79 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 116 הכנף המעופפת מסקנות מאימון עם טייסת 101
דיון

מסקנות מאימון עם טייסת 101

7 הודעות 69 צפיות לפני 19 שנים
#1 · לפני 19 שנים
שלום לכולם

הייתי נוכח היום באימון של טייסת 101.
בנוסף עם החברים מאצלנו בטייסת - רמי ומוטי.

היה אימון מצוין ולקחתי לצומת ליבי כמה דברים.
1. הטייסת שלהם מבצעת גם אימונים על אוויר קרקע, לא משהו מורחב מידי אבל טקטיקה בסיסית שלדעתי כדאי ליישם גם בטייסת שלנו, אני אלון ושמוליק נדבר על זה בהמשך.

2. אופן האימון אינו מקובע ויוצר הזדמנויות לפי מספר הטייסים הקיימים, ז"א היינו 8 איש באימון וכתוצאה מכך נוצר 4 על 4 עם הפקת לקחים והסקת מסקנות מעולה על קרבות מרובי משתתפים.
אני מתכוון להתחיל להעביר פה בפורום חומר תיאורטי שיקלט כמסקנות מקרובות שאני אהיה בהם בתקווה להוסיף לידע שלנו כטייסת ולהגיע למסקנות עוד יותר עמוקות.

ובתור התחלה:
בטיסה השניה לקחתי לפיקודי את את אחת הרביעיות.
ולאחר הפקת לקחים ומסקנות מה4 על 4 הראשון יצאתי ברעיון חדש,

פולניה הפוכה: (ההדגמה תיהיה בצורה של 4 על 4 אך אפשרית גם ב2 על 2)
זוג מס' 1 במבנה רוחבי עם זוג מס' 2, מרחק של 500 - 1000 מטר אחד מהשני.
בזמן החליפה שני הזוגות מתחילים בטיפוס ספירלי לצד החיצוני של המבנה, כתוצאה מכך נוצר מצב של פיצול כאשר שני הזוגות מכוונים לכיוון הנגדי (כיוון מבנה האויב) במרווח גדול אחד מהשני עם יתרון או אנרגיה שווה למבנה האויב.
בהמשך לזאת וכתוצאה מכך נוצר מצב המחייב את מבנה האויב לפצל את כוחותיו או לקחת את כל הכח לכיוון אחד.
שלב זה יוצר מספר גדול של אפשרויות:
1. כנף מאוחה ופניה לכיוון הזאת זוג האויב שנע לכיוון הזוג השני והמשך במשיכה וניקוי.
2. פיצול לאנרגיה כל זוג ספציפית מפצל את עצמו, אחד מטפס על מנת בהמשך להתחיל בהתקפה מדורגת.
3. פיצול פולניה כל זוג ספציפית מפצל את עצמו, הפולניה המוכרת - פותחים את המבנה ולוכדים את האויב במרכז.(אפשרות זו יכולה ליצור בילבול בקרב הזוגות ואיבוד בן הזוג).

אשמח מאוד לשמוע את דעתכם על כל מה שכתוב פה ואת המסקנות.
#2 · לפני 19 שנים
יצא לי להיות במעט מהאימונים של טייסת 101, הרושם שאני מקבל הם שהחברה שם מתאמנים על הרבה אלמנטים מאד מתקדמים בקרבות אוויר. מצבנו קצת שונה, למעט אותי, אותך ורז, כל המשתתפים הקבועים בטייסת שלנו הם טייסים חסרי ניסיון בכל הרמות וחסר להם הרבה מאד חומר בסיסי בקרבות אוויר.

יתרה מזאת, אופי הטייסת שלנו מבחינת גיל הוא שונה, מדובר בחברה יחסית מבוגרים שיש להם פחות זמן להשקיע באימוני טיסה הן ברמת הפרט והן ברמת הצוות. מבלי להישמע שלילי, אלה הם הגבולות גיזרה שלנו כרגע.

עם זאת אנחנו מתקדמים בצורה נחושה וסיסטמטית בתוך החומר, ואני בטוח שגם אנחנו בקרוב נתחיל לגעת במצבים יותר מתקדמים ויותר מרובי משתתפים. לדעתי יצירת בסיס חזק של הבנת הטקטיקות בצורה עמוקה יוצרת בראש "קווים מנחים" שעוזרים בתהליך קבלת ההחלטות בלהט הקרב.

לא נשאר לנו הרבה, יש לנו עוד שיעור אחד או שנים בנושא של התקפה כפולה (LOOSE DEUCE) של זוג נגד אויב בודד, ואח"כ אנחנו מתחילים עם קרבות זוגות.

הדבר הכי חשוב בטייסת כרגע זה:

1. שאנשים יופיעו לאימונים (ובזמן).
2. יתאמנו על מקלענות.
3. לקרוא את הספר של SHAW ולהתמקד על פרק 5.

למה מקלענות? כי ככל שאנחנו נכנסים למתארים שהם יותר ויותר מרובי מטוסים, יש יותר הזדמנויות לירי, במיוחד מצבי ירי של snapshot.
שם המשחק בקרבות מרובי משתתפים זה הפלה מהירה (או אפילו פגיעה עד כדי ניטרול יחסי) של המטוס אויב בכדי ליצור עדיפות מספרית על האויב. במיוחד כשמתחילים במצב של חיסרון, עדיפות מספרית לרוב מובילה לעדיפות מצבית, שני האלמנטים הללו ביחד מובילים לניצחון מהיר.

