81 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון f 22 בדרך לישראל
דיון

f 22 בדרך לישראל

20 הודעות 3,508 צפיות לפני 19 שנים
#1 · לפני 19 שנים
לפי דיווחיםן, יותיר בקרוב הקונגרס האמריקאי מכירת אף 22 לבעלות ברית. הסיבה -התחמשות סעודיה והרצון הישראלי לשמור על עליונות אווירית.
הכתבה בידיעות אחרונות, אז למי שאין-כדי שייקנה.
מה דעתכם על זה??
הטובים לנווטים
#2 · לפני 19 שנים
COOL IAF שולטט..
עכשיו בקשר לדיון.. אממ.. לפי דעתי אני לא חושב שזה יהיה פרקטי כי כבר הרבה זמן IAF לא הכניס מטוסים חדשים חוץ מהסופה, אז לא יודע איך זה יתקבל...
אבל אם זה יקרה בכיףףף
#3 · לפני 19 שנים
אני חושב שהאמריקאים שמים עלינו @#$.

אחרי הביזיון במלחמה האחרונה הם הבינו שהגיע הזמן לנסות דברים אחרים ולא לסמוך עלינו , לכן הם מחמשים את ערצות ערב המתונות בטילים מונחים וכו ואז כדי לצאת ידי חובה עוד אומרים שהם ידאגו לשמור על העליונות שלנו....

אבל כמה מטוסים נקנה? קראתי שאחד כזה עולה 335 מיליון דולר (תקנו אותי אם אני טועה)

להשקיע במטוסים וטכנולוגיות זה חשוב אבל כששר הבטחון שלנו לא יודע קרוא וכתוב זה קצת בעיה.
#4 · לפני 19 שנים
אחד עולה 135 מיליון דולראף 16 עולה 50 מיליון, ואף 15 I עולה 100 מיליון) לדעתי אפשר בתתור התחלה להקים טייסת אחת. לדעתי זה מאד פרקטי- ברגע שיחמשו את סעודיה, יהו חייבים חמש גם את ישראל.
הטובים לנווטים
#5 · לפני 19 שנים
אני לא יודע אם כל מטוס עולה 335 מיליון דולר (נראה לי יקר מדי) אבל ידוע שהרפטור הוא יקר מאוד.
והסופה הגיעה ב2003 ובינתיים זה מטוס חוד החנית של חיה''א. יחד עם הרעמים (1996) המטוסים יכולים להחזיק יפה מאוד עוד 10 שנים בלי להזכיר בכלל את פריוקט הברק 2020.
ואסור לשכוח שב2010-2009 אמורים להגיע הJSF הראשונים שאמורים להיות יותר מתקדמים טכנולויגית,חמקנים ויעילים מ-א-ו-ד מבחינה כלכלית (כ-55 מיליון $ ליחידה).
לדעתי הF-22 מיותר בינתיים.
עמרי גילת.
#7 · לפני 19 שנים
claud כתב/ה:אני חושב שהאמריקאים שמים עלינו @#$.

אחרי הביזיון במלחמה האחרונה הם הבינו שהגיע הזמן לנסות דברים אחרים ולא לסמוך עלינו , לכן הם מחמשים את ערצות ערב המתונות בטילים מונחים וכו ואז כדי לצאת ידי חובה עוד אומרים שהם ידאגו לשמור על העליונות שלנו....
בעיה.

שמעתי משהו בקשר לזה ...
2 ילדים רבו מכות. בא השלישי תופס את הידיים של השני בזמן שהראשון מרביץ לו . ולשני אין יכולת לזוז כי תופסים אותו מאחורה.
מי יותר אוייב של מי ? ...
נקודה למחשבה...

נ.ב
למה לא קונים F35? הוא הרבה יותר טוב ...
טייס בטייסת אבירי הצפון הווירטואלית .

#8 · לפני 19 שנים
elnatan-isr כתב/ה:אנחנו לא עומדים לשלם שקל אל תדאגו 🤔

שלא תחשוב לרגע שאנחנו לא משלמים על זה, גם אם זה נקנה מכספי סיוע זה לא אומר שאפשר להשתולל.
יהיה גרוע מאד אם עוד פעם נבזבז סכומע עתק מתקציב הבטחון וכספי הסיוע האמריקאים על מטוסים.
צריך את הכסף הזה לאימוני יחידות החי"ר והשריון, ולקניית מערכות שישפרו את המיגון של הטנקים שלנו.
VIFF
its not a bug, its a design feature
#9 · לפני 19 שנים
חחחחחחח....אין כסף במדינה והיא רוצה לקנות עוד מטוסים!! עד מתי?!
#12 · לפני 19 שנים
IAF001 כתב/ה:[quote="claud"]

למה לא קונים F35? הוא הרבה יותר טוב ...

הסיבה שלא קנינו (עדיין...) את הF-35 היא שפשוט המטוס עדיין בתהליך ייצור.כשייכנס לשירות, המטוס אמור לשרת בכל מקום; במארינס בחילות הים האמרקאים והבריטים ובמשהו כמו 10 חילות אוויר שונים. ישראל הודיעה שבכוונתה לרכוש כ100 מטוסים מסוג זה. הם אמורים להגיע לארץ בסביבות 2011
עמרי גילת.
#14 · לפני 19 שנים
תסכימו איתי שצריך להזדרז בעקבות האיום היאראני, לדעתי 2011 זה קצת מאוחר...
הטובים לנווטים
#15 · לפני 19 שנים
אל תטעו, ה-F35 לא יותר טוב מה-F22, הרפטור טוב יותר. הסיבה שהאמריקאים מפתחים את ה-F35 היא אותה הסיבה שהם פיתחו את הF-16- מטוס זול יחסית שניתן ליצר בכמויות גדולות יותר ביחס ל-F22 ול-F15. אין לי מושג מאיפה הם מתכננים להשיג כסף לצי מטוסים כאלה, אבל תחשבו על זה, מטוס ששום מכ"ם לא יכול להנעל עליו. זה אומר שבמקרה של תקיפה ישראלית באירן הדרך היחידה שהם יוכלו להגן על עצמם היא עם המטוסים "המשופרים" שלהם ממלחמת ויטנאם (לא זוכר איך הם נקראים).

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.