127 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים אי אל 2 סדנת אויר-אויר
דיון

סדנת אויר-אויר

24 הודעות 3,492 צפיות לפני 19 שנים
#1 · לפני 19 שנים
Hedgehog כתב/ה:
תוכן הסדנה:
רקע תיאורטי - סוגי מטוסים שפונים טוב, פנייה רגעית, פנייה מתמשכת, פנייה מיטבית במהירות "פינה", פניות Lag/Lead/Pure, קצת גראפים.
תרגול מעשי - פנייה אחרי חליפה "קרה" - חד-מעגלית ודו-מעגלית, סגירה תוך שימוש ב Lag/Lead/Pure, שימוש ביו-יו גבוה\נמוך.

זה נראה לי קצת הרבה. בדרך כלל בקורס אנחנו עשינו בין הרקע התיאורטי לבין התרגול המעשי הדגמה מעשית של התרגילים בעזרת המדריכים. לדעתי רק לעבור על החומר התיאורטי ולהדגמים את התרגילים יקח קרוב לשעה (אם לא יותר - תלוי בכמות השאלות).

הייתי מנסה להתמקד יותר בנושא אחד או שתיים גג. כדוגמת - פניה רגעית/מתמשכת או פנייה מיטבית במהירות "פינה" ותוכנת il2-compare או פניות Lag/pure/lead וכולי. כאשר בתחילת הסדנה עובדים על החומר התיאורטי ביחד ומקבלים הדגמה של המדריך ואז מתחלקים ומבצעים את זה אם בן-זוג והמדריך עובר בין כולם ורואה אם מבצעים נכון.
איך זה נשמע?
watch your six, i'm behind you
#2 · לפני 19 שנים
אוקיי, באמת חששתי שזה יותר מדי חומר במכה אחת.
אז בא נגיד שנתמקד רק על סגירות - Lag/Lead/Pure, אבל אני רוצה לעשות הפעם משהו מיוחד - אני רוצה לחזור לרעיון של "לצלם" איך נראה התהליך מתוך הקוקפיט של הרודף ושל הנרדף.
בשביל זה אני צריך מתנדב שכבר מכיר את העניין ויכול לשמש "דוגמן" וגם יקליט את המשימה - מישהו שיודע לבצע את התמרונים ממש טוב כך שיתקבלו "חלק". אני אשמש כמטוס המטרה ואקליט מהצד שלי גם.
אח"כ נערוך את זה ונפיץ בין המשתתפים לפני המפגש כדי שתהיה נקודת ייחוס להסברים שבע"פ.

מי מתנדב ?

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#6 · לפני 19 שנים
xcom כתב/ה:Hey guys!

Micha this sounds like a great idea!!!
A little recommondation shmolik and micha... maybe do a special mounth for a plane???
like on january every week a diffrent practice on p51? starting with energy fights, then turn fights etc...

hope this helps 🙂
xcom

Hey XCOM!!

thats a great idea, we could try and do the same like we did with the B-25 bomber mission, practising the planes in the week before the mission
watch your six, i'm behind you
#8 · לפני 19 שנים
הקפצה - זה אמור להתחיל מחר, ועד עכשיו 7 אמרו שרוצים להשתתף אבל אף אחד לא התנדב להדריך ואף אחד לא התנדב להכין איתי את החומר - לדעתי זה יהיה ממש טוב להראות הקלטה של מה רואים מתוך הקוקפיט של הרודף והנרדף בזמן ששומעים הסברים.
העלינו את זה בתור רעיון בזמן קורס הא"א הראשון, אבל זה לא יצא לפועל לצערי. עכשיו זאת ההזדמנות המתאימה. כל פעם נעשה 2-3 לפי מה שמתאים לנושא הסדנה.

בינתיים חשבתי שאם מתחילים עם קרבות סיבובים, שווה לנסות פעם-פעמיים עם מטוס הסיבובים האולטימטיבי - הזירו. אח"כ נתקדם למטוס יותר חזק כמו הספיט. יש שם גם את עניין התותחים בחרטום שמקל על לימוד המקלענות.

רוצים אולי לדחות את זה בשבוע שנראה מה אפשר להכין בינתיים ? פשוט אני רואה שבמקביל FlyBoy אוסף מידע על מה אנשים מרגישים בו חלשים וזה יכול להוות בסיס לתוכן של הסדנאות.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.