VIFF
its not a bug, its a design feature
#4 · לפני 19 שנים
אוקיי...

אבל לא קיבלתי התייחסות לגבי מה שרשמתי, אם לא הבהרתי את עצמי מספיק...
סך הכל נהנתי באימון אצלהם ושמחתי להעביר לטייסת שלנו כמה דברים שקלטתי ורצון טוב לתרומה לטייסת.
אין לי בעיה עם אופן ההתקדמות שלנו כטייסת ואני מצפה להמשך.
לא יצאתי בשום הצהרות, מלבד הכוונה להעביר חומר תאורטי פה בפורום.

מצטער לשמוע שכך קיבלת את טייסת 101 KENNY אבל זאת לא הייתה הכוונה של הנושא, ואינני מתכוון לבצע דיון עליהם. הכוונה הייתה לנסות לקדם את שלנו.
ואין לי מושג מאיפה הבאת את זה שאין עזרה מהטייסת שלנו, אני לדוגמא מוכן, כל זמן שאני נמצא בסימולטור ויש לי זמן, לתת עזרה ומענה או כל דבר אחר שאתם צריכים בכדי לעזור לכם להשתפר ולהתמקצע בסימולטור.
יצא לי מספר פעמים לראות אותך בלובי ולא בTS ואם ככה אתה מעדיף את זה אין בעיה, אבל עזרה ממני לא חסר.
#5 · לפני 19 שנים
ViFF כתב/ה:
הדבר הכי חשוב בטייסת כרגע זה:

1. שאנשים יופיעו לאימונים (ובזמן).
2. יתאמנו על מקלענות.
3. לקרוא את הספר של SHAW ולהתמקד על פרק 5.

VIFF

🙂
אתה לא מוותר על הספר של SHAW הא ?

אני מבטיח שברגע שהוא יגיע מAMAZON ( שבוע +- ) אני קורא אותו מ -א' עד ת' אולי אפילו כמה פעמים!
אבל לקרוא אותו ממסך של מחשב פשוט בילתי אפשרי מבחינתי. למדתי ככה כמה חודשים וזה פגע לי בבריאות .
אני יודע שזה חובה אצלנו בטייסת אבל אנא ממך אל תחייב אותנו לקרוא ספר שלם ממסך של מחשב.
אני אעביר את הספר למי שירצה אחרי שאני אסיים אבל עד אז אולי נבדוק דרך להדפיס אותו או משהו לאנשים שלא רוצים להזמיו או לקורא מהמחשב ?
#6 · לפני 19 שנים
paperless technology sucks - אני גם שונא לקרוא כמויות חומר מהמסך.
אני למשל (בשירותיה המועילים של אינטל) הדפסתי וכרכתי רק את פרקים 2, 5, 6 - לפי מה שנראה לי רלוונטי, וכל פעם שיוצא לי אני קורא כמה שאפשר.

mountain,
אי אפשר ממש להאשים אנשי טייסות אחרות באי נכונות לעזור - האינטרס שלהם יופנה פנימה באופן הגיוני. אני אישית אמנם לא נתקלתי ביחס שדומה למה שאתה מתאר, כי תמיד אנשים ב VPN שמחו לעזור, אבל גם אם הוא קיים אין מה להפנות אצבע מאשימה. במקום זה צריך לפתח תרבות דומה של שאיפה לטוס כמה שיותר עם אנשי הטייסת שלך - בכל הזדמנות שאנשים עם קידומת 116 מזדמנים יחד - הם צריכים לשאוף לטוס כקבוצה. נכון שלא תמיד בא לעשות את זה כי לא אוהבים את סוגי המטוסים שנופלים בצד שלנו, אבל זה חלק מהעניין. זה גם יגבש אותנו כטייסת ובאופן כזה נוכל לפתח יותר מיומנויות ונכיר יותר טוב את היכולות של כל אחד מאיתנו ונתרגל יותר לטוס בצוותים שמתפקדים יותר טוב וכו'. לגבי מי יקח תפקיד הובלה - לא חייבים שזה יהיה מישהו בכיר בטייסת - אפשר סתם להגריל מישהו שיתנסה בהובלה. זה רק יגדיל את היכולות שלו. אני אישית מאוד חששתי להתנסות בלהוביל בזמן תרחישים ולקבוע מהלכים כי אני כל הזמן מרגיש שאני עוד לא מספיק מיומן, אבל עם הזמן זה רק מתלבש עליך יותר טוב ואתה מגלה על עצמך דברים נוספים.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#7 · לפני 19 שנים
גיל אני אעזור לך בשמחה עם מספרים אני בטוח שגם מור (האמן של המספרים המתגלגלות עם ה190) יעזור לך רק תבקש עד עכשיו לא שמעתי אפילו בקשה אחת כזו.

לגבי האימון:

גם אני השתתפתי ונאלצתי לצאת באמצע בגלל בעיות ונוכחתי לדעת שהם פשוט יותר מתקדמים נקודה.
לא לשכוח שהם החלו הרבה לפנינו את האימונים המאורגנים וגם שרוב הטיסיים שם יותר מאומנים ואני שמתקרב לשנה בVPN ובסימולטור לא מתקרב לרובם שם...

לכן לפי דעתי הכל עניין של אימון...

RF
RifleFighter
רמי וייברמן

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.