נארגן את הטייסת ל3 מבנים ל3 המטרות.

מבנה 1:

1:RifleFighter
2:Mountain
3:
4:

מבנה 2:

1:
2:
3:
4:

מבנה 3:
1:
2:
3:
4:

אני יודע שאין כזו כמות טייסים אבל בכל זאת...

אם יש צורך אני מוכן להוביל מבנה הפצצה.

רות סוף
RF
RifleFighter
רמי וייברמן

נערך לאחרונה: לפני 19 שנים · 4 עריכות
#3 · לפני 19 שנים
20:00 היה קצת בעייתי עבורי. דיברתי על זה עם מיכה במסנג'ר לפני - אין מה לעשות.
באופן כללי אנשים עם משפחות\ילדים לא יכולים להופיע בשעות כאלה מוקדמות. גם 20:30 כמו שהיה בתרחיש של אלי זה גבולי ובקושי הצלחתי לארגן את זה.
בגלל זה האימון השבועי שלנו וגם רוב התרחישים שהיו עד היום נקבעו ל 21:00.
אולי בגלל האפשרות שהתרחיש יועבר ליום חמישי, יהיה לנו סיכוי נוסף לארגן עוד פעילות סילונים כהכנה.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#4 · לפני 19 שנים
בסדר אין בעיה. אני קיבלתי את מה שהיה צריך לקבל אבך היה צורך שיגיע מפקד הטייסת אם לא תגיע אלון תודיע בפורום של IL2 בדיון הנ"ל ותודיעו מי המפקד במקום
RifleFighter
רמי וייברמן

#7 · לפני 19 שנים
אני כי אכפת לי מהיום הזה היום שבו התחיל המהפך בתודעה באזור כאשר השתנה מאזן הכוחות זאת גם הסיבה שאני מאוכזב שאנשים לא יכולים להגיע ובגלל שכמעט לא היתה נציגות ביום ראשון ובגלל שאני רוצה שלפחות יום חמישי יהייה מסודר
RifleFighter
רמי וייברמן

#10 · לפני 19 שנים
אני חושב שגם לי יש איזה הרשאות כל שהם, כי גם אני הצלחתי להפוך נושא שפעם פתחתי לדביק ואח"כ גם להוריד את ה"דביקות", אבל אין לי יכולת לשנות דברים בנושאים שאחרים פותחים (ניסיתי פעם להפוך נושא של מישהו אחר לדביק ולא הייתה האופציה, ופעם ניסיתי לשנות שגיאת כתיב באיזה כותרת ע"י עריכה והוא לא שינה).

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#11 · לפני 19 שנים
כנ"ל לגביי אני באמת מצתער אם חרגתי מסמכותי אבל אכפת לי מהיום הזה ואני באמת מפציר בכל אחד שישתתף לרשום את זה כאן ואני אסדר הכל רק תגיעו בבקשה 🙁
RifleFighter
רמי וייברמן

#12 · לפני 19 שנים
אני מתייצב ביום חמישי בטייסת.

אני חושב שזה מקצועי מאד ,ולא מוגזם שכל טייס יודיע 24 שעות לפני ,בדיוק של 90% ,אם הוא מגיע לתרחיש ו\או אימון .ככה מפקד יכול להתכונן ולהכין מבנים מתאימים לתרחיש ששם הטייסת נבחנת מול אחרים.
יש 22 חברה בעקרון שרשומים בטייסת ,צריך לבדוק כמה נכון להיום הם פעילים ולארגן שוב את הרשימה 🙂

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.